Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy 18 évesen...

Normális, hogy 18 évesen fiatal apuka akarok lenni?

Figyelt kérdés
fiatal,18 év

2012. okt. 30. 19:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

",de én másabb különb lennék.egészségesen élek nem bulizok,elviselem gyereksirást mindent."

Azt hiszed azok, akik bevállalták fiatalon a gyereket nem gondolják ugyanezt magukról? Más néha pár órára vigyázni egy gyerekre és más 0-24-ig folyamatosan nevelni, gondoskodni róla. Vagy Te éjszaka többször felkelnél megetetni, tisztába tenni, rohanni a kórházba, ha valami nincs rendben (ezt is persze vagy tömegközlekedéssel vagy taxival, mert gondolom saját kocsid még nincs)? Egyáltalán miből tartanád el? Vagy majd anyuci meg apuci eltart téged, a lányt, akitől a gyerek van, meg még az unokát is? Nem hiszem... Elég fura, hogy 18 évesen ennyire éretlenül gondolkodsz. És, ha belegondolok, hogy hasonló korosztályban érettségiznek. És, ha abba belegondolok, hogy mindössze 2 évvel vagyok idősebb nálad... durva.

2012. okt. 30. 22:13
 12/18 anonim ***** válasza:
28%

:) 20 éves vagyok, lány... nagyon aranyos ez a kérdés, még nem láttam olyat, hogy egy fiú akarna gyereket ebben a korban...

Én mindig is imádtam a gyerekeket, sok rokonom volt, mindig náluk lógtam, ezért eléggé otthonosan mozgok a témában. Fél éve jutottam el arra a tudatra, hogy nekem tényleg gyerek kell! Igaz, nincs párkapcsolatom, de már eleve hasonló gondolkodású férfit keresek.

Most kezdtem dolgozni, minden pillanatban azon gondolkodom, hogy mennyit kell keresnem, mi mennyibe kerül, hogy jönnék ki anyagilag.

A világ legcsodálatosabb dolga, amit nagyon szeretnék megismerni!

Ne szégyelld, hogy szeretnél apa lenni, tiszteletre méltó! Csak tényleg gondold végig, a gyermeknek, és az anyjának biztonság kell, otthon, család...

Sok sikert :)

2012. okt. 31. 03:38
 13/18 A kérdező kommentje:

Előző válszoló:köszönöm szépen mindent,én ilyen vagyok aki kevés százalékba beletartozok.Neked is Sok Sikert!

Elgondolkodtam nagyon, amit az előző előtti válaszoló irt,egyetértek veled igazad is van.Idén nem akarok babát,majd 1-2 év múlva.A kérdéseid segitség mindekinek,a választásokba feladatokba.Vállalom a felelőséget,ha beteg a gyerek,ha fennt van késő este

2012. okt. 31. 07:27
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm. 18 -19 évesen elment egy utcalányhoz aki véletlen terhes lett tőle.Idősebb volt a csaj már.Ilyen 24-26 éves. Egy ideig együtt nevelték a gyereket,utána a csaj kitalálta hogy neki ez a gyerek nem kell és csináljon vele a srác amit akar. Ma már ő neveli egyedül,csaj lemondott róla.Mindent a fiu intéz iskoláztatja! A kissrác nem is látta az anyját 1 éves kora óta,mert ilyen szinten lemondott róla..

Szerintem is nagyon korai még 18 évesen apukának lenni. Párom 26 évesen lett apuka,szerintem nagyjából az az ideális kor..

2012. okt. 31. 10:54
 15/18 anonim ***** válasza:
21%

Úgy gondolom, hogy normális. A mai világ sulykolja, hogy élj, éld ki magad, bulizz, végezz 5 egyetemet, legyen biztos egzisztenciád, és ha 45 éves vagy, akkor már készen is állsz rá, hogy szülj/ gyereked legyen. A test viszont addigra elöregszik, ami a gyermek nemzést illeti.

Amit mindenképp százszor rágj át:

miből fogod eltartani a családot, hol fogtok élni, hogy képzeled el a jövőt, a gyerekek lelki, szellemi neveléséért mi mindenre vagy kész, mit szeretnél biztosítani számukra. Szüleid segítségére számítasz-e, és ha igen, akkor ez milyen mértékű? Sok fiatal otthon marad a szülőkkel egy épületben, és működik a dolog, ha mindenki elég intelligens hozzá, hogy együtt éljenek. Ha azonban várhatóan sok konfliktust okozna, az senki számára, főleg nem a gyerekek élete szempontjából nem kedvező.

Van-e munkád? Mennyit tudsz ezzel keresni? Az mire lesz elég? Várható-e, hogy ezzel a szakmával munkanélkülivé válj? Ha igen, akkor érdemes lenne több lábon állni, hogy akkor más szakmát tudj űzni

Az előttem hozzászólókkal annyiban értek egyet, hogy általában a biztosabb egzisztencia (azaz a biztos bevételi forrás) záloga az, ha minél többet tanulsz, és minél használhatóbb, keresettebb szakmákhoz jutsz. Manapság az idegen nyelv ismerete is elengedhetetlen a legtöbb magyarországi helyen is, és egyfajta biztonságot ad, hogy ha minden kötél szakad, külföldön is képes leszel életben maradni.

Minden tekintetben arra kell számítani, hogy a helyzet nem lesz ideális Magyarországon. Ami ma van, holnap már nem lesz, ami adókedvezményt, hitel kedvezményt ma nagy hanggal hirdetnek, az holnapra úgy tűnik el, mintha semmi nem lett volna.

A világ, és Magyarország folyton változik. És egy apának arra kell ügyelnie, hogy a folyton változó világban megóvja a kis családját. Apának lenni az egyik legkomolyabb felelősség a világon.

Azon kívül ha gyermeked lesz egy lánytól, akiről azt mondod, szereted, akkor mellette kell állni mindig örökkön örökké. Most szerelmes vagy, azt mondod, örökké szeretni fogod. De eszedbe ne jusson elválni akkor sem, ha már a szerelem kihúnyt. Egy lányra hagynád akkor az egész súlyt, az egész terhet, fennmaradni, ellátni a gyermeket, a családot.

Ha jól átgondolod, és minden kérdésre kielégítő választ adsz, akkor kortól függetlenül jó apa leszel.

2012. nov. 2. 10:35
 16/18 anonim ***** válasza:
17%
És még azt gondolom, hogy az apának csak kevésbé feladata az, hogy éjjel felkeljen, háztartásban dolgozzon, ezek a nő, az anya feladatai, főleg, ha az imént hosszan ecsetelt feltételeket teljesíti a család fenntartó, az apa. Nem attól lesz csupán jó apa valaki, hogy hogy tud játszani a gyerekekkel, hanem attól, hogy a süllyedő gazdasági hajóból sikeresen tudjon talpon maradni ma Magyarországon, vagy bárhol a világon. Az apa feladata inkább a család védelme.
2012. nov. 2. 10:41
 17/18 A kérdező kommentje:
ezek egyszerű könnyű kérdések,mindegyikre válaszoltam,meglepően.köszönöm válaszokat
2012. nov. 2. 16:11
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem,nem normális.

Remélem nincs még gyereked.

Még nagyon gyerek vagy,és fogalmad sincs arról,hogy mivel jár egy gyereket vállalni.

Tönkre teszed az egész éledet.És a gyerekét is.

2015. jan. 6. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!