Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok a Mirkó és a...

Mit szóltok a Mirkó és a Milica névhez?

Figyelt kérdés
Még nem tudjuk hogy fiú vagy lány baba lesz, azért választottuk ezeket a neveket, mert annyira nem hangzik idegennek,hivalkodónak,de mégse túl gyakoriak. Szerintetek? Köszönöm előre is a véleményeteket. :)
2009. aug. 11. 20:28
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
93%

Hát szerintem meg gyönyörűek :) Mi se vagyunk szlávok de a kisfiunk ő Milán ( ugyanúgy szláv szó és mint a Miléna kedveset jelent) nekünk is kérdezték már hogy szerbek vagyunk e (hogy miért pont azok...na mindegy) de egyszerüen mondtuk hogy nem!

Ha lány lett volna Milica vagy Miléna lett volna TUTIRA!!!

Szerintem nagyon szép nevek, különlegesek, nem elcsépeltek, tuti egy Miléna vagy Milica se lesz az osztályban pl :)

Milénát biztos hogy lehet adni!

Nekem a Mirkó is tetszik, szerintem semmivel se komolytalanabb mint az oly sokszor adott Bence, vagy Márkó vagy egyebek...

HAJRÁÁÁÁ :)

2009. aug. 20. 07:20
 22/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm :) Ma már nem lehet ennyire elkülöníteni a neveket, nagy része külföldi eredetű, csak már megszokta a fülünk.Én a "szép" magyar neveket unalmasnak találom, (Attila, Mária, József, stb) és nagyon sokan élnek ilyen túl gyakori nevekkel. A túl külföldi nevektől is a hideg ráz,és nevetségesek: Dzsúlió, Brájen, Dzsásztin, na meg persze a Dzsesszika, Lara, Trinity.... Ezek borzalmasak.

Azért a Mirkó és Milica ha nem is magyar eredetű,de csak közép európai nevek. Szép a Natasa, Szonja, Milán is, szintén nem magyar nevek,csak ezeket már jobban megszokta a fülünk.

2009. aug. 20. 11:53
 23/36 A kérdező kommentje:
És még itt vannak ezek a "csodás" igazi magyar névalkotások! Bodza, Málna, Majoranna, Eső, Zápor, Napsugár....
2009. aug. 20. 13:06
 24/36 anonim ***** válasza:
84%
A Mirkó név szerintem is nagyon jó,ha fiam lenne a következő baba akkor számításba jönne. :)Nekem a Milica nem tetszik bár a becézése aranyos.Nem tudom miért de a Milica névről egy boci jut eszembe,de nem vagyunk egyformák mindenkinek más tetszik:)Pl írtad,hogy a Lara pedig Neked nem tetszik,az én kislányom neve :Lara Éva.Nekem nagyon bejön de hát tényleg nem vagyunk egyformák. :)
2009. aug. 20. 13:33
 25/36 A kérdező kommentje:
Szia! A Lara hangzása nekemis tetszik, de azért ne felejtsük el hogy honnan ered a név(Tom Raider-Lara Croft). Engem ez zavar. Hogy egy mozifilm szereplőjének kitalált neve után nevezzem el a gyerekemet. Ugyanezért a Trinity is(Mátrix), de a Gyűrűk Ura rajongókról se feledkezzünk meg, nekik ott a Gandalf vagy Frodó! Na ezek azok amiért csúfolhatják a gyereket, vagy legalábbis furcsán néznek rá. Még a Lara a legelfogadhatóbb, javarészt már túllépett az eredetén. :)
2009. aug. 20. 13:52
 26/36 A kérdező kommentje:
Az oviba el lehetne játszani prímán egy-egy filmet! A kis szereplők már megvannak névszerint... :D
2009. aug. 20. 13:58
 27/36 anonim ***** válasza:
72%
Bocsi,de nekem nem tetszenek,a Mirko olyan kisfius,a Milica meg mintha tényleg egy kis állatka neve lenne /nem szeretnék senkit megbántani,ez csak az én véleményem/.A 00:49-es válaszolóval nagyon egyetértek,én szlovákiai vagyok,de a lényeg,hogy magyar,tehát nálam csak magyar név johet számításba,és nem mind unalmas,igenis vannak szépek!
2009. aug. 20. 16:13
 28/36 anonim ***** válasza:
51%
Nekem a Milicáról inkább a "milicia"jut eszembe...azt nem adnám.Ráadásul szerintem simán"malac"nak fogják csúfolni később.A Miléna az viszont tetszik.Mirkó helyett Márkó?:)
2009. aug. 20. 17:52
 29/36 anonim ***** válasza:
25%
A Mirkó aranyos, de az a „Milicica” nekem nem tetszik, nagyon gázos. Illik hozzá a Plázacica, Cicamica stb. Már ne haragudj, de ilyen névvel én csak valami táncosnőként tudom elképzelni az illetőt, akinek ilyen neve van. Ráadásul nem hiszem, hogy egyedül lennék azzal, hogy „lemilicicázom” a leendő kislányodat
2009. aug. 20. 18:07
 30/36 anonim ***** válasza:
72%

Őszintén szólva, amikor először olvastam a kérdést, mind a két nevet nagyon csúnyának tartottam, de jobban belegondolva szépek, és különlegesek. A Mirkó kicsit olyan, mint egy vezetéknév^^, de biztos, hogy nem lenne tele az osztálya, de még a suli sem ilyen nevű fiúval:D A Milica meg nagyon szép, olyan kislányos, rögtön egy szőke, kék szemű tündéri lányka ugrik be róla.

Szláv származású vagyok, talán ezért tetszettek meg ennyire:)

2009. aug. 21. 01:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!