Az ilyen szülők miért nem saját magukat nevezik el így? (gáz nevek)
NEM provokálásból vagy sértegetésből mondom, de komolyan nem értem.
Aki roppantul ritka és (többségi esetben) gáz nevet akar adni a gyerekének, "mert az annyira különleges", az miért nem megy be a hivatalba nevet változtatni? Nem gondol arra, hogy a gyereket szétsz*vatják a neve miatt?
Közeli ismerősöm nemrég szült. Honoráta lett a kislány neve, Horváth vezetéknévvel, mert az anyuka meg van róla győződve, hogy a "Hohóka" becézés milyen édes....
Volt általánosban olyan osztálytársam, akit Elektrának hívtak.
Meg amilyen kérdéseket itt olvasok....(Orália, Barbarella, Hadúr, stb)
Most komolyan nem értem. Ha a szülőnek ennyire tetszenek ezek a gáz nevek, miért nem maguknak adják ezeket?
Logikus válasz: anyagi okok miatt, gondolkj bele, egy felnőttnek van vagy 10 különböző irata, plusz aki már nevet szerzett magának, akár a szakmájában, akár a magánéletében, annak eléggé nevetséges lenne átcserélni Dórát mondjuk Oráliára. Bááár lehet, hogy ez megerősítené a hírnevét egyes berkekben....haha...
Na a másik: mivel mindenkinek a saját gyereke a legkülönlegesebb, ennek hangot is akarnak adni, és ezért nevezik el hülyén. Tudod, nincsen rossz sajtó. És ha emiatt is, de legalább beszélnek a gyerekükről a suliban, oviban.
Relatív mi a jó és a rossz név. Amiket felsoroltál nem rossz nevek hanem régiek.
Amikor öcsém született (22 éve) a Bence nevet kapta. Akkor mindenki (még a kórház dolgozói is ahol anya szült) le akarták beszélni erről a névről. Ma minden második gyereket így hívnak.
Hm....mennyire igazad van,kedves kérdező!!!!Én is sokszor csak fogom a fejem,hogy atyaaa éééég,ismét milyen lehetetlen név!
És mondjuk majd ha lesz 60-70 éves az a roppant cuki Orália/Barabella néni,milyen lesz majd így szólítani az unokáknak,vagy a szomszéd gyereknek...Nyilván "CUKI" :/
Sokan már annyira fel akarnak vágni a nem tudom mivel is,hogy borzasztó!Nem ettől lesz egy gyermek különleges!
Én nem a régi nevekre értem, hanem a gáz nevekre.
Speciel szerintem Orália nem régies...:/
De a "Hohókán" kiakadtam.....A Honoráta név még így úgy elmegy, de a "hohóka".....kapásból honó-nak becézik szerintem nem hohókának.
Vagy a Hadúr. Ha valaki úgy mutatkozna be nekem, hogy XYZ Hadúr vagyok, akkor komoylan megkérdezném, hogy ez a neve, vagy a katonaságról jött?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!