Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit költötök Mikulásra,...

Mennyit költötök Mikulásra, Karácsonyra a gyerekre, illetve férjre, ő mit kap?

Figyelt kérdés

30.000 költöttem a lányunkra, Mikulás 10.000, Névnapja is lesz a hónapban 7.000, Karácsony 13.000.

Férjemnek ágynemü huzatot veszek, azt kért, mert azok már eléggé kifakultak. 6000ft. Meg én is azt kapok, 6.000 Ft, de még azeretnék egy új tefal teflont rántott ételekhez.

Az ő szüleinek nem veszünk semmit, soha sem kapunk onnét semmit.

Az én szüleimnek szerintem egy DVD-lejátazót veszünk, mert elromlott a DVD olvasó része, csak az Sd kártyát, pendriveot játsza le, az lesz 10.000 Ft

Kb. 55 ezer megy el nálunk karácsonyra.

2012. nov. 21. 08:08
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Mikulás csomag: (a gyerek kérte) ropi, kinder csoki, szaloncukor, piros kisautó + azért teszek bele neki egy csoki mikulást kb. 2000.-

Karácsony: tőlünk lego duplot kap, Anna, Peti... könyvet, ez kb. 5000.-

mamáéktól: kukásautót, ez komolyabb 6000.-

nagyiéktól: nem tudom

keresztszülők: az egyiktől barkácsasztalt 7000.- a másiktól nem tudom, de ő annyira tuti dolgokat szokott kitalálni, hogy a gyereket teljesen elvarázsolja, és ezt fillérekből

Az unokatesóknak kb. 8000-8000 Ft értékben veszek valamit.

A felnőttek közötti ajándékozást én nem preferálom. Aminek örülnének, arra nincs pénzem, olyanra meg nem költök, amit januárban a szekrény mélyére dugnak.

A férjemmel mi sem veszünk semmit egymásnak. Totálisan szétesett a kanapénk, úgyhogy arra gyűjtünk... azt majd a nyuszi hozza.

2012. nov. 21. 09:01
 12/29 anonim ***** válasza:
20%
Ugyan miért vagyok bunkó? Mert szerintem értelmes ember nem ad ágynemű huzatot karácsonyra a férjének???
2012. nov. 21. 09:01
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Miért is nem veszel ágyneműt a férjednek??? Ahogy a kérdező írta: AZT KÉRT!!!! Akkor?!?!?! Nem értem a problémádat!!!

A kérdésre válaszolva:

Mikulás: csak kis csomag, mikulás, csoki, gyümi, ilyesmi... Ezt kikötöttem a családban is! Nincs mikulásra nagy ajándékozás. Nem látom értelmét. :O

Karácsony: eddig egy játék laptopot vettünk, de egyenlőre nincs több ötletem. :)

És még névnapja is lesz decemberben... :)))

Párommal nem ajándékozunk, sajna nagyon nincs rá keret. :( Minden évben egy levelet adunk egymásnak. :)

A nagyszülők és köztünk szintén nincs ajándékozás. Vegyenek a gyereknek, mi már tudjuk, hogy a szeretet, az összetartás a legfontosabb, nem a nagy ajándékok. A kiscsaj viszont boldog az új játékoktól. :D

2012. nov. 21. 09:26
 14/29 anonim ***** válasza:
87%

Most elég sokat költünk, idén szerencsére megtehetjük végre néhány húzós év után.

A nagy fiunk 6 éves lesz decemberben, a kicsi fél.

6 éves:

- Mikulás: eléggé bevásároltunk, nemrég derült ki, hogy allergiás a mogyoróra, ezért drágább, mogyorómentes dolgokat kerestünk. Kb 3000 Ft értékben.

- Karácsony: leginkább társasjátékokat kap, cirka 20000-ret költöttünk rájuk.

- Szülinap: Összefogva a családdal egy ifjúsági gyerekbútort kapott, emeletes ágy aszallal és szekrénnyel, ez 60000 Ft volt, de kellett, mert jövőre jön az iskola és ez így praktikus is, asztalt amúgy is kellett volna venni. Emellé egy puha verdás köntöst kap még és tortát.

6 hónapos:

- Mikulás: néhány bébiételt kap majd szerintem.

- Karácsony: Eddig egy zenélő kacsát vettünk neki, 1-2 apróságot még beszerzek majd mellé.

A férjem nem tudom mit kap, gumicukrot biztosan, azzal mindig le lehet kenyerezni.

2012. nov. 21. 09:40
 15/29 A kérdező kommentje:

Ahogy olvasom, Mikulásra inkább mindenki édességet ad.

Lányomnak ez az első Mikulás, Karácsony, amit ért, élvez! Annyira várja a Mikulást, már hónapok óta mondja mit szeretne, és ezzel lehet zsarolni hogy akkor nem jön a Mikulás ha...

A kárácsonyt is áhítattal várja, a díszes fát!!!

Most sok játékát kiszortíroztam, eladtam a teszveszen, ezért is kap ennyi mindent, amivel már nem

Játszik, kinőtte, azt most becsetéltem arra amire vágyott.

A férjemnek nem tudom mit vegyek, kérdezgettem, de ezt az Ágyneműt mondta. Neki is azt veszem amit kér, mert annak legalább örül!

Ha kap egy pulcsit, nem fog neki örűlni, mert azt mondja van neki, jók még azok.

Én meg nem igazán vágyom semmire sem, vagyis van egy két dolog amit szeretnék, csak drága, meg igazából van, csak ugye a tv reklámban láttam hogy van újabb, és tetszik, de akkor a régivel mit kezdenék...

2012. nov. 21. 10:46
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

4 éves a lányom és 2,5 éves a fiam.

A lányom playmobil babaházat kap, egy éve dugdosom, beszámítottak az árába ezt-azt anno és így is 10 ezer volt, de nem bánom, mert csudálatosan gyönyörű és egészen biztos, hogy telitalálat lesz számára. Ezenkívül könyv+ társasjáték, ezeket a mamák fizetik majd összesen kb 8000 ft. A fiam Verdás Mega Bloks építőszettet kap (5000 ft), és valami plüssdínót vagy sárkányt (3-4 ezer ft max, még nem vettem meg). Könyvet és duplo kamiont (vagy duplo tűzoltóautót) kap a nagyiktól, kb 8000-9000 ft lesz.

Van két keresztfiunk, nekik fejenként 3000 ft körüli összegből veszek lego kompatibilis építőszettecskét, ez a mindenük, más nem érdekli őket. A mieink is ilyen összegben kapnak ajándékot a sógornőméktől, így egyeztünk meg (és a felnőttek közt nincs ajándékozás)

Mikulásra a 4 gyereknek fejenként kb 2000 ft-ból csinálok csomagot, lesz benne jó kis játék aminek tuti örülnek + mogyoró + gumicukor + csokimiku meg némi gyümölcs. A férjemnek szaloncukit veszek amit eldézsmálgat karácsonyig :)

Mi egymásnak évek óta nem adunk komolyabb tárgyi ajándékot, valami ötletes/filléres/vicces dolog szokott előkerülni, vagy 1-1 olyan hasznos "drágább" dolog, ami már nagyon kéne és régóta tologatjuk. pl most a férjemnek egy fekete 501-es levis vateráztam 5000 ft-ért, vadiúj, évek óta sóhajtozik érte :) Mikulásra egy lego minifigurát kap, kis törpe harcos vagy mi, nagy Gyűrűk Ura rajongó, úgyhogy ennek biztos nagyon örül majd (500 ft volt).

Anuykámnak és anyóséknak mindig a gyerekekkel közösen készítünk valamit, tavaly levendulás illatzsákocskát kaptak, előtte saját sütésű mézeskalácsot, idén szintén sk jövő évi naptárat+ doboz karácsonyi linzert is csinálunk nekik. A képeslapokat is közösen gyártjuk minden ünnepre, az összes rokonnak megvan mindegyik, mindig nagyon várják, néha már alig van ötletem, hogy mit újítsak :)

2012. nov. 21. 11:12
 17/29 anonim ***** válasza:
84%

2 gyerkőcünk van, a nagylány 4,5 a fiú 2 éves.

Én mindig veszek nekik valami apróságot mikulásra is a csomag mellé, idén a kicsi egy mágnestáblát kap, imád rajzolni a régi meg tönkre ment, a nagy meg egy kirakót.

Összesen Mikulásra max 5 ft-ot szántam mindennel együtt.

Karácsonyra kapnak nagyobb ajándékot, mint minden évben, én most nem sorolnám fel, a két gyerekre kb 30-40 ezret költünk, szerencsére megtehetjük. Egymásnak nem nagyon szoktunk ajándékot venni, inkább mindig kiválasztunk egy valamit amit mindketten szeretnénk és azt közösen megvesszük. Eddig valami bútor volt, vagy ilyesmi, idén tábla pc-vel lepjük meg magunkat!

2012. nov. 21. 13:09
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Mikulásra: csomag minőségi csokikból (pl kindertojás, Tibi télapó) pez cukorka... kb 1200 ft/gyerek (2 és 4 évesek) a két unokatesónak (3 és 8 hónaposak) bébiétel ill. babakeksz (olyan lejárattal hogy a 3 hósnak el lehessen tenni)

Férjemnek: egy doboz sör, mindenkinek mellé egy-két mandarin.

Karácsony: a két kis unokatesónak puzzle játszószőnyeg

Kétéves kislányomnak: Anna,Peti, Bogyó és Babóca mesekönyvek, főzős kiegészítők (vágható zöldség, gyümölcsök), kirakó, Lego Duplo állatos elemek. Ezek három helyről: tőlünk, anyutól és keresztanyjuktól. Beosztjuk ki mit vesz.

4 éves kisfiamnak: autópálya tőlünk, kérek még keresztanyukájától függő játéktárolót, kirakót, anyutól még nem tudom, de valószínűleg lego kezdő csomag (eddig ő duplózott, most már az a kicsié)

Férjemnek valami horgászkelléket kb 2000 ft-ért, mert januárban szeretnénk venni vagy egy új tv-t vagy egy tűzhelyet.

Szüleinknek: egy-egy ajándékcsomag (eddig másokat kaptak, idén ezt lőjjük el) pl kávé, mogyoró, aszalt gyümi, bor, camembert)

Tesómnak (a gyerekek keresztanyja): háztartási apróságokat (eddig albérletesek voltak, sok minden jól jön neki) pl kávéskanál készlet, krumplinyomó... kb. 2000-ért, férjének ugyanilyen értékben házi szerszámokat.

Férjem bátyjának horgász valamit, feleségének még nem tudom.

Nagyszüleinknek gyerekek fotóiból készült tányéralátét.

15 éves öcsémnek (koleszos) egy olyan párnát amin az egész család fotója rajta van.

Kb 45000 ft a vége fával, szaloncukorral.

2012. nov. 21. 13:46
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
6-osnak: Most kapott szülinapjára a 4 évesem játéklaptopot, 6800 ft volt, elemekkel együtt.
2012. nov. 21. 13:50
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

nálunk mikulás az 2.000.-, kap egy kinder csomagot (800.-) meg egy kifestő füzetet (1200.-)

karácsonyra kapott egy konyhát használtan 5000.-) és egy társast (2.000.-). férjemnek kellett egy új kabát ezért azt tesszük a fa alá (6.000.-). én nem kapok semmit idén se, bőven elég, hogy bevásárolok, finom kaják lesznek, az lesz vagy 15.000.- :S

család kap egy bekeretezett képet a fiamról, ez olyan 1.000.-/család :)

szülinapja lesz jövő hónapban, eddig 3.000.- volt a 2 kis játék, de még egy nagyobbat is szeretnék, csak még nem jött az ihlet, arra még 5.000.- szánunk.

a család gyerekekre pedig 5.000.-ot költöttünk, mikulás és karácsony, már a szekrényben pihiznek azok is :)

2012. nov. 21. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!