Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem fog túl nagyot csalódni?

Nem fog túl nagyot csalódni?

Figyelt kérdés
9 éves gyerekem még hiszi, hogy a Jézuska hozza az ajándékot, és a mikulában is hisz. Nem szeretnénk elmondani neki, jöjjön rá magától. De jó ez így?
2012. nov. 24. 01:08
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen, jól.

Csalódni fog, de túlteszi magát rajta.

Én csak örömmel emlékszem arra, amikor még hittem ezekben a dolgokban.

Tehát több az előnye, mint a hátránya.

2012. nov. 24. 01:15
 2/10 anonim ***** válasza:
majd az osztályban megtudja ... sajnos
2012. nov. 24. 01:25
 3/10 anonim ***** válasza:

ez kétoldalú dolog, sajnos lehet, hogy rosszul viseli, az is lehet, hogy hamar beletörődik... Én már nem is emlékszem, hogy hány éves voltam, de azért az emlékem megmaradt... A szobában néztem a tévét, közben a folyosón szaladgáltak a szüleim, nagyszüleim. Apum egy akváriumot vitt be, amikor utánuk mentem, hogy meg nézzem, mi is folyik itt, akkor visszaküldtek. Nekem már az gyanús volt. Persze, nem viselt meg ez a dolog, végül is 2 teknős tulajdonosa voltam :)

A mikulásra úgy jöttem rá, hogy pont megláttam, mikor a csizmámba helyezik az ajándékot. :) Akár hogyan is, jó visszaemlékezni... hagyjátok, hogy ő maga jöhessen rá

2012. nov. 24. 04:26
 4/10 anonim ***** válasza:

hol tartottad eddig a gyereket? :) iskolába sem jár, ahol elmondják neki???

sztem egyébként ne mondd el neki,előbb-utóbb rájön, és nem találkoztam még gyerekkel, akit különösebben megviselt volna, hogy nincs mikulás :)

2012. nov. 24. 08:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Úr Isten..nem hiszem el hogy létezik ilyen már bocs :D
2012. nov. 24. 10:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Jé 9 évesen tényleg érdekes hogy a suliban nem mondták még el. Nem lehet hogy csak úgy tesz mintha azt hinné?

Szerintem is inkább jöjjön rá magától.

De nem kellene a gyerekekből kiveszni hagyni a varázslatot, régebben sokat meséltek nekik angyalokról, tündérekről stb. Ma sajnos meg a felnőttek nem hisznek ezekben ezért nem is tudnak a gyereknek ilyenekről mesélni.

2012. nov. 24. 10:21
 7/10 A kérdező kommentje:
Az iskola miatt nem értem én sem. Ráadásul hittanra is jár, ahol a hitoktató elméletileg simán "beköpi" a szülőket :) És az osztálytársait meg nem tudom, sokan egy évvel idősebbek nála. Írtak listát az öccsével, amit dugtostak előlem, majd leragasztva megkértek, hogy küldjem el. Kérdezetem, hogy iskolában beszélgettek-e már a karácsonyról, meg ilyesmi, de eddig nem nagyon. Lehet, hogy az ünnepek előtt fog borulni a dolog? Már nagyon örülnék, a "beavatott" lenne.
2012. nov. 29. 23:40
 8/10 anonim ***** válasza:
Mit ne mondjak, baromi jó szülő vagy, ezzel a jöjjön rá magától metodikával. Értelek én, felreértés ne essék, de ez a szülő feladata! Előbb-utóbb. Mégis kire akarod bízni? A nemegyszer fals infókkal rendelkező kortársaira? Nem megfelelőbb (legmegfelelőbb) lennél TE? Miért akarják a szülők a neccesnek hitt feladatokat lesöpörni a vállukról? Akkor minek vállaltál gyereket? Egyébként én másodikos koromban jöttem rá. Magamtól? Félig-meddig. Az osztálytársaim tetemes része viszont rendesen hülyének nézett... Szóval ezek után van még kérdés?
2012. dec. 3. 00:27
 9/10 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát megköszönöm, hasznosak. De kedves utólsó hozzászóló, meg mindenki, aki hasonló vehemenciával dob oda szemrehányást: egy viszonylag megoldható és nem világborító problémánál miért kell rögtön valakinek az anyaságát megkérdőjelezni? Ez iszonyú nagy szemétség. Ezen az oldalon mindig felháborítanak az ilyen bunkóságok.
2012. dec. 4. 00:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát megköszönöm, hasznosak. De kedves utolsó hozzászóló, meg mindenki, aki hasonló vehemenciával dob oda szemrehányást: egy viszonylag megoldható és nem világborító problémánál miért kell rögtön valakinek az anyaságát megkérdőjelezni? Ez iszonyú nagy szemétség. Ezen az oldalon mindig felháborítanak az ilyen bunkóságok.
2012. dec. 4. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!