Kismamák! A terhesség után hogyan fogytatok vissza?
(Még nem vagyok terhes.)
Először is félreértés ne essék, nem szeretném majd a gyerek egészségét kockáztatni, csakhogy formás maradjon a fenekem. Az a kilenc hónap csakis róla fog szólni, de utána szeretnék majd magammal is törődni, hogy újra formában legyek.
Tanácsokat szeretnék az egészséges étkezésről. Mi az a mód, ami a babának a legjobb (akár terhesség alatt, vagy már szoptatásnál), de számomra is kedvező. Nem akarok abba a csapdába esni, mint a legtöbb nő, hogy: "Nekem kettő helyett kell ennem!"
Lehet, hogy elítéltek, de én nem szeretnék olyan anyuka lenni, akinek innentől kezdve meg pecsételve a súlya, úgymond.
Gratulálok a sok csemetéhez! :-)
Valahol olvastam, hogy a fűző terhesség után tényleg segít, hogy visszahúzódjon a bőr. Szerintetek?
Én szoptatás alatt nem sportoltam és nem diétáztam. Kaptam is a beszólásokat rendesen, de én így döntöttem. Tudom, hogy általában nem árt a tejnek a torna, de nem akartam kockáztatni.
Amióta a lányom 10 hónaposan elválasztotta magát, heti 4x sportolok és diétázok is. Még csak 8 hete, de már 4 kg lement :-) Már csak 2 van rajtam a kezdő súlyomhoz képest, de mivel akkor sem voltam éppen sovány, remélem ott sem álok meg. Szóval a klasszikus recept: sport és diéta :-)
Szia,
Én 1.terhességem alatt alig híztam, 8-9 kg jött fel rám.És ettem azt,ami jólesett.Persze nem mértéktelenül!Nekem az volt az elvem, hogy ehetek mindent, amit megkívánok, csak mértékkel.Pl nem 3 krémest, csak 1-et:)
Aztán nekem a szoptatás rosszabb volt ilyen szempontból...sportolni nem tudtam,mert rögtön apadt a tejem.Viszont borzasztóan kívánós voltam!Sokkal kevésbé tudtam magamon uralkodni, mint terhesség alatt!De így is "csak" 10 kg plusz volt rajtam, tehát gyakorlatilag annyi volt a súlyom mint mikor mentem szülni.Ez kb a pici 6 hónapos korától kezdett lemenni, akkor már jobban figyeltem, hogy ne össze-vissza egyek.Mire 17 hónapos lett,akkor nyertem vissza az "ideális" alakom, viszont megint teherbe estem, most 23 hetes vagyok:)Eddig nem híztam, mármint az elején fogytam, aztán visszajött ami lement, szóval ott vagyok, ahol kezdtem:)És megint eszek mindent, ami jólesik, de az tény,hogy nem kívánom annyira az édeset.
A szoptatásra viszont már most tudatosan készülök, hogy ne egyek össze vissza(mondjuk az éjjeli szoptatás után kakaós csigát,mert ilyen is volt első picivel:)).Viszont megvonni sem fogom magamtól,inkább többször eszek majd keveset és nem fogok nassolni.Nekem ez a fogyási "technika" eddig mindig bejött, hamar lement a fölösleg.A sporttal szerintem nem lesz gond, mert 2 évesemmel most is napi 2x járunk játszótérre,ahol általában nem ülök,hanem megyek vele, e mellett a 2.ra kell lépcsőzzünk:)Szóval én ezzel kipipálom a mozgást:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!