Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vannak egyesek annyira...

Miért vannak egyesek annyira ellene a gyerekhámnak? Hisz aki felteszi a gyerekére nem véletlenül választja ezt a módot nem? Miért nem lehet kulturáltan hozzá állni a dologhoz és nem leszólni.

Figyelt kérdés

Én nem értem hogy válthat ki ekkora utálatot egyes anyukákból....

miért kell leszólni? bántani aki használja??

2012. szept. 11. 07:59
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

akkor itt nem a hámmal hanem anyucival.......

és biztos ezernyi más dolga is lehetett anyucinak még...

sajnos emiatt meg a hám van leszólva...holott értelmes találmány...

2012. szept. 12. 14:57
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 30-as!

Tudod miért nem igazán láttál még rendeltetésszerűen használt hámot? Mert simán elmész mellette anélkül, hogy észrevennéd. Csak a kis hátizsákot látod, meg a gyerek kezét fogó anyukát, fel sem tűnik maga a szíj.

A környezetemben jó néhányan használjuk, és nagyon kevesen veszik észre.

És igaza van a kérdezőnek, nem a hámmal van baj, hanem az általad leírt anyukával. Ő a szememben ugyanaz a kategória, mint aki dumcsizik a váróban, aztán ha a gyerek elindul, megy utána,és visszarángatja, meg leordítja a haját. De a kérdés nem az ilyenekről szólt.

2012. szept. 12. 15:13
 33/42 A kérdező kommentje:

igen, az utolsónak maximálisan igaza van!!

ha tegyük fel én a kiságyat arra használnám hogy oda bezárjam a gyereket ameddig én ki tudja mit csinálok akkor a kiságy lenne a rossz ????

vagy a használó aki nem tudja mi mire van?

2012. szept. 12. 15:21
 34/42 anonim ***** válasza:
55%

Hát Kérdező,a te válaszaidból is süt a harag...:(

Nem értem miért kell ekkora feneket keríteni az ilyen dolgoknak. TE így csinálod, én úgy. Mi a baj ezzel?

Itt gyakorin annyi kérdés van, amiben azt mondják az anyukák, hogy mennek tök kussban az utcán és egyszer csak rájuk ordít egy másik anyuka, hogy mekkora fos amit csinálsz. És ebből nem egyet olvasok. Valóban ez a helyzet? Ennyi bunkó paraszt ember lenne? Már elnézést a kiborulásért, de annyira nehezen tudom elképzelni ezeket az eseteket, mert én még egyszer nem futottam bele ilyen anyukába, pedig sok helyen jártam már. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy miért nem lehetünk picit torelánsabbak egymással?? Miért kell az állandó feszültség, veszekedés, pocskondiázás? POntosan ezért tart itt az ország, ahol. Mert állandóan másokat lesünk, hogy ki mit csinál másképp és egyből ráugrunk, ha valami SZERINTÜNK nem kóser. Kérdező, te teszel hámot a gyerekedre, én nem. Egyikünké sem lesz lelkibeteg, nem fog belehalni, ha ráteszed, de abba sem, ha nem ennyi. Akkor mire ez a nagy balhé? Nem kell mindenben egyetérteni, de nem is kell belekötni a másikba.

2012. szept. 13. 10:05
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak írom, hogy pont a tolerancia a kérdező kérése is. Mert a kérdés nem arról szól, hogy használjon mindenki hámot, hanem arról, hogy elég gáz beszólásokat kapnak a hámot használók. Az ilyen beszólogatókra meg joggal dühös a kérdező, és mások is.

Divattá vált a tökéletes anyakép, és aki nem tudja teljesíteni, azzal kompenzál, hogy megpróbálja másokra ráerőltetni.

Szerintem ez a kérdés már nem is a hámról szól, hanem inkább arról, hogy hagyjuk dönteni a másikat is, és amíg nem csinál veszélyes dolgot, hagyjuk békén.

2012. szept. 13. 10:18
 36/42 A kérdező kommentje:

nem harag..értetlenség

de én itt befejeztem a tárgyalást erről...

2012. szept. 13. 10:32
 37/42 anonim ***** válasza:
78%
Értem én, hogy mit akart a kérdező, csak tudod az ilyen kérdések/kérések mindig nagy visszanhot keltenek. Nem maga a kérés lesz a lényeges, hogy tolerancia, kultúráltság stb., hanem maga a dolog, amiből kiindult. Itt pl a hám kérdése miatt. De az, aki az utcán is beszól a másiknak egy ILYENÉRT vagy odamegy és leüvölti a fejét az szerintem elmebeteg. Most komolyan, normális ember ilyet nem tesz, csak azért mert valaki hámot tett a gyerekre. Még ha ütötte verte volna a 2 éves gyereket, akkor azt mondom persze oké, na de egy ilyen dologért? És itt gyakorin nagyon sok ilyet olvasok ilyen elmeháborodott emberekről, ez az elkeserítő...
2012. szept. 13. 10:34
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Jól megfogtad a lényeget: elkeserítő.

Amúgy legtöbbször nem leüvölti a hajadat, hanem ha véletlenül észreveszi a hámot, elkezd félhangos megjegyzéseket tenni:

-Nézd már, meg van kötve a gyerek, mint a kutya. (Én speciel övbe akasztva használom,és csak olyankor észrevehető, ha valamiért elengedem a gyerek kezét.)

Meg a kötelező félhangos "Milyen anya az ilyen?! Őt is ki kellene kötni egy oszlophoz)

Nem jön oda hozzám, hanem gusztustalanul a fülem hallatára minősít.

2012. szept. 13. 13:21
 39/42 anonim ***** válasza:
55%

38, amit írsz, azon kicsit sem csodálkozom.

Az emberek ilyenek. Bármi furcsát látnak, megjegyzéseket tesznek, vagy legalábbis megnézik.

Képzeld el, hogy mész az utcán a férjeddel, és szembe jön egy nő, mondjuk XXL-es szilikon cicivel. Az elég furcsa lenne, ha odamennél hozzá, és megjegyzést tennél a mellére szemtől szembe, pl. hogy normális? Minek csináltat ilyet magának. De lehet, hogy szólsz a férjednek, hogy "nézd már azt a nőt, hogy lehet így kinézni, szerinted normális az ilyen?" És ezt olyan hangerővel teszed, hogy meg is hallja... És lehet, hogy nem szólsz semmit, csak elmész mellette, és ezeket csak gondolod. És az is lehet, hogy csak futó pillantást vetsz rá, nem foglalkozol vele, de otthon eszedbe jut este, hogy ma láttál egy óriási szilikoncicit. (vagyis kettőt. :o)

Az ember nem tud elsiklani afelett, ami eltér az átlagostól, legyen az szilikon cici, tolókocsis ember, UV-zöld haj, vagy hám. Ez természetes reakció.

És lehet azon filozofálni, hogy a hám mennyire hasznos, vagy nem az, és ki használja és ki nem, az tény hogy kb. 1000 anyából mondjuk hárman használják, ergo ritka, tehát az ember kétszer is odanéz.

Én Budapesten lakom, most közepesen forgalmas helyen, de laktam már ennél 3x forgalmasabb helyen is, életemben 3x láttam hámot.

Persze lehet, hogy csak nem néztem eléggé oda...

2012. szept. 13. 13:48
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Jezusom mennyi roszindulatu anyanak nem, nevezheto noszemely van itt ezen az oldalon!!!

en rateszemn a fiamra a hamot pontosan azert hogy ne legyen semmi baja es nem azert mert lusta vagyok szaladni utanna hanem mert kozbe a 6 honapos lanyomat is tolni kell a babakocsiba es aki ezert lenez az utcan, akkor azoknak uzenem hogy nezzenek mar jooo melyen magukba ,mielott a masikrol velemenyt mondanak!!!

2012. szept. 13. 16:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!