Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor tartsuk a fiam névnapját...

Mikor tartsuk a fiam névnapját, mert a abban a hónapban van, mint amikor született?

Figyelt kérdés
Megszületett x hónapban és abban a hónapban van a névnapja is.Apjának köszönheti szegénykém :)Néztem a naptárat csak abban a hónapban szerepel a neve.A neten viszont láttam, hogy van márciusban és novemberben is.Magamból kiindulva nekem sem esne jól, ha a születésnapom után 1 héttel lenne megtartva a névnapom.
2012. nov. 4. 23:40
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

ha van hivatalosan is másik napon, akkor simán tarthatjátok akkor, kiválasztjátok melyik lenne nektek a jobb és kész.

de pl sokan azt csinálják hasonló helyzetben, hogy azon a napon tartják amikor eldöntötték, hogy mi lesz az a bizonyos név, vagy olyat is tudok, hogy azon a napon amikor kiderült a várandósság vagy éppen tudják a teherbe esés pontos napját. teljesen családfüggő....

amúgy nekem január közepén van a névnapom és február elején a szülinapom, egész gyerekkoromban úgy volt, hogy a rokonok eljöttek karácsonyra és egy füst alatt felköszöntöttek név meg szülinapomra is, ergo én egy ajándékot/köszöntést kaptam a 3 ünnepre, míg mindenki más mindig külön-külön a 3-at... nagyon rosszul esett mindig :(

2012. nov. 4. 23:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi is ebben a helyzetben vagyunk, rákerestem én is a neten, kiderült, van több dátum, így kiválasztottuk az egyiket, és azon tartjuk a névnapját. Szélesebb körben, pl. iskolában, munkahelyen valószínűleg a naptárban szereplő dátum fog elterjedni, de gyerekkorában ez még tökéletes.
2012. nov. 5. 00:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Lehet akkor márciusban lenne a jobb, akkor egész évben lenne valami alkalom.Novemberi névnap után, mindjárt karácsony lenne.
2012. nov. 5. 00:11
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Nálunk ez úgy van, hogy a húgom december 4.-én született, a névnapja pedig december 2.-án van.

Én december 25.-én születtem és december 23-án van a névnapom.

Szóval mi tartunk egy mikulás-szüli-névnapot a húgom miatt december elején, aztán egy karácsony-szüli-névnapot december vége felé. :)

Megmondom őszintén, mi mindig is utáltok azt, hogy minden egyben van tartva..

2012. nov. 5. 06:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Húgom: dec. 19.-én született, dec. 23.-a a névnapja, aztán jön a karácsony. Szerinted mennyire örül neki? :D
2012. nov. 5. 07:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan a névnap a születésnapot követő legelső nap, amikor ez a név szerepel a naptárban, ha mondjuk többször is van egy évben.

Az én lányom két héttel előbb született, így épp a névnapján érkezett:)

Abban a hónapban még kétszer van az a név, de úgy gondoltam, hogy felesleges bonyolítani, így egy napon van a születés- és névnapja. Ez a családnak is sokkal egyszerűbb, együtt megoldjuk a köszöntést, és több ajándékot kap egyszerre:)

2012. nov. 5. 11:09
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi is beletrafáltunk: július 5-én született a fiam, és 21-n lenne a névnapja. Rákerestünk a neten, van ajánlott névnap februárban, így akkor tartjuk. Én nagyon nem szerettem gyerekkoromban, hogy minden ünnep egyszerre van: névnapom, mikulás, karácsony decemberben, rögtön utána januárban a születésnapom. Utáltam, hogy sok rokon karácsonyra adott egy csomagot: névnap, mikulás, karácsony, születésnap címmel. Bezzeg a húgom, neki júliusban van a születésnapja, februárban a névnapja, mint a fiamnak, és egész évben kapott ajándékot. Egy idő után kinőttem ezt, de kisgyerekként iszonyatosan igazságtalannak éreztem.
2012. nov. 5. 12:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Megerősítettetek abban, amit gondoltam, hogy gyerekként rossz, ha minden egyszerre van.Felnőttként még mindig eldöntheti, hogy mikor tartja.Biztosan lesznek olyanok, akik majd a naptárt nézik, de nem baj.Legalább többször felköszöntik :)
2012. nov. 5. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!