Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elveheti tölem a babámat?

Péter Zsófia kérdése:

Elveheti tölem a babámat?

Figyelt kérdés

akkor most leirom a pontos infókat,talán könnyebb lesz választ adni,és hasznos is lesz amit kapok:)

szóval:

terhes lettem,terveztük is,de kiderült,hogy nem illünk össze,most kidobott a lakásból viszont a babát nem fogja hagyni,ha megszülöm,és nincs saját lakásom,neki sincs,elveheti tölem a gyereket?

azzal fenyeget,hogy el fogja venni,fel fog jelenteni.

nekem jelenleg se munkám se albérlet:)

mit csináljak szerintetek,?

2011. jan. 24. 20:14
 1/9 anonim ***** válasza:

költözz haza a szüleidhez és máris lesz megfelelő helye a babának ( bármilyen rokon, ismerős megteszi)

ha neki sincs semmilyen lakhatási lehetősége, akkor nem tudja elperelni

2011. jan. 24. 20:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Ilyen pici babát legfeljebb akkor tudna elperelni, ha az utcán laknál.

Szüleid tudnak segíteni? Ha igen, fordulj hozzájuk, ha nem, akkor fordulj az önkormányzathoz, a gyámügyhöz, majd ők szereznek neked munkát, meg lakhatást.

Egy percig ne izgulj, csak úgy nem tudja elvenni a babádat. De ne várj a sült galambra, hanem indulj el, és tárd fel az összes lehetőségedet!

2011. jan. 24. 20:59
 3/9 anonim ***** válasza:

Dehogy veheti el. Ez csak üres fenyegetés, szerintem fogalma sincs róla, hogy mik a lehetőségei. Mi az, hogy feljelent? Feljelenteni azt lehet, aki valami törvénybe ütközőt tett, de itt a részedről szó nincs erről. Nem is értem, miért akarná elvenni tőled a babát, mármint h erre milyen reális oka lenne. Szerintem csak téged akar megijeszteni, semmi más.

Ha van hol laknotok, nem az utcán éltek, és nincsenek mentális problémáid, akkor nem fogják tőled elvenni, mert 2 éves kor alatti gyereket a legritkább esetben ítélnek az anyán kívül másnak, de még 2 éves kor után is kirívó esetnek számít, ráadásul ha már a bíróság is neked ítélte, akkor évekkel később sem fogja tudni elperelni (aj de utálom ezt a kifejezést, mintha egy tárgyról lenne szó), hiszen miért mozdítanák ki ok nélkül a megszokott környezetből?

Szóval nyugodj meg tényleg, rendezd el a lakhatásotokat, ezen kívül nagy baj nem lehet szerintem.

Engem is fenyegettek ilyesmivel anno, én is megijedtem elsőre, de aztán láttam azt is, hogy a kedves apukának csak a szája volt nagy, mivel amikor én magam elindítottam a gyermekelhelyezési pert, akkor a volt párom ahhoz sem vette a fáradtságot, hogy eljöjjön a tárgyalásra, pedig előtte igen elszántan fenyegetőzött. Gondolom rájött, hogy semmi esélye.

2011. jan. 24. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha nem vagytok házasok, még az apasági vélelem sem áll fenn, nem is muszáj, hogy a baba az ő családnevét kapja. Ha ez áll fenn, még azt is nehézkesen tudná bebizonyítani, hogy ő az apa. Ugyan miért ítélné neki a bíróság a babát, ha te gondját tudod viselni?
2011. jan. 24. 21:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha más nincs, vannak anyaotthonok. Sokszor állt a mi kapcsolatunk olyan szinten a párommal, hogy elgondolkoztam én is rajta, mert máshova nem tudnék menni. Anyagilag sajnos nagyon függök tőle. Őszintén szólva én előbb mennék anyaotthonba, mint a szüleimhez... Neten nézz utána.
2011. jan. 24. 21:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez nem ugy megy, hogy csak ugy elveszi, mivel a tied is a gyerek...ha elvenne csak ugy, buncselekmeny lenne...csak lathatast kell az apanak biztositanod, errol megegyeznetek. Kitenni sajnos kitehet a sajat lakasabol, arra nincs torveny. Mit jelent, hogy feljelent? Ugyan mire fel tud feljelenteni teged?
2011. jan. 24. 21:55
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a megnyugtató válaszokat,az az igazság,hogy fenyegetni akar.ezzel tisztában vagyok,csak ha biróságra akarja vinni az ügyet,akkor megnyerheti,mertr mmegkérdezik majd tölem,hogy miért nem akarom az ö nevére iratni,én meg nem akarom,hogy az ö nevén legyen.

a családja eéejétöl fogva ellenezte ezt a kapcsolatot,de a gyereket el akarják venni,ezért nrm akarom,hogy az ö nevét viselje,

2011. jan. 25. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha jogi segítségre lehet később szükséged, itt egy hasznos link: [link]

Szerintem már most kezdj el tájékozódni a születendő baba névadásával és az apa jogaival kapcsolatban. Ezen a fórumon is biztosan vannak hozzád hasonló helyzetben lévők. Ha tudod, mire számíthatsz, akkor sokkal nyugodtabb leszel, és az apa fenyegetéseit is elengedheted a füled mellett. Egyébként amíg együtt laktok, megpróbálhatnál bizonyítékokat gyűjteni a fenyegetésekről, pl. diktafonnal felvenni, esetleges tanúk nevét, címét megőrizni (a fenyegetések dátuma is fontos), de ha le van írva, az még jobb (levél, email). Ha más nincs, jegyzeteld le, miket mondott, és mikor. Ez később jól jöhet egy esetleges bírósági eljárásban is.

2011. jan. 25. 10:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem keress egy ügyvédet, mivel látom, hogy nem igazán vagy tájékozott az ilyen jogi dolgokban.

Egyrészt, ha a gyerek az övé, akkor tényleg joga van hozzá, hogy apai elismerő nyilatkozatot tegyen, és ezt a jogát valóban érvényesíttetheti peres úton. Sőt, ha apasági vizsgálatot kér, mert nem ismered el őt apának, és bebizonyosodik, hogy tényleg ő az apa, akkor ennek a díját neked kell kifizetned.

Viszont:

1. ettől még nem kell, hogy az ő nevét viselje a baba.

2. nem a vezetéknév határozza meg az esélyeket, ez ilyen szempontból teljesen lényegtelen, csak formaság.

Addig, amíg nem tett apai elismerő nyilatkozatot, nem veheti el tőled, hiszen papíron ők még csak nem is rokonok. Ha tesz nyilatkozatot, akkor a gyerek névviseléséről kettőtöknek kell dönteni, de ez a bíróságon semmilyen irányban nem fogja befolyásolni a döntést. Viszont ha papíron már mindketten szülők vagytok, akkor neked is az az érdeked, hogy a bíróság kimondja, hogy nálad van elhelyezve a gyerek, hiszen ha ez nem történik meg, akkor mindkettőtöknek ugyan annyi joga van. De mint írtam, ha a lakhatásotok biztosítva van, akkor szinte biztos, hogy a bíróság a te javadra dönt, hiszen ha az anya képes a gyerek ellátására, akkor ilyen kicsi gyereket nem ítélnek az apának.

Szóval, ha van nyilatkozat, akkor az is kell, hogy törvényesen nálad legyen elhelyezve a gyerek, máskülönben pont annyi joga van, mint neked. Ha nincs nyilatkozat, akkor minden jog a tiéd, viszont az apa ha akarja, perre viheti az ügyet, és az neked fog sokba kerülni.

2011. jan. 25. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!