Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Második terhességedet másképp...

Második terhességedet másképp élte meg a párod?

Figyelt kérdés
Férjem mindenben segítőkész, az volt az első terhességem alatt, a gyerkőc születése óta és most a második alatt is, DE úgy látom és mondja is hogy a lelkesedése elmúlt. Neki mindegy hogy fiú vagy lány, nincs elérzékenyülés, 3 napja érezte hogy rúg a pici, szerintem még csak nem is mosolygott. Azt mondja már tudja hogy milyen érzés ha rúg a pocakban, milyen vagyok nagy hassal, milyen lesz picibabával, szívesen fogadja, de nem ujjong úgy, mint én. Nem érdektelen csak már nincs meg az újdonság varázsa. Vizsgálatokra elkísér, tervezgetünk, közösen akartuk. Akinél így volt, változott a helyzet a baba születése után?

2012. szept. 30. 12:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is így volt minden.Születés után sem volt ugyanaz a lelkesedés.Gondolom megszűnt az újdonság varázsa.De amikor nyiladozik a pici amikor mosolyogni kezd meg csinál mindenfélét akkor rájönnek hogy teljesen más egyéniség a kicsi és más dolgokat csinál más a természete.Szerintem ott volt a fordulópont nálunk hiába élte már át egyszer a gyerekek annyira különböznek hogy rá jött .Nagyon nehéz elmagyarázni ezt.Nyugodj meg szeretni fogja őt is ugyanúgy.Biztos te sem parázol majd minden bukáson,pöttyön úgy majd mint az első gyereknél.
2012. szept. 30. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez nálunk is hasonlóan volt... De ez nem jelenti azt, hogy ne szeretné, csak való igaz, hogy már volt ilyen, szóval nem olyan nagy újdonság. Neked az, mert a te pocakodban növekszik, az anyákba ez genetikailag van kódolva, a pasikban meg nem. És hidd el, ha megszületik, ugyanúgy fogja szeretni, de az első átfordulás, fog, lépés sem lesz már akkora durranás. Ezt rá kell hagyni. A szeretet nem attól függ, mekkora felhajtást csapunk.
2012. szept. 30. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Sajnos nem csak a férjem, de én sem tudtam olyan kitüntetett figyelemmel kísérni már a második terhességemet, mint az elsőt.

A vizsgálatokra nem tudott a férjem elkísérni, a szülésfelkészítőt is egyedül jártam végig (nem ugyanabban a kórházban szültem, mint az elsőt).

De tényleg sokat dolgozik!

A szülésnél ugyanúgy ott volt apa is, de most majdnem rosszul lett, mert olyan gyorsan történtek a dolgok!

Nem volt az a meghatódás már a szülőszobán sem, mint az elsőnél...

Azóta már 4 hónapos a picurunk (a nagy 23), szépen elvagyunk, de azóta már a nagyobbamat sem féltem és óvom annyira, pedig ezt nem gondoltam volna.

2012. szept. 30. 12:36
 4/4 anonim válasza:

Nálam ez a harmadik terhességem, lassan mindenórás vagyok. Az első gyermekem nem közös, ezért a második terhességem is csodálatos volt, kitüntetett figyelmet kaptam. Most a második közös babánknál részemről már nincs olyan lelkesedés, nyűgös a terhesség, szeretnék már túl lenni rajta, sokat aggódom az anyagiak miatt, mert jön a tél. A férjemtől kevesebb figyelmet kapok, bár mindenben segít, ha megkérem, de igen, az Ő lelkesedése is kisebb volt. Talán most kezd izgulni. Naponta többször felhív a munkahelyről:Hogy vagy? Megyünk? A picire rettentő kíváncsi, mert a kislányunk kiköpött mása. Hosszú fekete szempilla, őzike szemek... Kicsit szerintem most is azért izgul, hogy rá fog-e hasonlítani a picink.

Most kezd lelkesedni újból.

2012. okt. 2. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!