Rászólnak a gyerekre?
> és akkor az egyik ügyintéző rászólt.
Azért nem mindegy, milyen a rászólás stílusa. Mondjuk esetetekben jogos lehet, HA normálisan is lehet a gyerekhez szólni, meg lehet ordenáré tahó stílusban is.
Ha tényleg olyat tesz a gyerekem, amiért én is rászólnék, akkor nem zavar ha rászól valaki más, még mielőtt én tenném. Én is rászóltam már barátnő gyerekére is, mert megdobta egy labdával a kislányomat és ez nekem nem tetszett, de nagyon remélem hogy a barátnőm is rászólt volna csak én voltam a gyorsabb. Amúgy is ott és akkor kell a gyerekre rászólni és nem később, mert akkor már nem tudja, hogy miért is kapja a szidást.
Vannak sajnos olyan gyerekek is akik , ha idegenek nem szólnának rájuk akkor sose lennének nevelve! Lányomat is többször fellökték már teljes erőből a játszótéren neveletlen kölykök, én megmondtam nekik teljesen normálisan, hogy ilyet nem szabad csinálni, az anyjuk meg telefonált pár méterre.
Idegennek semmi joga ehhez, kivéve, ha olyat csinál, ami egy másik gyermeket is "veszélyeztet" Akkor ez rendben van, persze megfelelő hangnemben...
Egyébként, én sem szeretek beleszólni senki neveltetésébe...
Bár, a nyáron unokatesómékkal nyaraltam, 2 gyermekük van, egy 8 éves, és egy másfél éves. Egyedül maradtam a 8 évessel, semmi baj, nagy gyerek, nem kell rá vigyázni, de mivel én voltam a felnőtt, kénytelen voltam következetes lenni, és játszótárs helyett "szülőként" viselkedtem vele.
Más körülmények között el sem tudtam volna képzelni, hogy én neveljek meg egy gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!