Miért nem érzem egyik névnél sem, hogy ez az igazi?
Babát várunk és főleg a fiúnévvel vagyunk bajban. Lánynévvel nem lesz gondunk. De ha egy fiúnévnél mgállok, ízlelgetem és pár perc múlva úgy érzem, idegenül hangzik a számból.
Volt már így valaki közületek?
Lehet, hogy eloszor idegennek hangzik, de egy ido utan megszokod. Nekem csak azzal volt bajom, hogy 2 nevet akartunk, az egyik mar meg volt biztosra. A 2. nevet viszont nem tudtam eldonteni. Leirtam hat azokat, amik kozul valaszthatunk. A párom ele tettem a listat es mondtam neki, hogy valasszon. Tobbek kozott a listan volt a Zora, Zara, Lora, Lara is. Ezek nagyon tetzsettek. De leginkabb a Lora tetszett (a Farm ahol elunk nevu sorozat miatt tetszett, mert arra a kedves kis lanyra gondoltam) De a paromat inkabb Lara Croft fogta meg:D Igy lett Lara. A masik nevevel osszeolvasva olyan idegennek hangzott eloszor, de mara mar a legtermeszetesebben hangzik, s mar el se tudnam kepzelni, hogy mas legyen a neve. Mind a ket nevet hasznaljuk, mert kulfoldon lakunk, az egyik nev magyaros nev, ezert kellett a masik. Tudja, hogy itthon hogy hivjak, meg az oviban hogy hivjak. En is neha hivom Laranak. A Lorat mar el se tudnam kepzelni, sot, azt mondom mostmar, hogy sokkal szebb a Lara.
Valaszd ki azokat, amik esetleg szobajohetnek, tedd a parod ele a listat, es mar mikor fel eve meglesz a kicsi azt fogod mondani, hogy el se tudnad kepzelni, hogy maskepp hivjak:D
Mi is még csak tervezzük a gyereket. Nálunk olyan név lesz a befutó, ami 10 éve nincs benne a top 100-as listában, és előtte levő évtizedben is a nagyon ritka nevek közé tartozott.
Fiúnévvel viszont hadilábon állunk. Amit akartam volna, nem adhatjuk, mert a sógoromat is úgy hívják. Aztán volt még egy (soha nem találkoztam ilyen nevűvel, pedig elég szokványos a név), de összefuttunk egy viselőjével és boooorzalmasan negatív dolgok kapcsolódnak hozzá, szóval kuka lett a név. Ezen kívül, ami nekem tetszik, az neki nem. Most mondtam a férjemnek a Teodort, de közölte, hogy a gumimacikból a gyagyás Tódira asszociál. XD
Sógor neve: Péter
Ellenszenves pasi neve: Alexander (Alex)
Férjnek nem tetszik: Erik, Teó
Gyagyás Tódi: Teodor
Ami tetszene, de tucatnév: Balázs
Ami még hellyel-közzel „versenyben van”: Robin (és ha egyszer végre lesz kutyánk, Batman lesz a neve) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!