Miért vannak egyesek annyira ellene a gyerekhámnak? Hisz aki felteszi a gyerekére nem véletlenül választja ezt a módot nem? Miért nem lehet kulturáltan hozzá állni a dologhoz és nem leszólni.
Én nem értem hogy válthat ki ekkora utálatot egyes anyukákból....
miért kell leszólni? bántani aki használja??
Zsinórra kötött kis motornál kevés baleset veszélyesebb dolgot tudok elképzelni. (Leszámítva, amikor valaki biciklizik, és kezében pórázon fogja a kutyáját, na az ennél is rosszabb...)
És elárulod, hogy miért? Nem egy vékony zsineg, nem a gyerek nyakára van kötve, nem tud ráhurkolódni a kerékre, és időben meg tudod fogni, nem gyorsul fel annyira, hogy pl. kirántsd a gyerek alól a motort.
De tudtam, hogy úgyis talál valaki fogást rajta, szóval nem lepődtem meg.
Csak annyit, hogy mikor mi elkezdtük, sokan rászoktak, és gyönyörűen működik. Amúgy semmivel sem rosszabb, mikor a kis műanyag autókon húzzuk a gyerekeket, vagy pl. az "életveszélyes" szánkón! :)
Nem hinném, hogy el kell magyarázni, hogy mi a különbség egy kerekes járgány és egy szánkó között.
Amúgy igen, a szánkó húzásakor is fel lehet borulni, csak nem mindegy, hogy overálban esik hóra a gyerek, vagy betonra egy szál kis gatyában...
De Te tudod, te gyereked, és a hámról is mindenki maga dönt, ez természetes, csak ne csodálkozzon, ha megbámulják érte.
"csak ne csodálkozzon, ha megbámulják érte"
Érdekes megjegyzés, de hagyjuk.
3 éves ikreim vannak. A babakocsit kinőtték, meg Pesten elég nehéz is ikerkocsival közlekedni.
Hámot használunk, mert még ahhoz is el kell engednem egyikük kezét, hogy megtöröljem az orromat. És engem bizony rosszul érint, ha megbámulnak, megjegyzést tesznek.
Ha meg gerincbeteg, vagy ikres anyukánál elfogadható a hám, akkor milyen jogon ítélik el azt,aki egy gyereknél használja? A gyerek szempontjából édes mindegy, miért dönt a hám használata mellett a szülő. Biztonságban van, és ez a lényeg. Amúgy sem lehet mindenkiről ránézésre megállapítani, miért használja. Lehet, hogy gerincbeteg, lehet, hogy túlmozgásos a gyereke, lehet, hogy vidéken élnek, és nincs hozzászokva a városi forgalomhoz.
Nem is értem,miért kell ilyenen fennakadni, amikor a gyereket egyáltalán nem zavarja. Olyan ez, mint a gyerekülés. Korlátozza a gyereket, de ha hozzá van szoktatva, természetes számára.
nyílván egy egészséges, jó kondiban lévő anyuka egy gyerekkel játszva elboldogul...de mi van ahol nem csak egy nagyon pici gyerek van ?és mondjuk zsúfolt nagyvárosban laknak, főút mellett ???
nyilván nem azért kap a gyerek hámot mert nem akarja anyuci elmagyaráz, megtanítani h hogy kell közlekedni, csak még nagyon kicsi ahhoz hogy megértse, felfogja a veszély mértéket!!! egy másfél éves gyerek hogy is foghatná ezt fel pl ????
És nyilván akik nagyon ellenzik nem olyan helyzetbe vannak hogy használják ezt, hogy rászoruljanak, csak arra KÉRNÉK MINDENKIT HOGY GONDOLJA VÉGIG HOGY aki meg rá szorul erre, annak hogy esik ez a pocskondiázás.....
Szerintem az nem pocskondiázás, ha valaki leírja a véleményét.
Én eddig 2 ilyen anyukát láttam, egyik sem figyelt a gyerekre, mert ott a hám. Sokan arra használják, hogy a gyerek ne fusson ki az útra, ami jó, csak mellette el is kéne magyarázni a gyereknek hogy miért nem, mert így később nem lesz semmi, ami visszatartja.
Én beszélgettem is az egyikkel, megmondta hogy ő nem fog magassarkúban a gyereke után futkozni.
Elfogadom, hogy valaki eü.i okból használja, de ilyen szerintem 10-ből 1 van.
Nem tudom, hogy miert szoljak le, de nyilvan aki leszolta meg nem utazott igen forgalmas repterrol ket 3 ev alatti gyerekkel egyedul 1-3 kisebb-nagyobb taskaval felszerelve. Nagyon hasznos dolog tud am lenni a ham.
En inkabb hasznalom bizonyos szituaciokban, minthogy elhagyjam a gyermekeimet. :)
Azért, mert szerintük elég párszor a gyerek fenekére csapni, és egyből tündéri lesz és jól nevelt. Ők azok, akik nagyon nehezményezik, hogy egyesek nem ütik meg - az ő szóhasználatukban "nem nevelik" - a gyerekeiket, akik véleményük szerint ezért futkosnak, hangoskodnak, rondán beszélnek a szüleikkel.
Mondom ezt úgy, hogy én nem használok hámot, a gyerekem meg olykor kap a popsijára. Ennek ellenére néha elszalad. De nekem aztán tényleg mindegy, ki hogyan oldja meg.
De itt van a kérdés ahol ez elég részletesen ki van fejtve:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!