Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelenleg gyeden vagyok, ha...

Jelenleg gyeden vagyok, ha elmennék dogozni jár-e a gyes? (gyermek 3 éves koráig)

Figyelt kérdés
Ha nem 4 vagy 6 órában lehet-e dolgozni, úgy, hogy gyest is kapom. Köszi a válaszokat!
2012. okt. 12. 09:33
 1/5 anonim ***** válasza:
elmehetsz dolgozni, ilyenkor lemondod a gyedet és megigényled a gyest. Akkor jár gyes, ha heti 30 órát ne mhaladja meg a munkavégzés.
2012. okt. 12. 09:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Magyarul 6 órás munkaviszony lehet gyes mellett? Mert én olyat hallottam, hogy nem fogadták el ugyanis ez csak javaslat volt.
2012. okt. 12. 09:40
 3/5 anonim ***** válasza:

igen, 6 órás lehet max.

és nem javaslat, így működik már egy ideje

2012. okt. 12. 09:41
 4/5 anonim ***** válasza:
GYES mellet heti 30 órát dolgozhatsz maximum, ez napi szinten max 6 óra, vagy ha van lehetőséged választhatod az otthoni munkavégzést, ott nincs időkorlát.
2012. okt. 12. 10:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Bocs, egy kis helyesbítés az utolsó válaszhoz:

"ez napi szinten max 6 óra" - tévedés, ugyanis akár 12 óra is lehet a munkavégzés napi szinten, a lényeg, hogy a heti 30-at ne haladja meg. Úgy is dolgozhat valaki gyes mellett, hogy 10 órát dolgozik egy héten 3 nap, 4-et mg otthon van.

2012. okt. 27. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!