Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az Állam tényleg elveheti a...

Az Állam tényleg elveheti a szabimat?

Figyelt kérdés

MA voltam bent a munkahelyemen, mert lejár a 2 év és visszamennék dolgozni. Kérdeztem, hogy a szabimat kivehetem e és hogy tudomásom szerint van 56 nap. erre közölte a főnökasszony, hogy utána fog járni, mivel az állam állítólag vette el a szabikból!

Lehetséges ez?

2009. aug. 10. 13:14
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Tudtommal nem változtak az otthonlét alatt járó szabadságok. Eddig is csak a tgyás idejére és a gyed első évére járt.
2009. aug. 10. 13:16
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem hiszem,hogy ilyet tehet,de nem lehet szabit csúsztatni és előre sem lehet kivenni!Tehát akkor csak huszon valamennyi nap szabid van!
2009. aug. 10. 13:26
 3/8 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Csak akkor vehetne el az állam szabit, ha dolgozol és nem veszed ki, ha tgyás, gyed miatt nem tudtad kivenni, akkor ki kell, hogy adják akár két év múlva is. És még ez sem korrekt fogalmazás, mert nem veszi el senki, csak a munkáltató nem adhatja ki, szóval akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy a munkáltató veszi el.

Másodiknak:

Az éves szabadságkeret a huszonvalahány nap, jelen esetben ez halmozható, nem vesztődik el.

2009. aug. 10. 13:40
 4/8 A kérdező kommentje:

köszönöm, gyeden vagyok itthon

egy kicsit megnyugodtam

2009. aug. 10. 13:55
 5/8 A kérdező kommentje:
a fizetési papíromon februárban még 56 nap volt ráírva
2009. aug. 10. 13:56
 6/8 anonim ***** válasza:
61%
Akkor az most is annyi, nem vett el semmit az állam. Jár neked: ami az adott évben, amikor szültél, megmaradt az éves rendes szabidból, mert nem vetted ki. Akár az adott évi összes szabi. TGYÁs és GYED idejére is végig jár. És akkor kell kivenni,a mikor visszamész dolgozni. Pénzzé nem váltható és rögtön ki kell venni a törvény szerint. Ezen felül lesz az idei évi szabid, arról szabadon te rendelkezel, tehát azt nem kell rögtön kivenni, csak a régről hozott, felgyülemlett szabadságokat kell kivenni rögtön.
2009. aug. 10. 14:36
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó:

A gyed-nek csak az első évére jár szabadság! Munka törvénykönyve 130.§ (2) c. bekezdés.

2009. aug. 10. 14:45
 8/8 anonim ***** válasza:
61%
Hát ez érdekes. Nekem októberben járna le a GYED-em, de júliusban kértem, hogy augusztustól hadd legyek inkább szabin, mert nagyon megszorultam anyagilag. Így szeptembertől már azt fizetik ki. Szóba sem került, hogy nem kapom meg a két hónap szabimat.
2009. aug. 10. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!