Melyik évszakban a legjobb szülni szerintetek? és miért?
Nekem Júliusi a lányom. Október 4-én fogant.
Minden szempontból örültem neki, hogy ekkor született.
Nyári éjszakákon sokáig tudtunk a friss levegőn sétálni. Nem nézett ki úgy, mint egy eskimó.
Télre az immunrendszere is kialakult.
Nem volt még soisem beteg szerencsére.
Nyáron tanult meg járni, mindent feltudtunk/feltudunk fedezni így.
1 éves korában nyilt ki a világ számára, ahogy járni kezdett. Jobb volt így állatkertbe és kiállításokra/múzeumokba (nyaralás alatt külföldön) menni vele, mint télen.
Nekünk 1 évesen ajánlották a közösségi fürdéseket is. Nyáron jobban szeretek lubickolni a vízben, mint télen.
Tavaszi, és őszi babám van.
Tavasszal jobb szerintem, mert:
-nem dagad be mindened az utolsó hetekben
-melegszik az idő, sokat tudtok a levegőn lenni
-kisebb az esélye, hogy elkap valami nyavalyát
-mire elkezditek a hozzátáplálást minden a legtöbb gyümölcs éppen szezonális, frissen adhatod
-1 év múlva, mikor járni kezd, nem hidegben, latyakban, és sárban kezdi a világ felfedezését.
-a szobatisztaságra szoktatás is nyárra jön ki, így az is egyszerűbb (legalábbis nálunk így volt.)
Szept végén született a lányom.
Jó volt, mert:
- nem kellett nagyon beöltöztetni, amikor meg már kellett, nem volt gond vele.
- nem kellett kismama ruhát venni, mert a nyári nadrágjaimat lehet kismama nadrágként is használni, ill a ruháim is pont jók voltak pocakban
- nem kellett hatalmas hassal cipőt kötni, rétegesen öltözni
- az idei hőséget jól viselte a kicsi, szerintem jobban mint egy újszülött
Nekem nagyon bejött, annyi volt rossz, hogy nem bírom a meleget, és pont a kánikulában voltam nagypocakos, meg vizesedtem borzasztóan...
Mindhárom gyermekem téli
jan 28,febr 7,es febr 4.Szóval nem tudom hogy melyik évszak lenne jó:) Nyáron lehet hogy jobb,mert nem kell annyi ruhát ráadni.:)
a lányom tavaszi, fiam őszi. Tavasszal talán jobb szülni, mert már jó idő van, amikor ki lehet vinni, és amikor járni kezd, az is jó időre, nyárra esik.
A fiamnál az volt a rossz (bár ehhez kellett az én "paranoiám" is), hogy ahogy akkora baba lett, hogy már lehetett kijárkálni vele a szabadba, akkor "indult" az influenza járvány, én meg nagyon aggódtam, nehogy valahol összeszedjen valamit, így szinte csak a kertben levegőztünk. Utána meg jöttek a kemény fagyok, akkor meg azért nem mertem kimozdulni vele.
De végül is, nem ezen múlik szerintem, mindegyik évszaknak meg lehet az előnye is, hátránya is.
Mindennek meg van az előnye-hátránya.
Talán ősszel szülnék, ha lehet választani, mert akkor:
- pici korában vagytok bezárva és mikor már tavaszodik, elég nagy a játszótérhez
- hozzátáplálás szempontjából is ideális. pont akkor kezditek, mikor jön a jó idő
rákövetkező egy évre a biliztetést is próbálgathatjátok (bár ez elég egyéni, könnyen lehet, hogy úgyis a télbe csúszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!