Normális, hogy van, aki a 3,5-4 éves gyerekét babakocsiban tolja?
Külföldön már olyat is láttam (nem is ritkán), hogy az 5-6 évesek is babakocsiban ülnek, oviba is azzal viszik őket. Szerintem az oka egyszerű: a szülő jobban tud így sietni, mivel a gyerek még nem tud olyan gyorsan járni. Ha azt nézem, jobb, mint amikor azt látom, hogy anya rohan, a gyereket meg úgy húzza maga után, hogy majd kiszakad a karja.
Viszont szerintem is kissé furcsa látvány. Barátnőm is sokat tologatta a kislányát, most 5 éves, és nem is nagyon akaródzik neki gyalogolni. Már nem babakocsiznak, de egy éve még használták, a kislány sokszor nyafog, hogy az anyja vegye fel és vigye, akkor is, ha nem sietnek.
Miért különös az, hogy egy 8 hós gyerekkel gyalog járok bevásárolni. Lehet félreértelmezted a válaszom, nekem a gyalog azt jelenti nem autóval, vagyis babakocsit tolva, gyalog... Ez nem tudom miért különös...
Persze lehet nagyon vidékiösön fogalmaztam ezért nem volt tiszta, hogy babakocsival megyek. Vagy mit hittél? Kézben viszem? Vagy jár a gyerek?
Sajnos nem minden háztartásban van 2-3 autó, enni meg kell, meg ügyeket intézni. Igen, van, hogy napi 2-3 kmt gyaloglok, sőt extrém esetben többet is, és tizen kilókat viszek a babakocsira akasztva + a gyerek. És képzeld, még élek. Egyébként nem tudom hol élsz, de felénk ez a NORMÁLIS.
Szóval jó étvágyat.
Jellemző. Biztos vlm tipikus nagyvárosi plázacica vagy, egy anyukában fel sem merül, hogy egy 8 hós gyerek, akár az ajtóig is elmenjen gyalog, nemhogy az anyuja mellett tipegjen bevásárolni. Mondjuk biztos van, aki nem tudja, mi az, babakocsival bevásárolni, gyalog, azaz autó nélkül.
De olyan is van, aki csak kötöszködni jár erre az oldalra...
A tanyasi iskola pedig, éppenséggel egy Budapesti egyetem :-/ De igazad van, jártam falusi iskolába is, amit nem szégyenlek, mert lehet többet tanul ott egy gyerek az életről, a világról és a modorról, mint egy nagyvárosi suliban.
És itt befejeztem, mert nem alacsonyodom le a te alpári stílusodra, mindemellett ez már nem a kérdéshez tartozik. További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!