Rászólnak a gyerekre?

Figyelt kérdés
Nektek hogy esik, ha valaki nem családtag (barát, ismerős) rászól a gyereketekre? Én nehezen viselem, volt belőle konfliktus is, sőt, legjobb barátnővel ezért nem beszélünk egy ideje (neki állt feljebb, amikor nehezményeztük).
2012. nov. 23. 13:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

> és akkor az egyik ügyintéző rászólt.

Azért nem mindegy, milyen a rászólás stílusa. Mondjuk esetetekben jogos lehet, HA normálisan is lehet a gyerekhez szólni, meg lehet ordenáré tahó stílusban is.

2012. nov. 23. 14:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha tényleg olyat tesz a gyerekem, amiért én is rászólnék, akkor nem zavar ha rászól valaki más, még mielőtt én tenném. Én is rászóltam már barátnő gyerekére is, mert megdobta egy labdával a kislányomat és ez nekem nem tetszett, de nagyon remélem hogy a barátnőm is rászólt volna csak én voltam a gyorsabb. Amúgy is ott és akkor kell a gyerekre rászólni és nem később, mert akkor már nem tudja, hogy miért is kapja a szidást.

Vannak sajnos olyan gyerekek is akik , ha idegenek nem szólnának rájuk akkor sose lennének nevelve! Lányomat is többször fellökték már teljes erőből a játszótéren neveletlen kölykök, én megmondtam nekik teljesen normálisan, hogy ilyet nem szabad csinálni, az anyjuk meg telefonált pár méterre.

2012. nov. 23. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:

Idegennek semmi joga ehhez, kivéve, ha olyat csinál, ami egy másik gyermeket is "veszélyeztet" Akkor ez rendben van, persze megfelelő hangnemben...

Egyébként, én sem szeretek beleszólni senki neveltetésébe...

Bár, a nyáron unokatesómékkal nyaraltam, 2 gyermekük van, egy 8 éves, és egy másfél éves. Egyedül maradtam a 8 évessel, semmi baj, nagy gyerek, nem kell rá vigyázni, de mivel én voltam a felnőtt, kénytelen voltam következetes lenni, és játszótárs helyett "szülőként" viselkedtem vele.

Más körülmények között el sem tudtam volna képzelni, hogy én neveljek meg egy gyereket...

2012. nov. 24. 04:57
 14/16 anonim ***** válasza:
"Vagy nem játszik egy csoporttársával (egy elég "béna" gyerekkel), akkor rászól az anyja a lányomra, hogy "miért nem játszol vele?" ". Az a "béna" gyerek, valaki másnak a fia, lánya. A gyerekemet arra tanítod, hogy vannak "béna" gyerekek, akiken át kell nézni? Ezek utan nem csodálom, ha más akarja nevelni a gyerekedet.....
2012. nov. 24. 07:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Idegenektől nem tűröm el, max ha veszélyeset csinál és megóvni akarja, bár arra ott vagyok én, ezért ilyen még nem volt. Volt olyan, hogy a boltos csaj szólt rá, hogy ne nyúlkáljon a lábunknál levő PET palackos üdítőkhöz, mondtam Neki, hogy miért is ne? A legjobb barátnőm és a közvetlen környezet (nagyszülők, nagynénik) fel vannak hatalmazva, nyilván nem minden szösszenetre, de normális dolgokra, főleg, ha nem is vagyok abban a szobában (értem ezalatt, ne mássz fel a kanapéra, székre, ne dobáld a lego-t) A legjobb barátnőmnek az is mondtam, anno még terhesen, hogy ha átváltoznék, valami paramami, csak az énygyerekemalegszebblegjobblegtuttibb-á :D akkor rám is rám szólhat nyugodtan, sőt engem bokán is rúghat :))
2012. nov. 25. 14:17
 16/16 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, az lemaradt, hogy 2 éves fiam van.
2012. nov. 25. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!