Mikor tartsuk a fiam névnapját, mert a abban a hónapban van, mint amikor született?
ha van hivatalosan is másik napon, akkor simán tarthatjátok akkor, kiválasztjátok melyik lenne nektek a jobb és kész.
de pl sokan azt csinálják hasonló helyzetben, hogy azon a napon tartják amikor eldöntötték, hogy mi lesz az a bizonyos név, vagy olyat is tudok, hogy azon a napon amikor kiderült a várandósság vagy éppen tudják a teherbe esés pontos napját. teljesen családfüggő....
amúgy nekem január közepén van a névnapom és február elején a szülinapom, egész gyerekkoromban úgy volt, hogy a rokonok eljöttek karácsonyra és egy füst alatt felköszöntöttek név meg szülinapomra is, ergo én egy ajándékot/köszöntést kaptam a 3 ünnepre, míg mindenki más mindig külön-külön a 3-at... nagyon rosszul esett mindig :(
Nálunk ez úgy van, hogy a húgom december 4.-én született, a névnapja pedig december 2.-án van.
Én december 25.-én születtem és december 23-án van a névnapom.
Szóval mi tartunk egy mikulás-szüli-névnapot a húgom miatt december elején, aztán egy karácsony-szüli-névnapot december vége felé. :)
Megmondom őszintén, mi mindig is utáltok azt, hogy minden egyben van tartva..
Hivatalosan a névnap a születésnapot követő legelső nap, amikor ez a név szerepel a naptárban, ha mondjuk többször is van egy évben.
Az én lányom két héttel előbb született, így épp a névnapján érkezett:)
Abban a hónapban még kétszer van az a név, de úgy gondoltam, hogy felesleges bonyolítani, így egy napon van a születés- és névnapja. Ez a családnak is sokkal egyszerűbb, együtt megoldjuk a köszöntést, és több ajándékot kap egyszerre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!