Mi van akkor, ha az ikerpár egyik fele éjfél előtt, a másik pedig éjfél után születik meg? És mondjuk december 31-január 1?
Szerintem ezt nem veszik annyira szigorúan, biztos, hogy egy napra írják őket.
Én húsvét hétfőn szültem éjjel 2 és 4 között. Máig nem tudják sem az ikreim, sem én, hogy pontosan mikor születtek, mert pont óraállítás volt éjjel 2 körül. A zárójelentésükre nem írták rá, a szülőszobán lévő óra hol ennyit, hol annyit mutatott, mert valaki időközben átállította, de abban biztos vagyok, hogy nem időben.
Jó, igaz, hogy nem csúszott át egyik sem a következő napra.
Pár percnek nincs jelentősége. Szerintem őket egy napra írják be.
Egy barátom pont éjfélkor született, az ő anyukáját megkérdezték az orvosok, hogy mit szeretne, mi legyen a születésnap, pl aug 29 vagy aug 30.
Szerintem minden azon múlik, hogy ki tölti ki ilyenkor a papírokat. Biztos van olyan, aki kapásból ráírja az egyiknek az egyik napot, másiknak a másikat, és olyan is, aki megkérdezi az anyukát, hogy melyik napra írja be őket.
Egyébként ami nagyon érdekes, hogy még amikor általánosba jártam, az egyik tanárom mesélte, hogy a fia pont április elsején született, és megkérdezte az orvos, hogy ne írják-e be egy nappal korábbra, hogy ne legyen neki ciki, hogy ő bolondok napján született. Na nekem mondjuk ez fura, szerintem ebben semmi ciki nincs, az is csak egy nap, épp mint a többi. De ha akkor ezt így lehetett, akkor ikreknél is biztos meg lehet beszélni, hogy ugyanarra a napra írják be őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!