Aki babruhákkal apródozik, jófogásozik, vateráz, hogyan adja fel a csomagokat a legolcsóbb módon? 60dekás csomagért tőlem 1700Ft-ot akartak kérni, más állítólag ezt 400Ft-ért adja fel.
ne csomagként,hanem levélként add fel.két kilóig fel lehet adni levélként
nézd meg a postai díjszabást
a 60 dekás ajánlva 915 ft
400-ért nem lehet 60 dekást feladni
www.posta.hu/static/internet/download/2012TarifatablaHu.pdf
ez az érvényes díjszabás ez alapján számold ki ha otthon lemérted
az 1700.- nagyon sok
pl a 600g a csomi akkor:
sima levélként : 675.-
elsőbbségivel : 810.-
ajánlott : 915.-
csomagként: 1115.-
igaza van az elsőnek, 2kg-ig mehet levélként.
én is így teszem, bár nekem volt olyan rendes a postás néni és ő szólt, hogy ne csomagként adjam, mert úgy jóval drágább:)
ja amit betettem az egy letölthető pdf file .-)
mentsd le a gépedre
Itt a teszveszes link, én ez alapján adom fel a cuccokat évek óta. Sajnos minden évben emelkednek az árak.
Persze, a méret is számít, de volt már, hogy "nagy" dobozt adtam fel levélként, simán bevették. (kb 40x30x30cm)
1700 Ft-os díjtétele nincs is a postának, 60 dkg ajánlottan 915 Ft.
Ha nem tudsz megegyezni az eladóval, akkor el lehet állni az üzlettől, főleg ha az oldalán nem ez a postadíj volt feltüntetve.
Sajnos én is belefutottam egy hasonló eladóba. Nagylányomnak vettem 5000 Ft-ért egy selyem anyagú középkori jelmezt, pár deka volt, max fél kiló. Az eladó még kezdő volt, és mindenáron standard csomagként akarta feladni, mert állítása szerint a helyi falusi postán (ahol lakott) körberöhögték, és azt mondták neki, hogy olyat ők még nem hallottak, hogy valaki nem borítékot, hanem egyéb terjedelmesebb csomagot levélként adjon fel. Az eladó hazugnak nevezett, jól össze is vesztünk, ráadásul a ruha is csupa szakadozott volt.:( Nem egy kellemes emlék.
Ne hagyd magad, ha kell, küld el neki emailben a díjtáblázatot.
Mármint én akarom feladni a csomagot, és a posta kért 1700-at...
De ha nem utánvétellel megy, akkor hogyan? nincs bankszámlaszámom!!!!
És ez akkor teljesen így bizalomjáték????????????,
Én elküldöm a csomagot, és utána kapom meg a pénzt, ha megkapom egyáltalán?
Ha nincs számlaszámod, akkor menj a bankba és nyiss számlát! De akkor hogy kapod a fizetésed? KP? Van még ilyen?
Kevés vevőd lesz, mert senki nem akar dupla összeget fizetni a postára, inkább vásárolnak mástól.
9-es hogyne lenne ilyen "még",hogy Valaki kp-ben kap fizut!!!?:D Persze,hogy van.:)
Egyébként kedves Kérdező meg bizalomjáték esetleg a Vevő részére lehet,mert eddig minden egyes vásárolt termékemet a Vaterán (jó sok volt) az után adták postára miután megérkezett az Eladóhoz a pénz, egy-két kivétellel amikor sürgős volt és bizonylatbemásolással megbízásos alapon elküldték előbb,de ez alapvetően így működik.
Manapság mondjuk meg már nem is kell várni napokat,hogy átmenjen a pénz.
A díjszabásokat a posta oldalán megtalálod "belföldi levél díjkalkulátor" alatt.Ki tudod mindig számolni ki hogy kéri,mennyi...stb.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!