Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Házasság és saját ház nélkül...

Házasság és saját ház nélkül gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Havi 300-350ezer forintunk van egy hónapban,jár majd nekem a tgyás/gyed, viszont a közeljövőben esélyünk sincs saját lakásra,mert én nem akarom magas hitelre adni a fejünket az tuti.

Kis esküvőt nem szeretnénk,viszont most inkább a babára és a jövendő lakásra spórolunk,minthogy lagzira költsünk.

Mit gondoltok? Ja és 23 és 29 évesek vagyunk.

2012. nov. 23. 13:21
1 2 3 4
 21/31 Jégtánc ***** válasza:
Akinek nem inge ne vegye magára.Tök egyszerű.Nem kötekedésből és nem bántásból írom,de már lassan diszkriminálva vannak akik nem kötnek házasságot,és a házas emberek valamit be akarnak magyarázni az emberek kapcsolatába.Nem tök mindegy ki hogyan él? Hova szül gyereket? Házasságba nem házasságba? Attól nem fogják kevésbé szeretni,mert nem házasok a szülők,és nincs saját házuk/lakásuk.
2012. nov. 23. 15:39
 22/31 anonim ***** válasza:
61%

Igen tudom!

Mondjuk mi sem vettük fel annó a teljes összeget, nem tudom most hogy van a szocpol, akkor igénybe vettük 2 gyerekre és volt 1 millió félre tett pénzünk, így gyakorlatilag csak 10,5 milliót kellett felvenni. És én időt, energiát nem sajnálva végig jártam az összes létező bankot, hogy hol milyen ajánlatok vannak. Iszonyat különbségek vannak bankok között.

És ha van valami induló tőkétek az már nagyon jó. És ahogy írtam, gyerek mellett nagyon nehéz spórolni, mi kb egy százassal többől gazdálkodunk mi ti és havi 30 ezret teszünk félre összesen minden hónapban a gyerekeknek, meg magunknak. A többi sajna szinte mind elmegy. Mi ezért döntöttünk inkább az előbb lakás, aztán baba megoldás mellett.

Attól, hogy sokan bebuktak a svájci frankos hitelbe, nem kell azt hinni, hogy a hitel valamiféle ördögtől való dolog lenne. Mi is laktunk albérletben, és most a kettőt összehasonlítva, nem cserélnék semmi pénzért.

Gondolom 55 ezerért nem egy hatalmas lakást béreltek és később több gyerekkel nagyobbra vágynátok, az meg ugyanúgy többe fog kerülni. Bár tudom erről is megoszlanak a vélemények, hogy sok jó ember kis helyen is elfér, de azért Ti nem kerestek olyan rosszul, hogy ne engedhessetek meg magatoknak egy nagyobb lakást, amivel azt csinálsz amit akarsz, olyanra fested amilyenre akarod, azt pingálsz a babaszoba falára amit csak akarsz. Olyan bútort veszel, amilyent csak akarsz és később nem a bútorhoz kell majd albérletet kersni.

2012. nov. 23. 15:48
 23/31 anonim ***** válasza:

Jégtánc a szavaidat idézem:

"Nahát akkor itt van még egy eretnek."

Jól sejtem hogy nekem szólt, igaz? Ezért írtam amit írtam.És azt is írtam, hogy semmi bajom, ha valaki házasságon kívül szül. Körülöttem szinte mindenki így szült, a legjobb barátnőm is. Tény, hogy csak egy papír és nem ez fog összekötni 2 embert. És nincs de....

Én a alkásról írtam le a véleményemet és a személyes tapasztalatomat szemben az albérlettel.

Egyébként nagyon sok ismerősöm van, aki albiból költözött hiteles házba/lakásba, még senkitől sem hallottam, hogy de jó lenne visszacsinálni. Valahol mégis csak a Tied és senki nem szabja meg, hogy mikor újítod fel, mit teszel bele, milyenre fested stb. Én annó az albérletbe semmit de semmit nem vettem, nem változtattam rajta, mert tudtam, hogy úgyis megyünk innen előbb utóbb. Akkor meg minek. Ha "sajátod" van, onnan nem vágysz el, (legalábbis mi úgy költöztünk ide, hogy egy darabig nem szeretnénk eladni, költözni stb.) azt a saját szájízed szerint alakítod, formálod. Nem tudom, Te albérletben laksz-e vagy sem, de hidd el, ég és föld a különbség.

2012. nov. 23. 15:57
 24/31 anonim ***** válasza:
60%

"Én is halkan jegyzem meg, hogyha netán aranygyűrűt szeretnétek, a legvékonyabb verzió is 70 e ft/2db. "

Azt szépen el is lehet hagyni még a templomi esküvőhöz sem kötelező a gyűrű. Tornát otthon is lehet sütni mint ahogy vacsorázni is lehet otthon utána.

2012. nov. 23. 17:41
 25/31 Jégtánc ***** válasza:
Az eretneket magamra értettem:D Mivel nem élek házasságban,mégis boldog teljes kapcsolatom van.Senki másra nem értettem:D
2012. nov. 23. 20:02
 26/31 Jégtánc ***** válasza:
Mi felújítottuk az albérletet,saját pénzből,mert nem 1-2 évig szándékozunk maradni hanem hosszútávon.Németországban is mindig albérletben laktunk,és ott is felújítottuk .Mert hiába albérlet,szeretném jól,és otthonosan érezni magam benne.Szerencsénk van mert ismerőstől béreljük,akinek sajnos most elég rossz a svájci frankos hitel miatt,így neki is segítség hogy legalább laknak a lakásban.
2012. nov. 23. 20:05
 27/31 anonim ***** válasza:
Teljesen rendben van... Bár, a helyedben beszélnék azokkal a rokonokkal, akikkel együtt élsz, hogy részükről rendben lenne-e.
2012. nov. 24. 04:52
 28/31 A kérdező kommentje:
Rokonokkal akikkel együtt élek? Ezt nem értem.
2012. nov. 24. 15:58
 29/31 anonim ***** válasza:

"saját ház nélkül"

Lehet, hogy én értettem félre, de nekem ebből az jött le, hogy még mindig élsz valakivel, pl szüleiddel, párod szüleivel.

2012. nov. 25. 13:59
 30/31 anonim ***** válasza:
Utolsó albérlet ?
2012. nov. 25. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!