Ha 10. 04-én érkeztek be a MÁK-hoz a gyes igénylő papírjaim, akkor novemberben már kaphatok gyest?
"Mivel november hónapra mar megvolt a kiutalás október végén az ünnep miatt, majd csak decemberben fogsz pénzt kapni."
30 nap az elbírálási határidő, utána utalják, akár hóközi utaláskánt is. Érdemes telefonon "zaklatni" a MÁK-ot, meggyorsítja az ügyintézést.
"szia biztos hogy kapsz de lehet hogy már ebben a honapban is a szülés napjátol jár"
Egész pontosan a szülés hónapjára teljes havi jár, akkor is, ha 30-án születik a baba.
Köszönöm szépen a válaszokat.
TEgnap a Máktól azt a választ kaptam, hogy a hét végén kapom meg a határozatot, és hogy tegnap kiutalták a pénzt, amit ma meg is kaptam.
"Mióta van hókozi utalás a MAKnal???"
Négy éves a nagyobbik lányom, és az első Gyes+csp hónap közepén jött, a kisebbik lányom 3 és, és neki is hó közben jött az első csp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!