Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtanulhat a kislányom...

Megtanulhat a kislányom angolul, ha csak és kizárólag angol nyelven nézünk vele meséket, filmeket?

Figyelt kérdés
Én ugyan tudok angolul elég szépen, viszont Olaszországban élünk, így itt inkább én magyarra tanítanám, az olaszt megtanulja a férjemtől, meg persze a környezettől. Viszont fontosnak tartom, hogy az angolt is minél hamarabb el tudja sajátítani, ezért gondoltam rá, hogy majd ha eljön az ideje, akkor a meséket angolul néznénk vele. Mit gondoltok, járható ez az út?
2012. szept. 5. 11:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

KEdves nyelvtanár! Igazad van,ebből nem fog angolul megtanulni, de tudom, ha németben is (mint szinte bármelyik nyelvnél) van az irodalmi meg a köznyelv. Amit az iskolákban tanítanak, az az irodalmi. Lehet elmegy majd Angliába dolgozni, és mondjuk a középfokú angol nyelvizsgájával sok szót nem is fog érteni. Miért? MErt a köznyelv mindig más. Ami van az angol mesékben, filmekben az meg köznyelv, nem az irodalmi, választékos.

A másik. Sehol nem hallottam még olyant, h valakinél a több nyelv ismerete identitáászavart okoz. Van egy rokon kislány nálunk, apja dán, anyuka magyar, angol suliba tanul. Múltkor voltak itthon, az apja dánul szólt hozzá, dánul válaszolt, anyja magyarul, magyarul válaszolt. Aztán kérdeztem magyarul, jól megy-e az angol? Igennel felelt. Kérdezem, és melyik nyelvet szereted a legjobban? Azt válaszolta , h a magyart, de azért mert ezzel tud az itthoni nagymamával beszélgetni. 7 éves és nem zseni. Mármint nem kiemelkedő képességű, h 3 nyelvet tud már beszélni.

2012. szept. 5. 12:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban csak ORF-et tudtunk a magyaron kívül nézni. Nagyon jól megtanultam általa németül, banki értékesítést is végzek németül, soha egy plusz szót nem tanultam hozzá és tanárral sose találkoztam.
2012. szept. 5. 12:42
 13/13 anonim ***** válasza:
Így tanultam németűl.
2013. nov. 1. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!