Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ha úgy érzem...

Mit tegyek, hogy ha úgy érzem hülyülök?

Figyelt kérdés
2 éve nem dolgozom. A terhesség alatt sem már ( betegség) és most babázom. Nagyon szuper minden, csak olyan kevés a nap 24 órája. A gyerek ( gondozás, játszás, séta stb) kitölti a napom jó részét, utána, közben háztartás és alig-alig marad időm gondolkodni és magammal foglalkozni. Ezt ti hogyan oldjátok meg? Úgy érzem hülyülök. Nemcsak szakmailag,hanem általánosságban is. Butulok. Romlik a memóriám, keresem a szavakat vagy hadarok, bénázom és mindettől kisebbségi komplexusom van és közben állandóan ijesztegetnek, hogy anyukaként nehéz lesz elhelyezdkednem....hátmégha tudnák, hogy butulok...pedig járok egy tanfolyamra is ( távoktatás) és használom az agyam, bár még vizsgázni nem vizsgáztunk, így nem tudom, hogy mennyire jól. A játszón az anyukákkal beszélgetünk, néha ott is észreveszem, hogy nem olyan jó a dumálókám mint régebben. Mi van velem? Hogyan változtassak? A múltkor elmentem találkozni régi ismerőseimmel és szétuntam magam. Valahogy nem köt már le, az amiről velük beszélgetünk. Ez is változás benne. Tapasztaltatok ilyesmit? Mit lehetne tenni? Ti mit csináltok?
2009. aug. 3. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
49%

Nem tapasztaltam hasonlót,de szerintem neked teljesen ki van ürülve a szervezetedből a vitamin.MINDEN!!!!!

Menj orvoshoz,és mondd el neki,amit érzel,lehet ,hogy recept nélkül is tudsz venni olyan készítményt,ami javít a dolgon.Most hirtelen a BILOBIL jutott eszembe,az állítólag az időskori felejtést,butulást is vissza tudja fordítani.Próbáld ki,veszteni nem fogsz vele.

2009. aug. 3. 14:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem valójában nem butulsz, csak azért érzed úgy, mert a kisbabás anyukák agya ilyenkor rááll a gyerekre- ez foglalkoztatja, mivel ez tölti ki a napjait. Ami ezen kívül esik, az ebben az időszakban kevésbé számít. Mondják, hogy a nők agya minden terhességnél 20%-ot veszít a teljesítőképességéből. Remélem, ez vicc, mert akkor lassan a 0-n leszek... Szerintem sokan érzik azt, amit te, de változik majd, ha újra dolgozni kezdesz, stb.
2009. aug. 3. 15:42
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én végig igy éreztem a terhesség alatt is, és most, 4 hónapos babával. Pedig "csak" 4 hónapos... Én megkérdeztem a nőgyógyászomat a szülés előtt is, aztán már 2x is voltam nála ellenőrzésen, ő azt mondta, hogy ez van, hormonális, majd visszaáll, de most kell az agy a gyerekre összpontositani, és a szervezet ennyire okos. Hát klassz :D Mindenesetre én most elkezdtem németül tanulni, meglepően könnyen megy, rendszeresen olvasok, ha nem is sokat, interneten is nézek néha szakcikkeket (informatikai vezető voltam), mást nem tudok tenni egyelőre. De ilyen szempontból "mázlinak" tartom, hogy 6 hónapos korában vissza kell mennem dolgozni. Más szempontból persze nagyon kár :( Szóval szerintem a vitamin jó ötlet, amit az első irt, de attól még el kell kezdened mozogni (az is serkenti a véráramlást a fejedbe), és intellektuális dolgokat is csinálni rendszeresen (olvasás, tanulás.. stb.), a távoktatás jó ötlet volt, nehogy feladd!! De jobb lenne emberek között szerintem :)
2009. aug. 3. 15:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre a válasz: törődj bele:-))) Na, félra a tréfával, rám szóról szóra igaz, amit leírtál. Emellett még mindent elfelejtek, nem tudom, miért indultam a konyhába, stb. Számomra is félelmetes, hiszen régen még telefonszámot sem kellett felírnom! Én is tök hülyének érzem magam.

Ezzel tudom, hogy nem sokat tudok segíteni, ha már ketten szenvedünk, de legalább tudd, hogy valószínűleg nem kóros, mint ahogy a kedves első válaszoló írta. Én úgy gondolom, hogy az ember ennyire koncentrál a babára, hogy minden gondolata csak és kizárólag körülötte forog. Mert vele kapcsolatban nem felejtek el semmit:-)) Kitartás!!! Esetleg olvasgass, fejts rejtvényt. Tudom, h ezek szinte elérhetetlen dolgok, de esténként talán 10 perc belefér. Én még szoptatok, a reggeli és az esti szoptatások alatt olvasgatok.

2009. aug. 3. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!