2.5 évesen a gyerek nevének megváltoztatása? Senki se hívja úgy.
Igen technikailag gondolom hogy meg lehet változtatni csak azt nem tudom a környezet mit szól hozzá bár a szüleink biztos örülnek majd ha Dani vagy Peti vagy hasonló neve lesz végre.. de hogy a gyerekre ez nem hat valahogy károsan? Vagy nem okoz neki sérülést hogy ha később megtalál papírokat babanaplót stb. amiben a "régi" neve van? Nem fogja azt hinni hogy elcserélték örökbefogadták vagy ilyenek? Lehet már túlzottan túl kombinálom...
Zámor Szovát ez a neve szegénynek amúgy...:( és ez a két utónév...
biztos meglehet! csak azt nem értem,miért nem még előtte gondolták végig,hogy milyen nevet adnak..!
mostmár engem érdekel:hogy hívják?
1. A Manó név a Mánuel változata. Volt a felmenőim között (100 éve). Lehet, hogy divatba jön, mire iskolás lesz a gyerek.
2. Több olyan eset is volt a családban, hogy nem jött a név a nagyszülők szájára: "Mi az, hogy Krisztián, legyen inkább Samu!" Ugyanígy "Miféle név az Alexandra, legyen inkább Jutka!" Azóta is "egyszerűbb" néven szólítják az illetőket.
Kár a hivatalos névváltoztatást erőltetni. Drágán packázhatsz a hivatalokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!