Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Házasság és saját ház nélkül...

Házasság és saját ház nélkül gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Havi 300-350ezer forintunk van egy hónapban,jár majd nekem a tgyás/gyed, viszont a közeljövőben esélyünk sincs saját lakásra,mert én nem akarom magas hitelre adni a fejünket az tuti.

Kis esküvőt nem szeretnénk,viszont most inkább a babára és a jövendő lakásra spórolunk,minthogy lagzira költsünk.

Mit gondoltok? Ja és 23 és 29 évesek vagyunk.

2012. nov. 23. 13:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
73%

"mert hiába hogy kis esküvő lenne, akkor is kiadással járna"

Csak halkan jegyzem meg, hogy hétköznap ingyenes a polgári maximum a ruhátok kerülne pénzbe,de azt is meglehet olcsón úszni

2012. nov. 23. 13:45
 12/31 anonim ***** válasza:
13%

Én is halkan jegyzem meg, hogyha netán aranygyűrűt szeretnétek, a legvékonyabb verzió is 70 e ft/2db.

Ruha ??, esetleg egy kis csokor-5 e ft, pezsgőt kérni 1.000ft, zene 7 e ft az ingyenes polgári szertartáson.

Ha még egy icipici tortát is szeretnétek, akkor 5 e ft.

És akkor még nem vacsoráztatok, tényleg senkit nem hívtatok.

2012. nov. 23. 14:14
 13/31 anonim ***** válasza:

Én ugyan házasságban szültem, de semmi bajom a házasságon kívül, élettársi kapcsoltban született babákkal, és a szüleikkel. Mi pont a lakáshitel miatt hazásodtunk össze! :))

De én is azt mondom, hogy ha már albérlet, meg megtakarítás, akkor inkább saját lakás. Ugyanannyi a kettő.

És még annyit megjegyeznék, hogy gyerek mellett iszonyú nehéz spórolni, így én nem bántam meg, hogy előbb megvettük a házat és utána jött a baba.

2012. nov. 23. 14:16
 14/31 anonim ***** válasza:
17%
a hiteles lakás a banké, nem a tiétek.
2012. nov. 23. 14:22
 15/31 anonim ***** válasza:
70%
Egyetlen dolog kell a gyereknek, két egymást szerető, támogató szülő, akik stabil kapcsolatban élnek, és tudják neki biztosítani a tetőt és ételt. A szeretet a legfontosabb. Ehhez sem házassági anyakönyvi kivonat, sem lakás tulajdoni lap nem szükséges. Úgy éltek, ahogy akartok, ahogy boldogok vagytok. Messze sem felelőtlen az, aki házasság nélkül és albérletben nevel gyereket. Ezek a részletkérdések, szerintem. A fontos az, ami közöttetek van. Ezt kell mérlegelni ilyenkor, nem a "dekorációt".
2012. nov. 23. 14:41
 16/31 anonim ***** válasza:
36%

"a hiteles lakás a banké, nem a tiétek."

Van benne igazság, de albérlet mellett, gyerekkel, és olyan bevétellel, mint a kérdezőnek van, 2 élet is kevés, hogy egy saját házat összespórolj. Szerintem az albérlet ablakon kidobott pénz, inkább fizetem a banknak ugyanazt az összeget (albérlet plusz megtakarítás) 15 évig és akkor végre az enyém lesz és nem érzem azt, hogy az ablakon hajigálom ki. Az albérletből is ugyanúgy kirakhatnak, mint a bank a saját házadból, sőt hiteles házból nehezebben, mint albérletből, ehhez mégis közöd van. És ha azzal jönnél, hogy persze, de lehet hogy majd eljön az idő hogy nem tudom fizetni, akkor azt mondom, hogy hát annak is eljöhet az ideje, hogy nem tudom fizetni az albérletet, az eredmény mindkét esetben ugyanaz, csak a főbérlő egyből kidob, a banknál meg lehet haladékot, könnyítést és még pár dolgot kijátszani.

2012. nov. 23. 14:54
 17/31 A kérdező kommentje:

Hát csak azért az albérlet 55 ezer plusz rezsi,aztán van olyan hónap hogy 80-100 ezret is elrakunk,de van,hogy csak 20-at. Egy lakás ára 8milliónál kezdődik,amiben egyébként 4-5 év múlva már szűkös lenne két gyerekkel,de 5 év alatt nem tudjuk úgysem kifizetni,ha meg 15 milliós lakást/házat akarok akkor egy életre eladom magam a banknak,kb 25 millát kell visszafizetnem és a törlesztő legalább 150ezer/hó.

Patt helyzet...

2012. nov. 23. 14:59
 18/31 Jégtánc ***** válasza:
53%
Nahát akkor itt van még egy eretnek.Csak itthon van ez a begyepesedett gondolkodás hogy a gyermekhez,mindenképp házasság kell na meg persze a saját ház, saját lakás.Nézzünk már körül hogy hány ember veszíti vagy veszítette el mostanában.Gyermekvállaláshoz 2 ember kell akik közösen úgy gondolják hogy itt az idő családalapításhoz.Na meg persze az anyagiak.2 gyermekem van a volt férjemtől,és most a 8 éves kapcsolatomba vállaltunk egy gyermeket házasság nélkül.
2012. nov. 23. 15:01
 19/31 anonim ***** válasza:
73%

Nem vagyok sem eretnek, sem begyepesedett! Inkább szállj magadba, ismeretlenül ilyeneket írogatni egy vadidegenek!

gen sokan elveszítették a hiteles házat, de érdekes arról senki nem ír, hogy hányan nem tudják fizetni az albérletet.

Egyébként elmondom, hogy 14 milliós, új, kertes házat vettünk az agglomerációban, 20 évre vettünk fel hitelt, ebből 6 már letelt, jelenleg 87 ezret törlesztünk, a rezsink (víz, gáz, villanyt, tv és internet) 55 ezer forint.

De én nem kardoskodok a saját mellett, csak leírtam a véleményem, senkit nem akarok se rábeszélni, se lebeszélni, csak lássuk már az érem másik oldalát is.

Ha kérdező kifizet 55 ezret albira és félre tud tenni havonta min 40-50 ezret átlag, abból már kijön egy hiteles ház/lakás, és nem kell hozzá élete végéig eladósodni. Pont annyi idős voltam, mint ő mikor a hitelt fevettük.

2012. nov. 23. 15:18
 20/31 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó én teljesen megértem amit mondasz és irigyellek is,hogy ilyen "jó" hiteletek van,de tisztában vagy vele,hogy jelenleg 20 évre 13-14 millió forint kb havi 130-140 forint törlesztővel lehetséges. Az majdnem a duplája annak a 87 ezernek...

Most ekkora törlesztővel kb 7-8 milliót lehet felvenni.

2012. nov. 23. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!