Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik nektek a Zoárd név?

Hogy tetszik nektek a Zoárd név?

Figyelt kérdés
Párom ragaszkodik ahhoz, ha kisfiunk lesz, így hívjuk. Nekem tetszik, mert ősmagyar név, és nem szokványos.
2012. szept. 9. 17:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Csak az infantilisek röhögnek mások nevén na meg aki ebben éli ki sekélyes életét. De hát istenem, ilyenek is vannak.

Én ismerek egy Zoárdot, már nem kisgyerek, hiszen 30 éves. Nagyon szeretem, mint embert, talán ezért is szimpatikus a név, nagyon férfias. Sohasem említette, hogy csúfolták volna vagy ne értették volna meg a nevét. Nekem tetszik.

2012. szept. 9. 21:57
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha a párod ragaszkodik ehhez a névhez, és neked is tetszik, akkor adjátok ezt. Úgy kell nevelni egy gyereket, hogy büszke legyen a nevére.

Én egyébként szeretem a markáns, szikár férfineveket, és ez is ilyen. Eszembe sem jutna röhögni, ha valaki ilyen névvel mutatkozna be felnőtt férfiként, bár ez a név tényleg nem mindegy, milyen vezetéknév mögé kerül.

Becenévnek pedig nagyon aranyos a Zoi, amit fentebb is írtak, meg lehetne akár Árdi is.

2012. szept. 9. 22:20
 13/16 anonim ***** válasza:

Szerintem egy gyerek személyiségét nem a neve fogja meghatározni, hanem az öröklött tulajdonságok, a nevelésed, és a társadalom nevelő hatása, a szocializáció.

Ennélfogva értelmetlen a nevekkel való feltűnősködés, h mindenképpen különlegeset neki, stb.

Én senkit nem ítélek a neve alapján. A szülőt szoktam ítélni. A csúfolódás tényleg primitív dolog. Azért az Álmos nevű kisgyereket minden tanár b.sztatta órán, h ne aludjon, vagy ha késett, h biztos álmos, mit csinált éjjel? Más gyerek csak szimpla lecseszést kapott uezekért.

Szerintetek szerette a nevét?

Ja, a Zoárd nekem közömbös, sajátomnak nem adnám, de nem nekünk kell elszámolnod a választásoddal, kedves kérdező, hanem majd a gyerekeddel, ha esetleg nem tetszik neki.

2012. szept. 10. 09:21
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem nem tetszik az összes Zoé, Zora, Zorka, Zita és hasonló, amik ha nem Z betűvel kezdődnének, akkor sokkal szebb nevek lennének. Így a Zoárd sem tetszik.
2012. szept. 10. 11:01
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát, ha illik a vezetéknévhez és nektek mindkettőtöknek tetszik, akkor miért ne? A többiek le vannak tojva.
2012. szept. 10. 14:55
 16/16 anonim válasza:
100%
Nohát :D kezdjük onnan az én nevem is Zoárd, és sosem volt gondom vele igaz van pár hülye akinek 5x elkell mondani de azért nem gyakori.Sosem változtatnék nevet sem Jánosra se Balázsra se semmi másra...Egy kisebb városban élek és ha valaki azt mondja Zoárd mit csinált nem fogjak megkérdezni "melyik? Mert olyan sokat ismerek..." itt lezárom az egészet es sosem cseszegettek miatta...
2012. szept. 17. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!