Név kérdés, akik két keresztnevet adtak és a másodikat használják, nincs bonyodalom belőle?
Figyelt kérdés
Akik két nevet adtak a gyereküknek és végül úgy döntöttek, hogy a másodikat használják, tőlük kérdeznék.
Nincs bonyodalom belőle? Úgy vettem észre mindenhol az elsőt mondják, pl rendelő. Vagy a gyerkőc hallgat mindkettőre?
Mi is kettőt adtunk amúgy.
2012. okt. 20. 12:55
11/14 anonim válasza:
Hugom kisebbik fianak van 2 keresztneve es mindig csak a masodikat hasznalja, bar a csaladban mindenki csak ocsinek hivja. Alairaskor pl az elso keresztnevnek csak a kezdobetujet irja le, a masodikat viszont rendesen. Eddig nem vettem eszre, hogy gondja lett volna belole. Amikor meg a regi tipusu szemelyi letezett, abban eleve alahuztak, hogy a 2 nev kozul melyiket hasznalja az illeto.
12/14 anonim válasza:
Hivatalos helyeken úgy kell írni,ahogy a személyiben van. Sajnos apukám járt úgy,hogy csak az első keresztnevét írta alá a banki átutaláskor,de a bankban hivatalosan mindkét keresztnevén volt a számlája,így visszadobták az utalást.Nekem is két keresztnevem van,nem örülök neki.:D
13/14 anonim válasza:
Ha két keresztnevet szeretnél adni a gyerkőcnek, akkor:
1-vezetéknév
2-keresztnév(amit használ)
3-keresztnév
Leírni én úgy szoktam, hogy az első keresztnevet írom csak le, hivatalos papírokra mind a kettőt. Soha semmi bajom nem volt belőle.
14/14 anonim válasza:
Nálunk a családban volt olyan hogy született egy gyerek 2nevet kapott mert nem tudtak megegyezni a szülők. Úgy tudták nem lehet több baba így nem bánták, mindenkinek teljesült a vágya. Időközben megint teherbe esett az anyu és csináltak egy ökörséget. A kisfiútól elvették a második nevét amin szólították is néha, és oda adták a kicsinek.:O. Majd annak is adtak egy második nevet...nem okosok.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!