Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jobbkezes anyukák? Lehetséges,...

Jobbkezes anyukák? Lehetséges, hogy balkezes legyen a gyerek?

Figyelt kérdés

Azért fordult meg a fejemben, mert párom balkezes, én jobbkezes vagyok. Ha gyermekünk születik, és a balkezességet örökli (mert gondolom, ugyanúgy lehet balkezes is, ahogy jobbkezes is), hogy tudom majd írni tanítani? Vagy még előbb: kanalat, villát használni? Általában ezt az anyukák szokták megtanítani. Én a balkezemmel szinte semmit se tudok ügyesen csinálni, nemhogy még tanítsam is. Az írást, a betűk megformálását pedig már végképp nem tudom.

Hogy szokták ilyenkor?

2012. aug. 22. 23:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az én anyukám bal kezes, 6gyerekből, egy lett bal kezes az ikertesóm. Anyukámat gyerek korában ráerőltették hogy a jobb kezét használja (régen botrány volt ha valaki bal kezes)és sokszor megütötte, eltörte a bal kezét és tényleg rákényszerült hogy jobb kezes legyen. Semmi gond nem volt már később, se a jobb kezes, se a bal kezes gyerekkel. Én is úgy jártam mint anyám és is rengetegszer megütöttem a kezem, tropára ment teljesen, szinte mimdig a bal kezemet használom én is. Szerintem ettől nem kell félned, szerintem ugyan olyan nehézségi szinten van a dolog mint ha jobb kezed lenne valaki, még nem olyan ügyes, mert akkor tanul, átfordítja magának.
2012. aug. 23. 08:25
 12/12 anonim ***** válasza:
Van gyerek azóta? Lehet már tudni, hogy milyen kezes?
2019. szept. 10. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!