Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » T-GYÁS után munkanélküli?

T-GYÁS után munkanélküli?

Figyelt kérdés
Július 29,azaz ma lejárt a T-GYÁS-om.Visszamehetek munkanélkülire?Arról jöttem el szülni és még maradt bent egy hónapom.Így a biztosításom sem szünik meg,és lehet hogy GYED-et is kapnék.Volt már valakinek hasonló esete?
2009. júl. 29. 09:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Tapasztalatom nincs, de csak így válsz jogosulttá a gyed-re. Arra figyelj majd, hogy mielőtt lejár a munkanélküli ellátás az előtt igényeld a gyed-et.

2009. júl. 29. 09:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt nem tudod hogy visszamehetek.e?mert azt halottam,hogy addig még nem tölti be a hat hónapot a gyerkőc,nem mehetek vissza,ez pedig augusztus 12-én lesz,de így nem leszek biztosítva t-gyás lejártakkor.Olyan hülye jogi ördögi kör ez amit nem tudok kigubancolni...
2009. júl. 29. 09:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Semmi ilyen nincs a hivatalos honlapon, sőt.

"Ha az álláskeresési járadék folyósítása szünetelésének oka megszűnik, és fennállnak az álláskeresési járadékra való jogosultság feltételei, az álláskeresési járadékot tovább kell folyósítani."

Innen:

[link]

Mivel az álláskeresési járadékot visszamenőleg nem lehet kifizetni, így már holnap érdemes elmenni a központba.

2009. júl. 29. 10:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Úgy tudom visszamehetsz, sőt azt hiszem, csak így leszel jogosult gyedre, ha munkanélküli alatt igényled meg, de arra figyelj, hogy legyen átfedés, előbb igényeld a gyedet és utána mondd le újra a munkanélkülit.

Rám is ez vár majd, én is munkanélküliről jöttem el szülni, igaz ennek még csak 2 hónapja.

2009. júl. 29. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!