Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem lépi át kissé az edző a...

Nem lépi át kissé az edző a hatáskörét?

Figyelt kérdés

Kisfiam úszni jár egy egyesületbe, nagyon tehetséges. Az edzője (egy hölgyről van szó) úgy érzem, nagyon lelkiismeretesen törődik vele, szinte kiemelt figyelmet kap a fiam, de néhány megnyilvánulásán (az edzőnek) most nagyon elbizonytalanodtam.

Odáig oké a történet, hogy mindketten azon vagyunk, hogy a gyereknek a lehető legjobb legyen. Többször kaptam viszont tőle olyan üzeneteket, amelyek már súrolják a tűréshatáromat. Úgy érzem, néha jobban beleszól a gyerek körüli dolgokba, mint kellene. Pl. ő valahogy mindig túlöltözik az időjáráshoz képest, és azt hiszi, az a normális. Kaptam tőle olyan sms-t, hogy ne hordja a fiam már azt a vékony talpú vászoncipőt, mert hideg van (a szeptemberi "kánikulában" történt az eset). Próbáltam olyan szemmel nézni, hogy csak aggódik érte, még ha túl is reagálja, de akkor is zavar ez a kategorikus kijelentés, hogy "ne hordja már"... Talán, ha kérésként lett volna megfogalmazva, másképp veszi ki magát. Másrészt a gyerek anyja én vagyok, majd én eldöntöm, hogy mikor mit vesz fel. Elhihetitek, hogy "jól van tartva" a fiam, nem arról van szó, hogy elhanyagoljuk. :-) Ráadásul több hasonló megnyilvánulása volt már a hölgynek.

A hét eleji eset viszont nálam végképp kiverte a biztosítékot: fiam szeretne drámaszakkörre járni, a foglalkozás egy napon van az egyik úszóedzéssel. Az úszáson most épp egy versenyre készülnek (már nyár óta, szóval sok munkája van már benne). Amikor az edző megtudta a dolgot, kaptam egy újabb üzenetet, miszerint a gyerek így túlságosan kifárad, ne járjon a szakkörre. Mire én azzal fordultam hozzá, hogy a gyerek szeretné, találjunk egy kompromisszumos megoldást. Erre az a válasz jött, hogy akkor másképp fogalmaz: vagy a szakkör, vagy a verseny... !!!

Szerintetek ez normális? Én ezt már durvának érzem, de nagyon... Milyen alapon állítja ultimátum elé a gyereket? Vagy én reagálom túl? Meddig terjed az ő "hatásköre" edzőként és meddig az enyém? Annak a híve lennék, hogy döntsük el közösen, vagy javasoljon, de a végső döntés végül is a szülőé és a gyereké (!!!) kell, hogy legyen!

Másrészt viszont elégedettek vagyunk vele, szóval rossz lenne, ha váltani kellene, de ezt már nem szeretném szó nélkül hagyni, még ha össze is rúgjuk a port.

Szerintetek?

2012. okt. 3. 12:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Igen, valóban.

Ha a fiad nagyon tehetséges és úszó akar lenni, olimpiai bajnok, ebből akar megélni akkor bizony le kell mondani más dolgokról.

De ha csak a mozgás/öröm/egészség miatt jár úszni, akkor nem helyes hogy választás elé állítják.

A kérdés:

Hivatásosan, versenyszerűen érdekli a dolog vagy nem ennyire komolyak a szándékok?

2012. okt. 3. 12:44
 12/16 A kérdező kommentje:

Jaj, de jó ennyiféle véleményt olvasni, nagyon köszönöm nektek! :-)

Valóban nem írtam, a fiam 10 éves, és igen, nagyon szereti, szívesen csinálja és komolyan gondolja az úszást. Azt ugyan még nem döntöttük el, hogy mindent egy lapra téve csak és kizárólag az úszásnak rendeljen alá mindent... úgy látszik, ennek az ideje talán most jött el.

Bár nem bánnám, ha másba is belekóstolna, az a drámafoglalkozás szerintem ki nem fárasztaná, annyira nem megterhelő... Én ezt is túllihegésnek érzem, mint az említett "cipős témát". Nem egy másik sportot űzni küldtem el.

A másik a stílus. Beszéljük meg! OK, és javasoljon, de ne utasítgasson meg ultimátumokat osztogasson...

2012. okt. 3. 12:45
 13/16 anonim ***** válasza:
Az edzők sajnos ilyenek. Hajlamosak kisajátítani a gyereket, és nyersanyagként kezelni.
2012. okt. 3. 12:54
 14/16 anonim ***** válasza:
Az edző nem isten, fontos a kapcsolat, ha téged zavar, akkor beszélj vele erről. Ne sms-ezgess vele.
2012. okt. 3. 13:16
 15/16 anonim ***** válasza:
Nincs másik edző? Ez a nő hosszú távon szerintem káros a fiadra.
2012. okt. 3. 14:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Beszélj az edzővel, hogy ha hosszútávú, jó kapcsolatot akar akkor ezeken változtasson:

mert neked ez így nem felel meg, és elviszed a fiad máshová.:

Bár nem bánnám, ha másba is belekóstolna, az a drámafoglalkozás szerintem ki nem fárasztaná, annyira nem megterhelő... Én ezt is túllihegésnek érzem, mint az említett "cipős témát". Nem egy másik sportot űzni küldtem el.

A másik a stílus. Beszéljük meg! OK, és javasoljon, de ne utasítgasson meg ultimátumokat osztogasson...

2012. okt. 4. 06:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!