T-GYÁS után munkanélküli?
Szia!
Tapasztalatom nincs, de csak így válsz jogosulttá a gyed-re. Arra figyelj majd, hogy mielőtt lejár a munkanélküli ellátás az előtt igényeld a gyed-et.
Semmi ilyen nincs a hivatalos honlapon, sőt.
"Ha az álláskeresési járadék folyósítása szünetelésének oka megszűnik, és fennállnak az álláskeresési járadékra való jogosultság feltételei, az álláskeresési járadékot tovább kell folyósítani."
Innen:
Mivel az álláskeresési járadékot visszamenőleg nem lehet kifizetni, így már holnap érdemes elmenni a központba.
Szia! Úgy tudom visszamehetsz, sőt azt hiszem, csak így leszel jogosult gyedre, ha munkanélküli alatt igényled meg, de arra figyelj, hogy legyen átfedés, előbb igényeld a gyedet és utána mondd le újra a munkanélkülit.
Rám is ez vár majd, én is munkanélküliről jöttem el szülni, igaz ennek még csak 2 hónapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!