Tényleg rossz anya vagyok?
Szóval van egy 2,5 éves kislányom és 33 hetes terhes vagyok.
Azt tudni kell,hogy nagyon jó a hallásom.Tehát az van,hogy szoktam fülhallgatón zenét hallgatni,akkor is,ha a gyerekem velem van.Persze csak az egyiket rakom be,és nem állandóan.
Általában akkor,ha valahol van és várok rá és amikor kijön nem teszem egyből el vagy vásárláskor,mert a kedvenc rádióműsorom megy.Vagy a játszótéren,ha nincs ott senki ismerős.Van autóm,tehát,ha ott hívnak.Néha séta közben...Szóval elég sűrűn.Persze csak ha ketten vagyunk,ha többen akkor soha.A lányomat egyáltalán nem zavarja.Viszont többen elítélnek,hogy milyen rossz anya az ilyen és hasonlók.Mikor zenét hallgatok ugyanúgy beszélgetünk,játszunk meg minden.
nem mondanám, hogy e miatt rossz anya vagy.
Speciel én tuti nem tudnék figyelni és beszélgetni a fiammal, ha közben megy a zene vagy a műsor a fülemben.
Meg a játszótéren inkább játszok vele és éneklek neki ha egyedül vagyunk, minthogy zenét hallgassak.
na de ízlések és pofonok, nem vagyunk egyformák.
Nekem picit furcsa, amit írtál, de csak elmosolyodtam rajta, nem is értem ettől hogy lennél rossz anya.
A rossz anyaság ott kezdődik, ha egyik hibánkat sem vesszük észre, megszűnik bennünk minden kétely és aggódás, és magasról tojunk a gyerekre. Szerintem ettől távol állsz.
Egyikünk sem tökéletes, csak más. A gyerekek meg épp ezért szeretnek minket, fülhallgatóval vagy anélkül. :)
Nálunk itt van a játszótéren egy anyuka, aki szintén ezt csinálja, folyamatosan a fülébe van dugva a telefon, szól a zene, meg néha beszél is (headset). Bevallom engem marhára zavar, nem is szeretek vele beszélgetni, mert olyan érzésem van, hogy nem figyel rám. Hiába hallja amit mondok és hiába figyel rám (mert az arcán látom), mégis engem zavar a fülhallgató. Megtisztelném a gyerekemet is azzal, hogy nem dugok a fülembe hallgatót, miközben vele beszélek, ha jó a hallásom, ha nem.
Ettől nem tartalak rossz anyának, de nem csinálnék ilyet.
Egyikünknek sincs joga ítélkezni a másik felett, szóval nem dönthetünk arról, hogy milyen anya vagy - főleg ennyi alapján. Viszont tényleg tiszteletlenség mással úgy beszélni, hogy közben zenét hallgatsz a fülesen (még ha csak a saját kicsidről is van szó). Megérdemli, hogy teljes figyelmet kapjon az anyukájától, nem? :) Szóval én a helyedben megadnám neki ezt a törődést, zene nélkül.
Hallgasd akkor, amikor délután alszik. :)
Én elpakoltam az mp3-t,mikor megszületett a fiam. El sem tudom képzelni, hogy vele vagyok,és közben szól a zene a fülemben. Nekem ez olyan, mintha untatna a gyerek, és valahogy mégis hasznosabban akarnád tölteni az idődet, ezért legalább zenét hallgatsz.
Nekem ez állati fura.
Egyébként a fiam 2 éves, a lányom 5 hónapos, eszembe nem jutna fülesezni, a fiamra most nagyon oda kell figyelnem, mert elrohangálós életszakaszban van, így is élek hogy figyelmetlen leszek és emiatt baj éri, pláne ha még a zene is elvonná a figyelmemet...
Imádtam az mp3-mamat és nagyon hiányzik a zene , de mióta megvannak a gyerekeim, eltettem. Nem teszem be, mert velük beszélgetve-játsszva is tiszteletlenségnek tartom velük szembe és bár tudok két felé figyelni akkor is furcsának érezném hogy "bedugott füllel" vagyok velük.:)
A másik dolog hogy nagyon fontos hogy mindent jól halljak mert a "rosszalkodás" hangjait is kiszűröm a normál zajok közül.
De nem rossz anyáznék le emiatt senkit, mert mindenkinek mások az elvei, értékei stb. Én csak magamról tudom hogy nem tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!