Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha Gyes alatt leszek terhes...

Ha Gyes alatt leszek terhes mehetek újra táppénzre, TGYÁS-ra, majd Gyedre vagy csak Gyes-t kapok?

Figyelt kérdés
A munkaviszonyom folyamatos, 19 hónapos lányommal vagyok itthon Gyeden. Szeretnénk kistesót, de a lányom is 1,5 év próbálkozás után sikerült, a Gyes viszont nagyon kevés lenne, így inkább visszaménnék dolgozni, ha a Gyed alatt nem sikerül teherbe esnem. Tudja valaki, hogy ez hogy működik?
2009. aug. 3. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyes folyósítása mellett dolgozol akkor saját jogodon csak annyi napot lehetsz táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál. Tehát hosszú távon nem lehetsz úgy táppénzen, hogy gyest is kapsz mellette. Ilyenkor az a megoldás, hogy apuka vagy valamelyik nagyszülő igényli a gyest. Tgyást illetve gyedet kaphatsz, mert a gyeden, gyesen illetve táppénzen töltött napok beleszámítanak azoknak a napoknak a számába ami a jogosultsághoz kell.
2009. aug. 3. 12:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Tehát, ha jól értelmezem a dolgot, amit írtál, akkor a férjem a 8 órás állása mellé igényli a Gyest én pedig elmegyek táppénzre? Ezt így meg lehet csinálni?
2009. aug. 3. 12:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Meg lehet. Mi is így vagyunk. Aug. 1-től én már szabin utánna eü. szabin leszek, férjem Gyesen (természetesen munka mellett). Lányunk lassan 18 hónapos lesz, kistesó már 17 hete a hasamban van. :)
2009. aug. 3. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!