Szerintetek ettől a döntéstől "rossz anya" lennék?
Most 10 hónapos a lányom és sajnos úgy alakult hogy mennem kéne dolgozni szeptembertől. Sajnos az anyagi helyzetünk nem úgy alakult mert a férjem ahol dolgozott cégénél leépítések vannak és berakták egy kevésbé jó pozícióba így kevesebbet keres. Tény, hogy nem halunk éhen, de nem is jó ez amostani anyagi helyzet.
szerintetek rossz döntés lenne ha beadnám 1 évesen bölcsibe a lányomat? azt mondják a többi anyák minimum 2 évig várni kéne...
A fő kérdés az lenne hogy ha MOST nem mész vissza vajon fél év múlva lenne e lehetőséged? Én úgy jártam hogy egy bizonyos saját végzettségembe vágó munka lett volna amit ha nem vállalok el akkor mást felvesznek rá és a saját szakmámban nem találok állást mostanában (pár év alatt) itt felénk.
Tehát egyszeri és vissza nem térő alkalom volt.
Ha nálad is ez van akkor meggondolandó tényleg a bölcsi hiszen később is lesz egy jó állásod, biztos helyed. Ez sokat számít.(vagy esetleg ez a korábbi munkahelyed ahova vissza tudnál menni?)
Viszont a másik oldal hogy amit itt előttem írnak az nagyobb gyerekekre vonatkozik szerintem de a te babád 10 hónapos...még egy éves sincs...számomra ez még elég kicsi csecsemő...
Teljesen már egy 16-18-20-24 hónapost bölcsibe adni szerintem, mint egy 10 hónapost, azért azt ne állítsuk hogy egy 10 hónaposnak 8-9 órában TÁRSASÁGRA van szüksége...
Ha "csak" meg kell nézni mire költötök és meg kell húzni a nadrágszíjat de azért éhen nem haltok, akkor én még várnék egy jó félévet de inkább többet.
Én is azt hittem milyen sok pénz kell, de úgy 1-2 hónapja én is rákényszerültem hogy sokkal kevesebből jöjjek ki mint eddig és jelentem egész jól sikerül:) (3 gyerekem van) Persze nem járunk nyaralgatni meg fizetős helyekre de kicsi gyereknek nem is ez a lényeg még hogy egész nap fizetős programokkal eláraszd.
Jó ötlet ez a hobbys dolog, csak nekem egyben a munkám a hobbym is. (lovasoktató vagyok)
Az biztos hogy sokkal többet keresnék mint amit kapok gyest, ezért is kellene visszamennem mert helyre tudnánk rázódni rendesen. Annyit idegeskedem már ezen fogalmam sincs hogyan döntsek nagyon nincs ínyemre ez az egész.:(
még amin gondolkoztok hogyha be is adom akkor max ilyen napi 4 órát dolgoznék és akkor legalább nem lenne egész nap bent.
Én is egyetértek a 71%-os válaszolóval. Tapasztalatom szerint az ilyen pici gyereknek (babának) nem a gyerektársaság, hanem az édesanyja az, amire szüksége van. Ha egy mód van rá, márpedig a kérdező soraiból úgy olvasom, hogy talán nem kenyérre kell a pénz, akkor én nem adnám be a bölcsibe a picit. Még nem. Illetve nem adom be. Nekünk kettő van, és itthon vagyok velük, pedig nem vet fel minket sem a pénz.
Azt pedig nem értem, hogy miért veszitek természetesnek, hogy aki egész nap babázik, az nem minőségi időt tölt a gyermekével? Ezt honnan gondoljátok? És honnan gondoljátok azt, hogy aki napi 2-3 órát van a gyerekével, az azt minőségi időként tölti? Ezt ki mondja? Mert aki egész nap otthon van a babával, az is képes minőségi időt tölteni vele (egész nap). Képzeljétek, lehetséges. És szerintem ez a legjobb a babának, ennál jobb megoldás nincs! Ismétlem mindez akkor igaz, ha nem kenyérre kell a pénz. Ha igen, akkor add be.
Kisfiam 9 hónapos, 1 hónap múlva megyek dolgozni. Nem bölcsibe adom, Anyukám lesz vele. Nehéz nagyon, de ettől nem érzem magam rossz anyának. Így alakult. Férjemnek a régi munkahelye megszűnt, az új helyén pedig minimálbért keres (előtte se keresett sokat, de kicsit többet), ház hitelre, stb. nem magyarázkodom. Fáj a szívem, de muszáj.
A nagyobbik fiam 2 évesen kezdte a bölcsit, és volt 2-3 kis bölcsis társa, aki még 1 éves sem volt amikor bölcsis lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!