Mibol tudnak gyereket vallalni az emberek Magyarorszagon?
Mi a szomszedba elunk (Kanada) mar tobb mint 4 eve.
Most varjuk a masodik gyerkocot a nagyobbik mar 3 eves.
1 fizubol elunk a ferjemebol pedig itteni fizetesekhez kepest nem keresi agyon magat de mi siman kijovunk belole,meg felre tenni is tudunk.
Oke mondjuk alberletlen lakunk ez tudatos mert meg mobilok szeretnenk maradni de szerintem a rent nem lehet kevesebb mint a mortgage. Autonk csak egy van(mar ki van fizetve) azt a ferjem hasznalja, egyenlore nem lesz masik auto mert itt baromi draga az autos biztositas.
En nem dolgoztam, nem kapok-kaptam juttatast, en babysittelest vallaltam a fiam mellett es ebbol volt plusz "jovedelmunk" bar nem a megelhetes miatt csinaltam, teny,hogy akkor tobb mindent megengedhettunk magunknak.
Mi nem (vagyis nagyon-nagyon ritkan) eszunk etterembe, evente max 2-szer. Ezen lehet jol sporolni mert az etterem draga de maga az elelmiszer nem az az uzletekben.
Itt meg azt latom,hogy az emberek nem foznek hanem inkabb ettermekbe esznek vagy felkesz eteleken elnek.
Ja es nekem sincs segitsegem, mindenhova viszem magammal a fiamat meg most a terhes gondozasra is. Sose volt babysitterre bizva.
Szerintem esetleg probalj meg part-timeba visszamenni dolgozni, igy azert keresel is meg talan belefer a babysitter is illetve kerdezd meg a daycaret mert pont nem reg hallottam,hogy itt van olyan lehetoseg,hogy nem kell fizetni a daycaret ha mindket szulo dolgozik es bizonyitani tudod,hogy a te fizud keves. Probalj meg utana erdeklodni hatha ott is letezik ilyesmi.
Szerintem ne varjatok mar sokat ha szeretnetek babat,mar nagyon benne vagytok a korba .
Sok szerencset.
Kedves kérdező nem tudom h másnak miből telik de nekünk elhatározásból mert szó szerint semmink nem volt és jelenleg sincs(most akár felelőtlennek is tarthatsz de ha arra várok hogy mindenem meglegyen autó+ház stb akkor soha nem lett volna gyerekem)
A helyzetem a következő szülőknél lakunk mert nem telik se külön házra se hitelre :(
kb egy éve eldöntöttük h babát szeretnénk mindketten a párommal bevállaltuk az összes túl órát, én abba hagytam a fogamzásgátlót és nem sokra rá terhes lettem;sajnos ez a baba elment.Hála istennek pár hónapra rá újra terhes lettem de mivel az előző baba elment így kezdetektől fogva veszélyeztet terhesnek nyilvánítódtak(könnyű fizikai munkakörben dolgoztam) és itthon kellett feküdnöm 33.000ft tpt kaptam.A baba így is előbb érkezett 4 héttel.a Gyedemből és a párom minimálbéréből fizetjük a szüleimnek a ránk eső rezsi részt és vesszük saját magunknak a kaját.A kislányomnak szinte alig van új ruhája a többségét a rokonság kinőtt de jó állapotú ruhácskái alkotják.Babaágya kölcsön kapott ugyan így a pelenkázó,a babakocsi,a kis játékai,stb. magunknak turkálóba vásásrolók.Figyelem a pelenka akciókat és itthon főzök a kicsimnek. Hát nagyjából ennyi talán még az h nincs autónk mert nem telik rá és a nem vagyunk házasok se mert nincs pénzünk esküvőre meg ha lenne azt a kicsire költeném.Én annak is örülök h mindannyian egészségesek vagyunk és hogy ha baj van akkor a családomra számíthatunk mert már ez is nagy segítség.Viszont szerintem azt mindenki maga dönti el hogy "telik"-e neki gyerekre vagy se.
Bocsánat amiért hosszúra sikeredett :))
"Otthon akinek gyereke van, segelybol el es ingyen van az iskola, bolcsode."
Ezt hogy hámoztad ki??? Hol lenne ingyen az iskola és a bölcsőde??? Na meg hogy segélyből élünk????
Nem segélynek hívják, a GYES, a GYED, a családi pótlék és egyéb juttatások többsége nem segélynek számít, hanem alanyi jogon jár a gyerek után. A magyarok nem szeretik, ha ezeket a dolgokat segélynek nevezik, mert szeretik azt gondolni, hogy ez a minimum, ami nekik jár, sőt, általában mást nem hallani tőlük, mint hogy sopánkodnak, hogy miért nem kapnak legalább ötször ennyit :)
De amúgy nagyjából igazad van, főleg mostanában a politika próbálja abba az irányba terelni a magyarokat, hogy szüljenek minél több gyereket, mert fogyunk. És ez be is válik, sajnos rengeteg megélhetési szülő lett. Ha csak itt körülnézel, rengeteg az olyan kérdés, hogy "hány gyereket szüljek, hogy anyagilag megérje", és jön a sok hozzászólás, hogy minimum hármat, mert úgy éri meg. Az sajnos csak nagyon keveseket érdekel, hogy milyen ember lesz abból a gyerekből, akit csak a pénzért szültek.
Valóban vannak, akik csak segélyből élnek, de azért a normális, dolgozó rétegre nem ez a jellemző.
A családi pótlék 12e Ft, a gyes pedig 25e Ft, ezek alanyi jogon járnak mindenkinek, na ezekre rohadtul nem éri meg gyereket vállalni!
Aki rendes bejelentett fizetést kapott, az kap gyed-et, ami a fizu 70%- és max. 90e Ft körül van. Persze erre sem éri meg, de legalább egy része a nő fizujának. Ez 2 évig jár.
A legtöbben 2 évesen bölcsibe adják a gyereket és mennek vissza dolgozni. A bölcsiért is kell fizetni, min. az étkezést. Az ovit, sulit ugyanígy.
Tudod, ez nagyon fura, amiket írsz. Van egy pár ismerősöm külföldön, de mind sokkal jobb színvonalon élnek, mint itthon. Ti mégis minek éltek kint, ha rosszabb a helyzetetek, mint másoknak itthon????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!