Miért vannak egyesek annyira ellene a gyerekhámnak? Hisz aki felteszi a gyerekére nem véletlenül választja ezt a módot nem? Miért nem lehet kulturáltan hozzá állni a dologhoz és nem leszólni.
Én nem értem hogy válthat ki ekkora utálatot egyes anyukákból....
miért kell leszólni? bántani aki használja??
A kutya nyakában van a póráz egyik vége, a másik meg a gazdi kezében.
A hám egy kis hátizsákhoz van rögzítve a gyereken, a másik vége meg anyuka övébe akasztva. Közben anyuka kézen fogva megy a gyerekkel, de ha el kell engednie valami miatt a kezét, vagy a gyerek kihúzza magát, akkor visszatartja a hám.
És ettől még anyuka nyilván beszélget a gyerekkel arról, hogyan kell közlekedni.
Komolyan sántít ez a kutyás hasonlat!
A másik az, hogy nem kötelező a használata. Akinek nem tetszik, ne vegyen, csak próbáljon meg vigyázni a gyerekére. De ne is szólja meg azt, aki kicsit óvatosabb nála.
Nagyon nem ezeken az apróságokon múlik, hogy ki milyen anya!
Kedves utolsó, ha nekem szántad a kritikát (utolsó előtti válasz) elmondom, hogy egy szóval sem mondtam, hogy ezen múlik, ki milyen anya. Felőlem olyan hámot (kutyák is hordhatnak hámot, nem csak nyakörvet ha már itt tartunk) rak a gyerekére amilyet akar, szíve joga, ha így nyugodtabban érzi magát, de NEKEM ez nem szimpatikus megoldás. Nagyon primitívnek tartom az olyan szülőket/embereket, akik csak pocskondiázva, fröcsögve tudja kinyilvánítani a véleményét, ahogyan ezen az oldalon is teszik sokan.
Emberek, legyünk már kicsit toleránsabban egymással, hiszen, mint szülők, mindannyian egy csónakban evezünk, mindenki jót akar a gyermekének. Ne szidjuk már egymást csak mert ő más módszereket alkalmaz.
Én a 22-es válaszra reagáltam, nem a te válaszodra.
Az azért durva volt, lásd be.
Az meg, hogy ki milyen anya, csak annyiban jött ide, hogy többen lelustázzák a hámos anyukákat, pedig nem lusták, csak aggódósak :-)
Sajnos a kutyás hasonlat egyáltalán nem sántít.
Én legutóbb az orvosi rendelőben láttam ilyet. Másfél két éves gyereken a hám. Anyuka leült a padra és azzal rángatta vissza a gyereket magához, amikor túl akart menni a másfél méteres lehetőségen. Így várakoztak, amíg sorra nem kerültek. (Ja és ortopédia volt, nem a fertőző betegek osztálya, még mielőtt valaki erre gondolna).
Én eddig még olyan felhasználót nem láttam, aki a gyerek kezét fogta volna, ahogy fentebb írjátok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!