Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy gyermek CSAK...

Hogy lehet egy gyermek CSAK az enyém? Ha nekem nem kell apa, akkor mi tévő legyek, hogy ne vehessék el tőlem?

Figyelt kérdés
Régóta szeretnék babát, de nem akar összejönni egy rendes család, így bevállalnám apa nélkül. Mit kell tennem, hogy akitől teherbe esek, ha meg is tudja, ne vegye el tőlem? Itthon szüljem, vagy külföldön? Kivihetem külföldre, vagy az mikor minősül "gyermekrablásnak"? Ha vállalni akarja az apaságát az jó vagy rossz nekem, tudok ellene tenni? Jobb ha összeházasodunk, vagy az a biztosabb nekem, ha nincs papír? Milyen anyagi körülményekkel kell minimum rendelkeznem ahhoz, hogy ne vegyék el tőlem? Nagyon szeretnék már gyermeket, de társat egy életre nem találtam hozzá, egy kiválasztott férfi jó lenne "apadonornak".
2012. okt. 31. 16:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Menj el egy discoba, szedj fel valakit, még aznap este sexeltek egyet, és ennyi, számot nem cseréltek, többet nem találkoztok, nem tudjátok ki kicsoda, nem keresitek egMást soha többet, mivel nem is tudod ki volt!
2012. okt. 31. 16:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Asszem spermadonor. De kockázatos az ilyen. Meg lehet, ogy néhány év múlva találsz valakit és akkor meg is bánod ezt a döntést. Amúgy hány éves vagy?
2012. okt. 31. 16:52
 3/13 Jégtánc ***** válasza:
Gyermeknek meg tudod majd válaszolni a kérdéseit?
2012. okt. 31. 16:53
 4/13 Jégtánc ***** válasza:
Egyébként ilyen esetben a spermadonort "ajánlanám" mint lehetőség.Így azért nem cseszel ki azzal az emberrel aki a kiválasztott "apadonor" lenne.
2012. okt. 31. 16:58
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Egyedülálló anya vagyok. A gyerekem tervezett volt, az apja megis meggondolta magát, semmilyen kapcsolata nincs es nem is volt a gyerekkel. Hat ne tudd meg, milyen érzés, amikor azt kérdezi, neki miért nincs apukája.... Ne. Egyedül ne.
2012. okt. 31. 17:02
 6/13 A kérdező kommentje:

Jobban örülnék, ha lenne egy teljes család, de eddig nem adatott meg, hát már kételkedek, hogy ezután össze jönne-e a közeljövőben. Spermabankot és a diszkóban egy éjszakás kalandot is elvetem. Azért szeretném tudni, hogy ki az apa, ne egy pszichopata génjeit örökölje... Egy jóravaló, okos, tisztességes embertől szeretném, aki belém nem szerelmes és nem is akar elvenni. Én pedig már nagyon akarok gyereket, akár egyedül is, nagyszülők segítenek majd. És igen, ha kérdezősködik a gyerek, akkor tudjak infókat mondani neki az apjáról, ne azt kelljen bevallanom, hogy spermabankból származol...

De a fő kérdésem, ha az esetleges apa megtudja, hogy várandós vagyok tőle, és igényt tartana a gyerekre, akkor mik azok a lépések részemről, hogy meg tudjam tartani, minden apai beleszólás nélkül.

2012. okt. 31. 17:12
 7/13 anonim ***** válasza:

Ne legyél már ennyire önző!

A gyereknek szüksége lenne apára, te meg alapból megfosztanád tőle?

Amúgy ha ennyire akarod, mesterséges megtermékenyítés donorspermával.

2012. okt. 31. 17:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Most látom, ezt a lehetőséget elveted.

Ha az apa tudja, hogy az övé a gyerek, nem tudsz semmit sem tenni, hogy éljen a jogaival - de miért venné el?

2012. okt. 31. 17:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha meg gyanítja, hogy az övé, bíróságra megy, ahol köteleznek téged DNS-tesztre, és akkor is élhet a jogaival.

Ez nem így működik. Nem kiskutya.

2012. okt. 31. 17:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy vannak neki is jogai, de éppen ezért érdekelnének az enyémek is, illetve mit tudnék csinálni, hogy biztosan ne vehesse el? Például ha kimennék külföldre (akár csak nyaralni) a gyerekkel, akkor az gyermekrablás? És ha nem Magyarországon szülném meg?
2012. okt. 31. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!