Ti is szeretnétek, ha már a kérdésből kiderülne, hogy egy tragikus témát hoz fel a kérdező?
Most várom a 2. babánkat, az első 13 hónapos. Jól vagyok, nincsenek panaszaim, a férjemmel nagyon jól megvagyunk, családi idill, kisebb-nagyobb anyagi gondokat leszámítva jól élünk. Egyelőre a születendő pici miatt vannak félelmeim, ami természetes is, tartok a szüléstől, hogy minden jól menjen, ne legyen gond. Pláne most, hogy ügyeletesnél tervezek szülni, ha addig minden rendben lesz, hogy még több jusson a gyerekeknek.
De sokszor belebotlok egy-egy egyszerű kérdésbe, amit megnyitok, és már olvasom is, hogy halva született baba, csecsemőhalál, stb. Én ezekről a dolgokról nem is akarok tudomást venni, és felbosszantom magam, hogy muszáj voltam a lényeget elolvasni, holott kerülöm az ilyen témát.
Ti szoktatok így járni?
Sajnos ez van, az ember nem tud burokban élve elvonulni a külvilágtól bármennyire is szeretne. Én is belefutottam terhesen is ilyen kérdésekbe, meg 3 kicsi gyerekem van és a daganatos betegségek sztorijai tudnak teljesen kiborítani meg mikor megerőszakolnak és brutálisan bántalmaznak kicsi gyerekeket egyszerűen lefagyok, lesülök a hideg kiráz stb, de hát ez folyik a tévéből az újságból mindenhol!! Sehogysem tudom kikerülni!!
De még ha nem járatnék újságot, nem néznék tévét és semmi ilyesmi akkor is belefuthatok, mert pl. a nagyobbamata vittem oviba mikor a legkisebbet vártam és az egyik ovistárs anyukája akkor vesztette el a babáját szegény.
Bármennyire is nem akartam észrevenni mindenki tudta hogy 21 hetes pocakja volt aztán meg eltűnt egyszercsak :((
Az ilyesmit csak úgy lehet elkerülni, ha homokba dugod a fejed, ki sem lépsz otthonról, nem beszélsz senkivel, nem nézel tv-t, és főleg nem internetezel.
Másképp nem megy.
Az élet zajlik körülöttünk, nem tudunk mindent kiiktatni, és bizony történnek szörnyű dolgok a világban akkor is, ha nem akarunk tudomást venni róla. Ha neadjisten valami baj lenne a babáddal, és csak úgy tudnád feldolgozni, hogy pl itt keresel sorstársakat, és valaki jól lehordana téged, hogy hogy mered leírni a bajodat és ezzel tönkretenni az ő idilljét, neked hogy esne?
Inkább örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy, és ne akarj még egyet belerúgni azokba, akiknek nem alakult ilyen jól az életük.
Utolsó vagyok, még valami eszembe jutott.
Terhes voltam a kisfiammal, az orvosra vártam egy másik kismamával. Ő barátkozni akart, beszélgetést kezdeményezett, többek között megkérdezte, hogy ez az első terhességem-e. Rávágtam, hogy nem, sajnos volt már egy vetélésem. Erre puffogva odébb ült, hogy én miért ijesztgetem ilyenekkel, ő nem is akar ilyesmiről hallani, ő csak pozitívan akar gondolkodni, meg ilyenek. Köpni nyelni nem tudtam, ő kérdezett valamit, én őszintén válaszoltam erre megsértődött. Utólag sem tudom mit kellett volna mondanom. Hazudnom kellett volna? De akkor eszembe se jutott, hogy nem mondhatok igazad, mert esetleg ezzel megsértem az ő lelkivilágát.
Látod, most te is biztos utálsz, mert megemlítettem a vetélés szót.
Ó, dehogyis. Ne túlozz! Nem utálok én senkit, nem dugom a fejemet a homokba, tisztában vagyok vele, hogy bármi történhet, én is lehetek olyan balszerencsés, amilyen nem akarok lenni.
Nem rúgtam bele senkibe egy kérdésnél sem, és igen, örülök, hogy eddig szerencsés voltam.
Nem élek álomvilágban, a kislányomra éveket vártunk, nekem is volt korai vetélésem.
De ha lehet, igyekszem megszűrni a dolgokat körülöttem. Nem feltétlenül csak a rózsaszin sztorikat olvasom el, mert az ellenkező oldalról is sokat lehet tanulni.
Csak néha úgy szeretném, ha megadnák a választás lehetőségét, hogy akarok-e abba a dologba belefolyni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!