Én nem értem. Mikor a kicsinek volt a szülinapja, a nagy nem kapott, de amikor a nagynak lesz, a kicsinek is lesz? A kicsi még nem érti, én inkább fordítva csináltam volna.
Mindegy.
Én is vonatos tortát csináltam a fiaimnak (meg egy kutyusosat), bár nekem rajta voltak a vonatfigurák, amiket csináltam. De a lányom (4 lesz) külön akkor nem kapott, mikor az ikreknek voltak a szülinapjuk(2.), örült a tortáknak, finom volt, de megértette hogy most a tesóknak van az ünnepe, és neki is lesz, viszont apró ajándékot ő is kapott.
Mikor a lányomnak lesz szülinapja, ugyanígy lesz, ő fog tortát kapni, olyat csinálok neki, amilyet szeretne. És a fiúk is kapnak valami kisebb ajándékot.
Visszatérve a tortához, ha egyszerűt és formázhatót akarsz, madeira piskótát csinálj, elronthatatlan.
350 gr liszt
285 gr cukor és ugyanennyi ráma
1 sütőpor
3 ek tej
5 db tojás
csak belepakolsz mindent a mixerbe és keverni, kész. Mehet a sütőbe, 150 fokra, tűpróbáig, elég sokáig sül (1 óra)
Krém bármilyen lehet, tudok nagyon finom csoki krémet ha érdekel, azzal is be lehet vonni kívül, jó a barna a vonat külsejének. Szerintem.
köszi,azért gondolkozom azon ,hogy kicsinek is csinálok egy kis tortát,mert a szülinapja nem volt megünnepelve csak annyi hogy készítettem egy tortát,apa,bátya ,én felköszöntőtűk.Együtt a tesóval megünnepeljük az övét is.Most így jött ki,jövőre jobb lesz.Nem gondolom azt ,hogy tragédia lenne ,sőt a nagy fiam tuti örülni fog ,hogy öcsinek is van tortája.
Szép estét!
Kedves utolsó!jól néz ki a torta.Egy szögletes tortát szeretnék készíteni és erre rá tenném a vonatot. Óvodában talán elég 20 gyerekre csak a vonat, alap nélkül.Szerinted?Érdekel a krém,kérlek ,ha van időd küld el.
Köszi a segítséget.
Ja, így már értem. Vagy elsiklottam efelett ha írtad, vagy nem írtad eddig.
Oviba ti vihettek saját sütésű tortát? Mi sajnos nem. :-( Csak amiről számla van, az mehet sajnos. Pedig formatortákat csinálok amúgy kérésre sokszor.
Krém:
4 egész tojást gőz felett felversz habnak 20 dkg cukorral
Két tábla étcsokit beletördelsz egy tálba, a gőz felett megolvasztod
közben 235 gr rámát 35 gr kakaóval és két cs vaniliás cukorral összekeversz (meg szoktam kicsit mikrózni a vajat, hogy puha legyen, és a turmixgéppel csinálom amivel a habot vertem, el sem kell mosni.
Ha a csoki felolvadt, beleöntöd a vajas masszához, összekevered, azt bele apránként a habba géppel, legkisebb fokozaton. És kész. Nem volt olyan, akinek ne ízlett volna!!
Én ezt csináltam a fiúknak, illetve ezeket:
wou,nagyon guszta és mutatós,gratulálok,marcipánosat még sohasem csináltam.Köszönöm a receptet.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!