Mintha ma Magyarországon divat lenne 3 (esetleg 4) gyereket vállalni? Ti nem így látjátok? Ti hányat szeretnétek nevelni, neveltek?
Mi egyetlen bátyjámmal a 80-as évek legelején születtünk, jó közel egymáshoz időben, és az osztályainkban, sulinkban csak annak volt egynél több tesója, akinél ikrek jöttek 2.X-orra. Amúgy szinte kivétel nélkül mindenhol 2 gyerek, ált. 1 fiú 1 lány. (sokszor még osztálytársaink is lettek nekem a kicsi, tesómnak a nagy) Most ez a tradíció mintha megtörne, sok az egy gyerek, de sok a többgyermekes család. Ti hogy látjátok?
Amúgy én csak örülök a gyermekeknek!
Szia!
Nekem egyetlen testvérem van aki jóval idősebb nálam tehát soha nem voltunk olyanok,mint a "borsó meg a héja".
Én már kicsi lány koromban eldöntöttem,hogy nekem saját nagy családom lesz.
Így is lett:Van egy nagylányom és két fiam.Nincs hatalmas korkülönbség közöttük,tényleg együtt nőnek fel.Most várom a negyedik babát.
Négy gyermeket akartam négy is lesz(remélem rendben megszülök szeptemberben :) )
Egyébként itt a környéken szinte nincs is nagy családos és rám is elég furi szemmel néztek mikor meglátták,hogy gömbölyödök a negyedikkel.
Szerintem pont hogy nem divat sok gyereket szülni, csak egyet vagy kettőt, és ahogy az első is írta, inkább csak a szegényeknél jellemző a kettőnél több gyerek. Nem azt mondom, hogy átlagos, vagy jómódú családoknál nem fordul elő, de én úgy látom, hogy pont az a ritkább. Én 23 éves vagyok, és egy öcsém van (20 éves), és a családban is szitne mindenkinek csak két gyereke van (anyai és apai ágon is 2-2 unokatesóm van, közel velem egyidősek mind a négyen, mivel a szüleim testvérei között is 1-2 év van), ja amúgy a szüleimnek is 1-1 testvére van.
A legtöbb ismerősömnek is egy testvére van, vagy egy sem. Kivéve egy barátnőmet, akinek 8 testvére van (a legidősebb 36 éves, a legfiatalabb 12), de ők mondjuk pont egy kevésbé módos család, plusz ők nagyon vallásosak is (legalább is a szülők). A velem egyidősekről nem nagyon tudok nyilatkozni, mert elég kevés huszonévesnek van gyereke, de annak a pár embernek, akit ismerek, szintén csak egy van, és maximum még egyet terveznek, de általában jóval későbbre. A környezetemben inkább 30-as anyukák vannak, de ahogy látom, ott is 1-2 gyerek van, nagyon ritka, ahol három.
Szóval én tényleg nem úgy látom, hogy különösebben divat lenne a kettőnél több gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!