Vaterázó Anyukák. Ilyenkor mi a teendő?
Pontosan így van ahogy az első írja. Ha 1 ft-ért teszel fel vmit minimálár nélkül, akkor lehet hogy 1 ft-ért fogják megvenni! Nincs ilyen hogy én nem szeretném annyiért eladni...
Nem rád értem de nekem is volt már olyan hogy még az eladó osztott ki hogy ugyan csak nem gondolom hogy ő 1 ftért eladja nekem azt a dolgot (dacára hogy én nyertem meg) hol élek én még én lettem a hülye:)
Szóval én is szoktam eladni dolgokat, véleményem szerint úgy korrekt hogy ha veszek valamit , én írok az eladónak kapcsolatfelvétel téren, de ha nem ír a vevő akkor én írok rá hogy köszönöm a vásárlást ezt meg ezt vette ennyiért milyen postát szeretne számlaszám stb.
Ha ezek után nem jelentkezik egy hétig akkor írok még egyet és egy pár nap után értékelem negatívan.
Szerintem általánosan a vevőnek kell jelentkeznie, én erre mondjuk 3 napot adok az ismertetőmben. Mások is ennyit szoktak. Ha addig nem jelentkezik, akkor az eladónak kell megpróbáléni felvenni a kapcsolatot a vevővel. Ha így sem sikerült mondjuk úgy,hogyse telefonon sem email-ben nem tudtad utolérni, akkor írhatsz neg. értékelést.
Sajnos oda kell adnod 1Ft.-ért...
Nekem is volt már egy pont ilyen esetem. Egy használt tepsit nyert meg valaki 1 Ft-ért, de nem jelentkezett érte. Én nem írtam neki, szerintem általános szabály, hogy a vevő jelentkezik. 1-2 hónap eltelte után pozitívan értékeltem, holott a tepsi maradt nálam. Tök mindegy volt, jutalékot nem kell 1 Ft után fizetni.
Nem is emlékszem, hogy a vevő értékelt e, de a tepsiért nem jött.
Szerintem a vevőnek illene jelentkezni. Hogy ez vatera szabályzatban pontosan hogy van, nem tudom. Ennek kéne utánanézni. Ha szabályzat szerint is így van, akkor a lelyedben ki várnám a minimum időt ami meg van adva és semlegessel (hiszen te se kerested) értékelném és egyben lezárnám az adás-vételt. Utána esetleg újra meghirdethető.
Vagy választhatod az egyenesebb utat: kerek-perec elmondod neki, hogy inkább megtartanád, mit szól hozzá. Lehet, hogy ő is azért nem jelentkezik, mert postaköltségestül már nem érzi olyan nagy üzletnek. Így megbeszélitek és mindketten jól jártok.
"Feltettem egy terméket 1ft.-ért.Ennyiért nyerték meg az aukciót.A vevő nem írt és én sem írtam neki,mivel nem nagyon szeretném 1ft.-ért odaadni a terméke"
Ügyes..
Nem értem, hogy mi ezzel a probléma. Ha 1 Ft és minimál ár nélkül teszi föl, akkor többen megnézik, reménykedett benne, hogy pont ezért megy föl talán többre a licit. Közben azért bízott benne, hogy nem 1 Ft-ért viszik el végül. Mégis így lett, nem jelentkezik a vevő, tehát ő se töri magát.
Ezt nehéz megérteni? Mert többen teszitek a megjegyzéseket, mintha nem is tudom mit csinált volna a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!