Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2.5 évesen a gyerek nevének...

2.5 évesen a gyerek nevének megváltoztatása? Senki se hívja úgy.

Figyelt kérdés
Nővéremék nagy zűrben vannak, elnevezték a kisfiukat egy olyan néven ( a család ellenkezése ellenére) ami nagyon fura név, és nem is tudják úgy szólítani a kisgyereket. Családon belül és egymás között is Manó meg Maci a gyerek neve. De most már közösségbe menne ahol ugye a saját anyakönyvi nevén szólítanák. De sose volt úgy nevezve a védőnőnél gyerekorvosnál is mindig valami mást mondtak helyette, tesóm meg nem foglalkozott a dologgal. De most már azt mondja tök ciki neki ha mennek valahova és utána kiabál a gyereknek hogy Manó gyere ide a saját nevét viszont annyira extrának érzi hogy nem bírja azon szólítani. Ilyenkor mi van? Meg lehet változtatni? Valami gyakori nevet beírni? Az a gond hogy a második neve is szörnyű (szerintem).
2012. aug. 20. 12:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősöm a fél éves gyerekének változtatta meg a nevét. Akkor az 10 ezer forint volt. (két évvel ezelőtt).

Amúgy szerintem azért nem bírja a saját nevén szólítani a tesód a saját gyerekét, mert Ti annyira ellen vagytok. Gondolom jó néhányszor piszkáltátok már miatta, és emiatt alakult ki benne a rossz érzés.

Amúgy nincs gyerek akit valamiért ne piszkáltak volna. Engem pl a vezetéknevem miatt.

A gyakori név mitől jobb?

Az én kislányomnak amikor adtam a nevét, még viszonylag ritkának számított. Azóta alaposan elterjedt. Volt, hogy amikor szóltam a lányomnak az utcán, mellettem megjegyzéseket tettek, hogy miért kell ilyen millió egy tucat nevet adni a gyerekeknek...

Szóval a gyakori név se jó, mert azt meg pont azért csúfolják. MAjd Ő lesz az oviban mondjuk a Bence 4.

2012. aug. 20. 13:16
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egészen kicsi korom óta egy nagyon szokatlan becenevem van, mert a két nővérem nem tudta rendesen kimondani a nevemet, ezért adtak nekem ilyen halandzsa nevet. Az egész családom, meg az oviban és általános iskolában is mindenki azon a néven szólított, óvónénik, csoporttársak később osztálytársak és tanító nénik, mindenki, de a szüleim megtanították, úgyhogy tisztában voltam vele, hogy van másik nevem is, ez meg csak egy becenév. Be tudtam szépen mutatkozni bárkinek a normális nevemen már kicsi koromban is. Mikor középiskolába kerültem, akkor volt már több olyan tanárom is, akik nem ismertek annyira és a rendes nevemen hívtak, először fura volt, de nem zavart. Most már felnőtt vagyok, a legjobb barátaim is a rendes nevemen szólítananak és a párom is, a családom viszont továbbra is a becenevemen. Szóval ha ezt megtanítják a szülők a gyereknek úgy, ahogy nekem tanították az enyémek, akkor semmi probléma nem lesz belőle, hogy nem a normális keresztnevén szólítják.
2012. aug. 20. 13:17
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy Maci becenevű osztálytársam a gimnáziumban. Mondjuk Ő lány volt. A tanárok is így szólították.
2012. aug. 20. 13:19
 14/19 anonim ***** válasza:
AMikor a fiúnk 1 éves lett, akkor adtunk neki még egy nevet a már meglevő mellé (megkapta az édesapja nevét is). 10000 Ft volt, az anyakönyvvezetőhöz kell bemenni, vinni a szül. anyakönyvi kivonatát, aztán a többi okmányát átiratni. Szerintem meg lehet változtatni az egész nevet is, bár indokolni kell.
2012. aug. 20. 13:32
 15/19 anonim ***** válasza:

Bnőm öccsének halál normális neve van, Péter, mégis mindenki úgy szólítja, még a tanárok is hogy Manó.Így is motatkozik ben "XY Péter, de csak Manó". 13 éves, és szerintem még él így fogja magát hívatni.

Bátyám 27 éve, mai napig nem használja a rendes, teljes szokványos nevét ami a Gábor.Születésétől Szacsi volt, majd a középiskolai osztálytársai átkeresztelték Szaszának, és mai napig Szasza.Állítom van olyan haverja, aki nem is tudja az igazi nevét. :) Őt is a tanárok is a becenevén szólították, egy tanár szájából se hallottuk soha hogy Gábor.

Az én fiamnak is egyszerű, szép neve van, még se hívtuk soha a nevén.Mindig is Manó volt, a gyerek orvos is így szólítja.Most 4 éves, ő saját magát mondjuk nem hívja Manónak, de azt elviseli (nekem még mindig ritkán jön a számra a neve), de egyéb becézgetést ki nem állhat, azonnal ránk szól hogy "nem kicsim, Endike"

Szóval ezzel a kisebb fajta regénnyel csak azt szerettem volna mondani hogy semmi baj nincs azzal ha egy gyerek nem a saját nevén van szólítva, hanem becenevén.Ezért szerintem fölösleges megváltoztatni.

2012. aug. 20. 14:40
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 11-es válaszolóval. Már a kérdésed megfogalmazásában is benne van, hogy volt képük olyan nevet választani a saját gyereküknek, amit ők akartak, ahelyett, hogy ti jól eldöntöttétek volna ezt helyettük.

Amikor mi közöltük a családdal, hogy mi lesz a kisfiam neve, kb ugyanez volt a reakció, hogy milyen név ez már, sose hallották még, majd biztos csúfolni fogják stb stb. És engem is sikerült jól elbizonytalanítaniuk, addig mondták a magukét, amíg bennem is ellenérzések támadtak a választott névvel, le is akartam tenni arról a névről, de szerencsére a párom helyretett, hogy nehogy már az ő véleményük alapján döntsek, ez a mi gyerekünk!

Szerintem a nővéredet is az bizonytalanította el, hogy ti fel vagytok háborodva a név miatt.

Szerintem egyáltalán nem borzasztó egyik név sem, csak hát nem tucatnevek, ami viszont nem baj. Én nem változtatnám meg a nevet, később, ha a gyerek tényleg annyira utálni fogja a nevét, akkor meg lehet változtatni, ha ő akarja, de most teljesen felesleges variálni. Ti meg hagyjátok abba a szülők piszkálását, törődjetek bele, hogy ez a gyerek neve és próbáljátok meg a nevén szólítani.

2012. aug. 20. 21:36
 17/19 A kérdező kommentje:

Nem, egyáltalán nem gyakorolunk nyomást rá, nem mentünk az agyára nem hangoztattuk hogy jaj de gáz név. Ez akkor mikor választották elhangzott igen, hogy túl extra stb. de miután már adták sose hoztuk fel a témát. Most hozta fel tesóm hogy hát ő nem tud a játszótéren utána kiáltani hogy xy mert cikinek érzi. A Maci meg Manó nevet is ők ragasztották rá, mi meg mentünk utánuk etéren:) Meg tényleg olyan kis manócska volt.

Tesóm pont nem az a típus hogy ennyire befolyásolná bárki véleménye, régebben is nem egy eset volt amikor körömszakadtáig ragaszkodott valamihez anyumék próbálták felhívni a figyelmét hogy nem biztos hogy jó öltet de ő meg se hallotta, aztán kis idő elteltével mégis módosított a dolgon.

2012. aug. 20. 22:09
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem piszkáljuk a szülőket egyáltalán ezt hol olvastad??? Szerintem kicsit levontad a következtetést a ti családotokról...

És nem azzal van a baj mint írtam hogy MI a távolabbi család nem hívjuk a nevén, hanem hogy ők szülők sem, és nekik ciki meg nem jön a szájukra.

2012. aug. 20. 22:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Ha akarják meg lehet változtatni. Nekem volt egy Öcsi bece nevű osztálytársam, soha senki nem hívja a rendes nevén. Az apukája is Öcsi bácsi volt. a felesége is így hívja.
2012. aug. 21. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!