Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tgyás, gyed, gyes? Én már nem...

Tgyás, gyed, gyes? Én már nem értem?

Figyelt kérdés
Utána kérdeztem melyik jár majd ha meglesz a babánk. Itt a neten két tb ügyintézőt is megkérdeztem róla azt mondták ha valaki már álláskeresői segélyen van az már nincs biztosítva ezért nem jogosul csak gyes-re, valamint a munkaügyiben az ügyintézőmet is megkérdeztem, de ő azt mondta ugyanúgy vonnak ebből is mindent mint az álláskeresői járulékból így biztosítva vagyok és gyed is fog járni. Hát ha gyed jár akkor tgyás is nem? De szerinte nem. Engem sikerült teljesen összezavarniuk.
2009. aug. 7. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Tgyás max 6 hónapig jár ha igényeled, és akkor utána 1,5 évig a gyed. És 1 évig a gyes. Amennyiben nem jár neked a tgyás, akkor 2 év gyed, 1 év gyes.

33hkm

2009. aug. 7. 21:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy tudom, hogy segély nem képezheti egy másik juttatás alapját. Vagyis az álláskeresői segély nem jogosít sem tgyás-ra sem gyed-re. Csak gyes-t fogsz kapni, mivel az alanyi jogon jár.

2009. aug. 7. 22:05
 3/4 A kérdező kommentje:

1. válaszoló köszi az infót ezeket értem és tudom, de hogy járhat gyed, ha tgyás nem jár? Mert akár az oep, akár a magyarország.hu oldalán néztem mindenhol előzménynek a tgyást írják.

2. válaszoló neked is köszi én is így tudtam eddig ezért nem értem hogy 4 emberből 4 mást mond.

2009. aug. 7. 23:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát talán a legjobb megoldás ha felkészülsz hogy csak gyest fogsz kapni, aztán ha mégis megadják a gyedet akkor meg max kellemeset csalódsz.

Sajnos nagyon sok helyen, ahol kéne, nem tudják mikor mi jár. Nagyon sokszor tapasztalatam már. Egyszerűen nincs akitől kérdezz, mert ez így mondja ez úgy.

2009. aug. 9. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!