Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » NÉVADÓT tartott valaki mostaná...

NÉVADÓT tartott valaki mostanában?

Figyelt kérdés
Hogyan zajlik?
2012. nov. 15. 09:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi 2010-ben tartottunk névadót, ha mégis érdekel a menete, leírom.
2012. nov. 15. 13:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, persze! Köszönöm:-)
2012. nov. 15. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Bementem az anyakönyvvezetőhöz a Polgármesteri Hivatalba, ahol kiválasztottunk egy időpontot.

Ki kellett töltenem egy papírt a gyerek és a mi adatainkkal, a névadó szülők adataival.

Csináltattunk egy asztaldíszt, vittünk kölyökpezsgőt, szépen feldíszítettük a pezsgős poharakat. (Pontosabban, a virágos, aki az asztaldíszt csinálta, ő díszítette a poharakat is.) Csináltattunk még egy csokrot az anyakönyvvezetőnek, egy kisebbet a versmondó kislánynak.

Szépen megrendezett szertartás volt, nekünk nagyon megható. Először meghallgattuk a Himnuszt, majd az anyakönyvvezető köszöntötte a kisfiunkat, nagyon szép szöveget mondott. Majd fogadalmat tettünk mi is és a névadó szülők is. Aztán volt egy vers, majd aláírtuk mindannyian az anyakönyvet. Végül megittuk a pezsgőt, majd hazamentünk és volt egy kis dínom-dánom jó magyar szokás szerint! :D Ingyenes volt az egész, de úgy hallottam, nagyobb városokban fizetni kell érte.

2012. nov. 15. 18:21
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél. És névadószülőt kötelező választani?

Nem mintha nem lenne rá jelentkező, csak nekem ez olyan furcsa, olyan mintha keresztszülő lenne. (?)

2012. nov. 16. 14:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, kötelező-e, szerintem igen, hisz máskülönben mi értelme a szertartásnak? Ez olyan lehet, mint keresztelő keresztszülők nélkül.

Mi pontosan azért csináltuk a névadót, mert szerettük volna, ha a "keresztszülőknek" is lenne egy kis emléke. Mivel keresztelőt nem akartunk, így ezt a megoldást választottuk. Azért persze keresztanyának és keresztapának hívja őket a fiam.

2012. nov. 16. 16:21
 6/6 A kérdező kommentje:
En sem szeretnek keresztelot,azert gondoltam a nevadora. Koszi megegyszer:)
2012. nov. 16. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!