Anyukák! Milyen lett az ÉLETETEK a gyermeketek születése után?
Elején semmire se volt időm, majd félig lett, most meg annyi időm van, amennyit akarok.
15 hónapos a gyerekem, de elvan egész nap. Tudok főzni, mosni, takarítani. Nem kell egész nap vele foglalkoznom.
Ettől függetlenül mindig beszélek hozzá és játszom a nap 70%-ban vele, amíg ébren vagyunk.
Sokan megyek vele a városban, a parkokban.
Játszóterezünk is, bár én azt gyűlölöm, tehát ha lehet hanyagolom, de tudom, hogy neki érdeke az ott lét.
Sminkelem magam, ápolt vagyok, edzeni járok. Tehát NŐ vagyok és szülő! Nem pedig anyuka, aki macinaciban megy bevásárolni is.
Nem öltözöm ki kosztümbe, de nem is hanyagolom el magam.
Ahogy a gyerek egyre jobban nőtt, úgy egyre jobban alkalmazkodtam én is a napi feladatokhoz.
Ő egyre türelmesebb, én egyre ügyesebb az összehangolásban.
Az arany középút a legjobb! Nem is kell más, csak az!
Mozgalmas!!!!!!!!! :)
3 gyerekem van.Nem dolgozom,mert még a legkisebbel itthon vagyok.Sajnos a második után is csak részmunka időben tudtam dolgozni,heti pár órát.
A férjemmel jó a kapcsolatom.Én nagyon oda figyeltem arra,hogy ne érezze magát kívül állónak.Számomra fontos,hogy én tudjak nő lenni és ő is férfi mellettem.
Nem egyszerű magamra is időt szakítani de erre szoktam viccesen mondani,hogy hosszú az éjszaka.És vannak jó fej nagymamák is mellettünk akik tudnak segíteni ha kicsit elfáradtunk a férjemmel és szeretnénk kikapcsolódni.
Szerintem is ebben is mind oly sok mindenben az arany közép út a jó!
Az jutott még eszembe,hogy én bizony itthon szabadidő ruhában vagyok(amit a férjemtől kaptam),de az mindig tiszta és nem lyukas.Nekem ez a kényelmes amikor a 18 hónapos fiammal mászunk a földön a kis autókkal.Én is járok fodrászhoz,mindig ügyelek arra,hogy ne legyen zsíros a hajam és heti három alkalommal tornázom itthon,ennek köszönhetően olyan az alakom ,mint lány koromban.Ha elmegyünk itthonról és is szépen felöltözöm és ha időm van akkor sminkelek is.
Egyébként én szoktam suli után a nagyokat összeszedni így nem unatkozom.Délelőtt minden nap főzök és játszóterezünk vagy sétálunk a kicsivel.Délután mikor a nagyokat haza hoztam újból egy kis séta és biciklizés a három gyerekkel.
Sajna apa csak vacsira szokott haza érni de az esti fürdetés előkészületei az ő feladatai.Aztán én lefürdetem a kicsit, olvasok mesét és amikor mind a három alszik akkor beszélgetés apával,netezés vagy vasalás.
Köszönöm mindenkinek,hogy őszintén válaszolt a kérdésemre. Sokat segített, meglepő,de tényleg így van, hogy az ember sokszor egy idegentől több seítséget kap, mint azoktól, akik a "barátok". Minden jót kívánok, és továbbra is maradjatok ilyen szuper ANYUKÁK és NŐK!!
Üdv.:(Remélhetőleg,Egy leendő anyuka).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!