Szülés után 6 hét szextilalom. Mi történik ha hamarabb csináljuk?
Kérdező, el ne hidd, amit az állítólagos szülésznő írt, mert lehet tőle bajod. Kicsi rá az esély, de lehet.
Alapvető dolgokkal sincs tisztában, ÁLLÍTÓLAGOS szakember létére, ugyanis szülés után nem zár méhszáj, hogy a lochia távozhasson.
Kb. akkora az esélye egy esetleges fertőzésnek, mint menses idején, kicsit talán nagyobb, mert még gyengült immunállapotban vagy a terhesség miatt.
Szülésznőnek: ilyen helyesírással még az is megkérdőjelezhető, hogy az általánost elvégezted, már bocs.
Ezt a levelet kaptam a szülésznőtől, mivel a vita itt indult, megosztom veletek:
"Kedves vegzetsegem megkerdojelezo valaszolo.Ugyeletben irok telefonrol pont az ilyen tevhitek miatt olvasgatok itt.Igen szuleszno vagyok eloszor bachelor majd mastert vegeztem de Nem m.orszagon. elek es praktizalom.A magyar szuleszeti protocol nagyon regi es nem felel meg a tud kut evident basis medicine.Ha nem hiszel nekem prima kikereshetsz a szuldsznoi szakmai listan.Nem szeretem azokat az embereket akik ketsegbe vonjak a masikat ha nekik nem tetszik a valasz buta dolog.A mehszaj szules utan zarodik kb 0,5 cm res marad es szules utan ha nincs verzes szabad a szex(protokol szerinti tanacs)."
Ezt válaszoltam neki:
"Bocs, de nem vagy túl szakszerű, a helyesírási hibákat pedig nem lehet a telefonra fogni, ez rossz kifogás.
A magyar protokollal nincsen semmi baj, inkább a külföldi kockáztat sokat, ha itthon tanultál volna, akkor tudnád - nem véletlen, hogy külföldről is ide jönnek egészségügyi oktatásra az emberek, lévén messze híres, de hagyjuk ezt.
"A mehszaj szules utan zarodik kb 0,5 cm res marad." Azt azért ugye tudod, hogy mekkora egy baktérium, vagy egy vírus? Plusz ne hagyd ki azt sem, hogy egy seb, attól még, hogy nem vérzik, seb marad, és mint olyan, simán képes fertőződni...
Az meg, hogy a saját férje nem fertőzheti meg, honnan a csudából szeded????? Ezt is ott tanultad, ahol a szakmádat? Mert az isten mentsen meg az ilyen szakemberektől!! Képzeld csak el, hogy BÁRKI képes fertőzés közvetítésére, akár a saját férj, a saját gyerek, vagy a saját kiskanalam is!!!
Azt nem értem, hogy ha VALÓBAN felelős szakembernek tartod magad, hogy tanácsolhatsz valakinek olyat, hogy nyugodtan szexeljen? Ha elveszíti a méhét, akkor odaadod a tiédet? Nyilván nem. Mindenesetre a véleményem tartom, ezt a céltalan vitát pedig részemről lezárom."
Akkor dontson egy magyar orvos szava.Az egeszet nezzetek meg.02:24 percnel ,,nem lesz nagyobb a fertozes veszelye ha ket hettel a hat het elott bekovetkezik a szex,,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!