Hogyan megy a reggeli óvibaindulós rutin, ha te közben otthon maradsz a kistesóval?
A mi ovink messze van, 20 perc gyalogút. Szerencsére a párom visz reggel. A kicsi 8.30-9körül ébred. Én a 3. babával vagyok kismama.
Szóval szerencsém van, nagy segítség a párom.
Reggel segítek az öltözésben a kisfiamnak-odaadom, hogy mit vegyen fel, kakaót készítek, fogat mos. Aztán útnak indítom őket és visszafekszem egy picit a kicsihez.
Hát nekünk most teljesen megváltozott a napokban:)
A nagyobbik 4 éves, kisebbik 15 hós. A kicsit muszáj magunkkal vinni, mert apa éjszakás, így délelőtt alszik. Szóval eddig 7-kor keltünk, bőven volt időm elrendezni a gyerekeket. A bukkanó az, hogy 2 hete tudtam meg, hogy jön a harmadik:) nahát aztán azóta én 5-10 percet a wc előtt hajolok, és küzdök a hányingerrel. Szóval örülök, ha 8-ra beesek az oviba a két manómmal:)
Nekem két ovisom van, plusz a 3 hónapos pöttöm.
Szerencsére szülés környékén még a nagyikkal és más segítséggel meg tudtuk oldani a fuvart, most szeptembertől pedig úgy van/lesz, hogy én csak napi 1x megyek az oviba, vagy reggel viszem őket, vagy értük megyek.
Mivel a kicsi beszoktatós, ezért most ebéd után hozom el őket, és lehet, hogy ez még egy jó darabig így is marad, mivel a férjem csak úgy tudja vinni őket, hogy fél8-ra már bent vannak. Szóval most így van, ha egész naposak lesznek, akkor az enyém lesz a reggel úgy fél9-9 re, és akkor sem lesznek bent 7 óránál hosszabban.
Bár szeretik nagyon, úgy érzem jobb, ha velem is vannak, ha már itthon vagyok. Így délután együtt tudunk valamit csinálni.
Amúgy ha a férjem viszi őket, akkor nekem fel sem kell kelnem amikor indulnak. :o)
De a rutin ugyanaz:
felkelés, reggeli, az este kikészített ruhák felvétele (mert a ruhaválasztás sokszor hisztibe torkolló folyamat, így ezen jobb este túl lenni :o) , és indulás. Ha én viszem őket, akkor a picit is öltöztetem, és indulunk. Autóval megyünk, 8-10 perc az út, de mivel 3 km, gyalog sok lenne, BKV meg pont nem megy oda közvetlenül, átszállással 25p.
Mindenkit beszíjazni az autóba sem kis művelet, ez külön 5 perc. :o)
Igazából ezzel szerencsém van, a férjem viszi-hozza a nagyot az oviba. Reggel 7 körül indulnak.
Ő kocsival megy dolgozni, kb 5 perc+ neki az ovis procedúra, én csak gyalog tudnék menni, kb fél óra az út, és babakocsival nagyon nehezen járható.
Felkelnem nem kell, de a kicsi (3 hós) is akkortájt ébred, így őt még 10-20 percre olyankor magam mellé veszem.
A nagy magától elkészül pár perc alatt, így ő sem problémás.
Nekem is szerencsém van, mert apa viszi reggel fél9kor az ovist, így én alhatok fél8ig (még akkor is, ha a 2 gyerek már fent van 7kor!). Csak az elindulást kell túlélni, mert a 2 évesem minden reggel ordít, hogy apa elmegy, meg hogy ő is akar menni stb.
Fél év múlva megyek vissza dolgozni, de mivel én 8ra fogok menni, párom meg ugyanúgy 9re mint most, ezért akkor is ő lesz befogva és viszik az egyiket oviba a másikat bölcsibe. Szerentcsére egymás mellett vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!