Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tetszik nektek a Zoárd név?

Hogy tetszik nektek a Zoárd név?

Figyelt kérdés
Párom ragaszkodik ahhoz, ha kisfiunk lesz, így hívjuk. Nekem tetszik, mert ősmagyar név, és nem szokványos.
2012. szept. 9. 17:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
58%

Sehogy, egyáltalán nem. Szegény gyereket halálra fogják gúnyolni miatta. Még 20+ évesen is felröhögtem és mindenféle "gúnynév" jutott eszembe hozzá, akkor mit csinálnának vele a 10 évesek?

Sosem fogom megérteni, hogy miért kell olyan nevet keresni, ami nem szokványos. Nem egy luxusautóról van szó, aminek olyan színt kell választani, ami másnak nincs...

2012. szept. 9. 17:50
 2/16 anonim ***** válasza:
65%
Borzalmas. Előre sajnálom a gyereket. Én ismerek Zoárd nevű felnőttet, esküszöm, sajnálom érte minden nap.
2012. szept. 9. 17:51
 3/16 anonim ***** válasza:
65%

Ja és még valami:

"sőt Z. meg is telepedett azon a vidéken, odavaló nőt vett feleségül s ott is halt meg. Népe még ezután sem térvén haza Magyarországba, e miatt őket a görögök is, magyarok is gúnynevekkel illették és csába, stoba vagy ostoba magyaroknak nevezték őket

Bővebb információ: [link]

"

Szóval nem túl dicső név, hiába ősmagyar. Ráadásul már akkor is kigúnyolták miatta az illetőt.

2012. szept. 9. 17:51
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem túl megszokott név, de nekem tetszik. Ismerek egy Zoárd-Zétény ikerpárt. 3 éves kis ördögök, meg kell őket zabálni, lehet ezért is tetszik a név is :) Zoi a beceneve, de inkább csak Zoárdnak nevezik.
2012. szept. 9. 17:52
 5/16 anonim ***** válasza:
68%

Ugyanilyen zabálnivaló lenne az az ikerpár,ha az egyik Károly a másik meg Zoltán lenne...

Ne hari,de nem tetszik.Szerintem ez egy kicseszés egy életen át.

2012. szept. 9. 17:58
 6/16 anonim ***** válasza:

nem mondtam, hogy két másik névvel nem lennének ugyanilyen cukik. Csak azt, hogy mivel ezzel névvel ez a kis imádnivaló személyiség társult így a nevet is szeretem. Én így működök. A Hanna név pl. nagyon tetszett, de megismertem egy elkényeztetett 9 éves kiscsajt, akit- szégyen vagy sem ilyet mondani gyerekre - nagyon nem bírok. Így már nem adnám ezt a nevet a gyerekemnek.

Egyébként nekem a Zoárd név hangzásával sincs bajom. Nem hiszem hogy kicseszés a gyerekkel szemben.

2012. szept. 9. 18:04
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz,bár nem adnám a gyerekemnek mert a fiam kedvenc meséje a Négyszögletű kerek erdő és ott Lázár Ervin lépegető fenyőfája Nagy Zoárd
2012. szept. 9. 18:06
 8/16 anonim ***** válasza:
75%
Egyetlen név sem tetszik, amit ötször el kell mondani valakinek, hogy megértse. Nem tudom, mi ez a húde magyarok vagyunk hullám mostanában, én is látom, hogy dívik az ősmagyar névimádat, de nem látom értelmét szivatni szegény gyereket. Érdekes egy Krisztiánra vagy Zoltánra senki nem kérdez vissza. Szerencsétlen Zoárd meg még betűzheti is a nevét a hivatalban. Tényleg kell ez? Miért?
2012. szept. 9. 18:55
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Az önmagában szép, hogy régi magyar név és nem szokványos, de nekem is a Lázár Ervin féle fenyőfa jut róla eszembe, és valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva egy butácska, tompa, lassú embert képzelek a név mögé. De persze, ha ismernék jó ellenpéldát, aki ezen a néven él, biztos megváltozna a véleményem.
2012. szept. 9. 19:25
 10/16 anonim ***** válasza:

Nekem is mesefigurás név, nem adnám a gyerekemnek. A hangzása sem tetszik, az oá angzók egymás után, illetve a végén az rd végződés nekem túl rideg, komor, de ugyanakkor kissé vicces hangzású is.

Ismerek amúgy 2 gyerek és 1 felnőtt Z-ot, nincs velük semmi bajom.

2012. szept. 9. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!