Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan megy a reggeli óvibaind...

Hogyan megy a reggeli óvibaindulós rutin, ha te közben otthon maradsz a kistesóval?

Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 08:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem 4 éves a nagyobbik, másfél a kicsi fiam. Mindketten 6 előtt ébrednek, a kicsit vissza tudom tenni kakaózás után egy órát még, a naggyal addig játszunk, mesét nézünk, reggelizünk. 7-körül ébred megint a kicsi, őt felöltöztetem, adok neki pár falatot, majd én is felöltözöm, a nagy csak indulás előtt, vagyis háromnegyed nyolckor öltözik. Elpakolom, amit kell, vagyis váltóruhát, ilyesmit, végiggondolom, mit kell aznap reggel intézni, ezután azzal megy az idő indulásig, hogy a nagyot győzködöm, hogy tök jó napja lesz, igazából mivel nincs még egy hete, hogy kezdte, elég bizonytalan. Akar is menni, meg sír is hogy hiányozni fogunk neki :) Elküldöm még pisilni, aztán felöltözik, és elindulunk, 4 perc gyalog az ovi, így ott is vagyunk hamar. Hazamegyünk utána rögtön, mert szeretem megmosni a kicsi kezét, és sétálni vele később indulok, amikor a kaja már kész van. A nagy 3-ig marad oviban, az kicsi délben alszik el, így van 2 órám dolgozni, együtt megyünk érte, utána ha jó idő van, játszóterezést tervezek, legalább egy félórát, otthon meg már csak a játék marad :)
2012. szept. 17. 08:53
 2/6 anonim ***** válasza:

A mi ovink messze van, 20 perc gyalogút. Szerencsére a párom visz reggel. A kicsi 8.30-9körül ébred. Én a 3. babával vagyok kismama.

Szóval szerencsém van, nagy segítség a párom.

Reggel segítek az öltözésben a kisfiamnak-odaadom, hogy mit vegyen fel, kakaót készítek, fogat mos. Aztán útnak indítom őket és visszafekszem egy picit a kicsihez.

2012. szept. 17. 09:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát nekünk most teljesen megváltozott a napokban:)

A nagyobbik 4 éves, kisebbik 15 hós. A kicsit muszáj magunkkal vinni, mert apa éjszakás, így délelőtt alszik. Szóval eddig 7-kor keltünk, bőven volt időm elrendezni a gyerekeket. A bukkanó az, hogy 2 hete tudtam meg, hogy jön a harmadik:) nahát aztán azóta én 5-10 percet a wc előtt hajolok, és küzdök a hányingerrel. Szóval örülök, ha 8-ra beesek az oviba a két manómmal:)

2012. szept. 17. 09:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem két ovisom van, plusz a 3 hónapos pöttöm.

Szerencsére szülés környékén még a nagyikkal és más segítséggel meg tudtuk oldani a fuvart, most szeptembertől pedig úgy van/lesz, hogy én csak napi 1x megyek az oviba, vagy reggel viszem őket, vagy értük megyek.

Mivel a kicsi beszoktatós, ezért most ebéd után hozom el őket, és lehet, hogy ez még egy jó darabig így is marad, mivel a férjem csak úgy tudja vinni őket, hogy fél8-ra már bent vannak. Szóval most így van, ha egész naposak lesznek, akkor az enyém lesz a reggel úgy fél9-9 re, és akkor sem lesznek bent 7 óránál hosszabban.

Bár szeretik nagyon, úgy érzem jobb, ha velem is vannak, ha már itthon vagyok. Így délután együtt tudunk valamit csinálni.

Amúgy ha a férjem viszi őket, akkor nekem fel sem kell kelnem amikor indulnak. :o)

De a rutin ugyanaz:

felkelés, reggeli, az este kikészített ruhák felvétele (mert a ruhaválasztás sokszor hisztibe torkolló folyamat, így ezen jobb este túl lenni :o) , és indulás. Ha én viszem őket, akkor a picit is öltöztetem, és indulunk. Autóval megyünk, 8-10 perc az út, de mivel 3 km, gyalog sok lenne, BKV meg pont nem megy oda közvetlenül, átszállással 25p.

Mindenkit beszíjazni az autóba sem kis művelet, ez külön 5 perc. :o)

2012. szept. 17. 09:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Igazából ezzel szerencsém van, a férjem viszi-hozza a nagyot az oviba. Reggel 7 körül indulnak.

Ő kocsival megy dolgozni, kb 5 perc+ neki az ovis procedúra, én csak gyalog tudnék menni, kb fél óra az út, és babakocsival nagyon nehezen járható.

Felkelnem nem kell, de a kicsi (3 hós) is akkortájt ébred, így őt még 10-20 percre olyankor magam mellé veszem.

A nagy magától elkészül pár perc alatt, így ő sem problémás.

2012. szept. 17. 11:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem is szerencsém van, mert apa viszi reggel fél9kor az ovist, így én alhatok fél8ig (még akkor is, ha a 2 gyerek már fent van 7kor!). Csak az elindulást kell túlélni, mert a 2 évesem minden reggel ordít, hogy apa elmegy, meg hogy ő is akar menni stb.

Fél év múlva megyek vissza dolgozni, de mivel én 8ra fogok menni, párom meg ugyanúgy 9re mint most, ezért akkor is ő lesz befogva és viszik az egyiket oviba a másikat bölcsibe. Szerentcsére egymás mellett vannak.

2012. szept. 17. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!