Mennyit költötök Mikulásra, Karácsonyra a gyerekre, illetve férjre, ő mit kap?
30.000 költöttem a lányunkra, Mikulás 10.000, Névnapja is lesz a hónapban 7.000, Karácsony 13.000.
Férjemnek ágynemü huzatot veszek, azt kért, mert azok már eléggé kifakultak. 6000ft. Meg én is azt kapok, 6.000 Ft, de még azeretnék egy új tefal teflont rántott ételekhez.
Az ő szüleinek nem veszünk semmit, soha sem kapunk onnét semmit.
Az én szüleimnek szerintem egy DVD-lejátazót veszünk, mert elromlott a DVD olvasó része, csak az Sd kártyát, pendriveot játsza le, az lesz 10.000 Ft
Kb. 55 ezer megy el nálunk karácsonyra.
Mikulásra nálunk csak édesség van, csoki, narancs, banán, földimogyoró, ilyesmik. Ez kb. egy ezresből megvan, vagy jó, legyen 1500, de a rokonságtól is ugyanezt kapja, szóval eléggé tele lesz a puttony :) Karácsonyra még nem tudom, illetve a terv már megvan, csak az árral nem vagyok tisztában.
Páromnak sem találtam még ki, hogy mit veszek Karácsonyra, egyelőre azt sikerült kieszelnem, hogy szülinapjára mit kapjon (ezen a héten van), Karácsonyra meg hmm... hát még passz, de ilyen 5000 körüli értékben tudok rá költeni. Szülőknek félig-meddig már megvan, hogy mit, de az nem lesz nagy tétel, megvannak a megfelelő forrásaim, ahonnan meglehetősen olcsón tudok vásárolni, csak időben kell rendelni, szóval az is ilyen párezer forint lesz. Igaz, nem is lesz olyan nagy ajándék, mint mondjuk egy dvd lejátszó. Összességében szerintem tízezerből kijön az ajándék mindenkinek.
Mikulásra csokikat vettem, és egy Thomas fa játékot, 6000Ft. Karácsonyra mega bloks thomasos játékot vettünk 2db-ot, kap még fa vonatokat, kb 20000Ft. De én minden évben már januártól gyűjtök a következő karácsonyra!Idén a férjem nem kap semmit, és én se tőle, most nem engedhetjük meg 12év után ez lesz az első ilyen karácsonyunk:( Az Ő szülei már nem élnek sajnos, az én anyukámnak nadrágot vettünk 10000Ft volt. Ez így 36000Ft + a karácsonyfa..
Ha vennétek a férjed szüleinek akkor se lepnék meg az unokát valamivel?
Nem nagyon szokott kapni semmit sem a lányom Anyósoméktól, Sógornőktől ajándékot. 1 csoki mikulás, 1 csomag cukorka, ennyi, pedig 3 havonta szoktunk menni. Régen mindig vettem nekik ezt azt, de mi soha nem kaptunk semmit, így az idén mondtuk nekik ha akarnak jöjjenek, szívesen látjuk őket, de mi nem megyünk. Tavaly telt be a pohár, mindenkinek vettünk valamit, mi meg semmit sem kaptunk!!!!
Anyukámé az utolsót is oda adnák, mindig hoznak valamit a lányomnak, ők úgy vannak vele, az az öröm nekik, ha az unoka örül!
A DVD- lejátszó 10.000 Ft, Anyu meg Apu együtt ezt kapják, nagyon sokat segítenek, még keveslem is ezt, de ami nekik kell az megvan, Nincsennek nagy igényeik.
Még nem számoltam ki, de mi olyan "szerencsés" helyzetben vagyunk, hogy fiam dec. 13.án, a lányom dec. 25.-én született, tehát 2 szülinapunk is van+ Mikulás+ Karácsony.:)
A fiam 4, a lányom 1 éves lesz.
Mikulásra csak édesség+ valami apróság szokott lenni, kisebb mesekönyv, foglalkoztató, matrica ilyesmi.
Szülinapok: a fiam pizzakészítő gyurmát szeretne, azt kap, a kicsi bébitaxit
Karácsony: a nagyszülőkkel közösen összegyűjtöttük a Lego City vonatra a fiamnak, mert nagyon-nagyon szeretné, a kislányom karikatornyot, rongybabát, könyvet kap
Mi a férjemmel közösen megajándékozzuk magunkat egy Ikeás gardróbbal, mert már 3 éve tervezünk venni, most sikerül.
Az baj veled kedves utolsó, hogy hiába írod, hogy rázhatnád, süt rólad,hogy irigy van.
A tipikusan irigy emberek gondolják,hogy ahol van pénz drágább ajándékra, ott már nincs szeretet, meg ünnep.
Ha nálatok ez nem működött,akkor azt csak sajnálni lehet.
Mi is elég sok mindent megkaptunk a szüleinktől, de ilyen meghittségben, ahogy a mi családunk ünnepel, kevés van!
De tipikus magyar mentalitás,hogy amikor valakinek böki a csőrét,hogy a másik esetleg többet enged meg magának, akkor már jön a közhellyel, hol ahol pénz van, ott nincs szeretet!
"A tipikusan irigy emberek gondolják,hogy ahol van pénz drágább ajándékra, ott már nincs szeretet, meg ünnep. "
Kérlek áruld mar el, hol írtam ilyet. Annyit írtam, hogy felesleges rongyrazas mikulasra 10 ezer forintos ajandek. Meg mindig igy gondolom. Irigy nem vagyok, nincs mire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!