Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tanulható a gyereknevelés?

Tanulható a gyereknevelés?

Figyelt kérdés
[link]
2012. szept. 26. 11:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha nem lenne tanulható, nem képeznének óvónőket, dajkákat, tanító és tanárnőket. Ugyanis nem csak az oktatást, hanem a nevelést is megtanítják ezeknek az embereknek. Vagy ha csak az anyákat nézzük, ők is tanulják élesben a nevelést.
2012. szept. 26. 11:45
 2/4 A kérdező kommentje:

Én kötelezővé tenném ezt a tanulmányt is az édesanyáknak!

Sokszor nem is tudjuk mi a helyes és mivel árthatunk a gyerekünknek...

2012. szept. 26. 11:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Először is a gyakorlatot mindenki tanulja a szüleitől :), aztán szülőként is élesben. A pszichológia, pedagógia (tudomány) pedig hasznos a nevelőnek, tanárnak, de a szülőnek is, hogy kicsit kívülről lássa a saját normáit. Aztán olyanból is lehet jó tanár, akinek nincs gyereke, de nem árt előtte, ha pl. egy bölcsődei nevelő vagy egy rajztanár tudja majd, melyik életkorban mi várható el és mi átlagon aluli vagy felüli. Az sem "baj", ha van a kezében pár társadalmilag elfogadott pszichológiai eszköz a gyerekek féken tartására vagy biztatására. Én tanárit is végeztem és bár sokat felejtettem, sokszor hasznos itthon is, amit tanultam - persze saját szájízem szerint alkalmazva.
2012. szept. 26. 12:07
 4/4 anonim ***** válasza:

sok alap dolog megtanulását én is kötelezővé tenném az anyák számára. leegyszerűsítve, úgymond vizsgához kötném a gyerekvállalást. jó,tudom,ez hülyén hangzik, és kivitelezhetetlen is. de egy utópisztikus elképzelésnek tökéletes: ahol az alkeszek nem szülhetnek,csak elvonó után,az agresszívek,pedofilok szintúgy. boldogabb lenne a világ,nem lenne annyi utcára tett gyerek!

csak a kérdés,hogy melyik nevelési módszert tanítanád MINDENKINEK? mert ugye ezer meg egy féle van már. vagy csak ilyen általános ismereteket tanítanál?

2012. szept. 26. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!