Hogy tetszik a Zoárd férfi név?
Ez az "oá" a közepén iszonyú. Először azt hittem, rosszul gépelted be és kimaradt egy mássalhangzó onnan :S
Sueretem az érdekes férfineveket, de ez egyszerűen csak béna.
Nagy Zoárd jut róla eszembe egy gyermekmeséből :)
Mostanság mindenki extra furi nevet akar a gyermekének úgy látom, naponta van legalább 5 ilyen kérdés, de én mindenkinek azt tudom tanácsolni aki ilyenben gondolkozik: ne vadidegenek tetszik/nem tetszik véleményére hallgasson hiszen ízlések és pofonok, hanem a saját ízlésére.
Lehet hogy Kis Jucinak nem tetszik egy név mert a dagadt főnöke jut róla eszébe de Kovács Pistának meg igen mert a kedvenc nagybácsiját is így hívják. Nem lehet egy ilyen kérdést objekítven megítélni, az számít hgy Neked és párodnak tetszik-e.
Minden egyes név olyan asszociáót fog adni neked és a gyermeked ismerőseinek, amilyen az ő jelleme, hiszen az emberek formálják a neveket az ismerőseik számára, ez a lényeg!
Nem, ez ugyanolyan, mint Marlonbrando, a Pálé, meg a Ramóna. Erőltetett. Vannak tisztességes, normális nevek is, olyan is, amiből nincs százezer, mégis tisztességes keresztnév.
Amúgy meg ha megsértődsz, akkor miért kérdezel ilyesmit?
Nem tetszik.
Amúgy nem, senki nem mondta, hogy a Marlonbrando vagy a Pálé jobb, de a Rontó Rikárdó Brájen sem jobb. Azt tessék már felfogni egyszer és mindenkorra, hogy senki sem a neve miatt lesz különleges, vagy jobb a többieknél.
Még egy magánvélemény a végére, bár tudom, senki sem kérdezte: én nem engedném, hogy ilyen neveket lehessen adni magyar nemzetiségű gyerekeknek. Hallottam már pl. Rontó Dzsokiról, és Lakatos Britniszpírszről is, bár lehet, hogy ezek csak legendák.
Tetszik vagy nem tetszik, el kell fogadni.
Inkább adnám az ősi magyar Zoárd, Zuárd nevet a gyerekemnek, mint az innen-onnan importált régi vagy újkeletű neveket.
Nekem nagyon megfelel a Géza, Zalán, Örs, Kadocsa stb. férfinévnek, mint bármelyik másik, Robin vagy Rómeó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!